bugün
- kan sırası4
- robot moderatör3
- atatürk düşmanı it sürüsü5
- gece sokakta koşarak 31 çeken kolsuz cüce görmek6
- ak parti merkez yürütme kurulu toplantısı5
- çok konuşan kedi2
- almanlarin orduya guvensizligi3
- habire1275
- habire12 adamdır37
- izmirli kızların verici olması34
- ofisi havaya uçurmak2
- mutsuzluğun en büyük nedeni15
- bilgi içerikli başlık açmamanın sebepleri9
- sssilvermist21
- fil8
- kaplan7
- ben geldim naneler13
- kartal6
- timsah5
- aslan8
- hiyeroglif dilleri3
- zebra4
- claudian clouds kadındır12
- insan kaynakları4
- cilgincapkin13
- erkeklerin artık adım atmaktan korkması20
- iş bulamamak4
- gaz fren debriyaja aynı anda basarsak ne olur16
- gammazların tarafsız olması gerekliliği26
- hakkımda bilmeniz gerekenler34
- aldığınız en ilginç iltifat3
- anın görüntüsü18
- sansürsüz tarih2
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları14
- deccal'in sozluge gelmesi10
- arkadaşlar sizce bu takım elbise güzel mi15
- nickten isim tahmini yapmak25
- sözlük kızları bizim neyimizdir sorunsalı11
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası19
- messi'yi savunan adamla ahbaplık etmem5
- kafa dağıtmalık şarkı önerileri5
- yazarların almak istediği hediyeler4
- sözlük erkeklerinin 1 90 dan kısa olmaması10
- yorgun mermi13
- ben senin yerinde olsam5
- yeni parti46
- tas kafa traşlı hırt sorunu3
- sözlükteki kavganın amacı5
- gece denize girmek12
- arap gel oğlum5
islam hukukunda Müslüman olmayan kişilerden can ve mal güvenliğini sağlama ve sosyal devlet sisteminden yararlanmak gibi devlet hizmetleinin bir karşılığı olarak alınan vergidir.Bu vergi adalet ilkesine dayanarak Müslüman kesimden alınan vergilerin bir karşılığıdır.(zekat gibi)
kafa vergisi.
islam devletlerinde askerlik yapmayan gayrimuslimlerden askerlik karsiligi alinan vergidir.*
islam devletlerinde verilen hizmetler karşılığında, müslüman olmayan tebadan, yani zımmilerden, alınan, kişi başına vergiye verilen isimdir.
hoşgörü dini islamın, her inanca saygı duyuan asla ayrım yapmayan osmanlı' nın güzide bir uygulaması. öyle anlayışlı bir devlettir osmanlı işte.
cizyenin hikmeti konusunda hz. ali şöyle demiştir: "gayri müslimlerin cizye vermelerinin hikmeti; malları bizim mallarımız gibi, kanları bizim kanlarımız gibi olması içindir."
cizye vererek hukuki anlamda müslümanlara denk duruma gelmişlerdir. bu yüzden bir müslüman kasten bir gayrimüslimi öldürse, kısas yapılırdı.
bugüne bakıp islama laf atanlar, o çağda da bu çağda da böyle bir hukukun hakkını teslim edecek çapta ve vicdanda değildirler.
cizye vererek hukuki anlamda müslümanlara denk duruma gelmişlerdir. bu yüzden bir müslüman kasten bir gayrimüslimi öldürse, kısas yapılırdı.
bugüne bakıp islama laf atanlar, o çağda da bu çağda da böyle bir hukukun hakkını teslim edecek çapta ve vicdanda değildirler.
bazı salakların üzerinden osmanlı'ya saldırmaya çalıştığı vergi. hoşt ulan! gidin salyalarınızı başka yerde akıtın.
osmanlı gibi islami devletlerin başka dinden olan insanlardan gasp ettiği para. bu parayı vermeyen hıristiyanlar katledilirdi.
ışid'in de aldığı sözde vergi özde hırsızlık parası. nooldu ışid, köpek gibi öldürdüler. cennet yerine boklu analarının amına girdiler.
anlaşma sağlanmış hıristiyanlardan ve yahudilerden alınan bir çeşit vergi.
Alkolden alınan fahiş vergi, günümüzdeki cizyedir ve islam'ın gerçek yüzünü gösterir.
islam'ın gerçek yüzü: ben gösterildim.
Hakkarinin ilçesi sandim bir an.
içki vergisinin cizye ile bi alakası yok. zaten müşriklerden cizye alınmaz. cizye ehli kitaptan kabul edilir sadece.
Neyse ne diyelim. Cizye askerlik yapamayan gayrımüslimlerden alınan güvenlik vergisidir. Bedelli askerlik gibi düşünün. içkiyle ne alakası var anlamadım. Elhamdülillah Müslümanım diyorsan içmeyeceksin. içiyorsan günaha girersin. Bedeli mahşer gününde ağır olur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar