bugün
- bir bela geliyor16
- film önerileri10
- tai lung'un yakışıklı olma ihtimali9
- sözlükte herkesin birine yavşıyor olması11
- özelden yürünen kızın sıranı bekle demesi15
- her derdini içine atan insan5
- karması eksi olan bayan yazar6
- laf atan erkeklere tepki göstermeyen kızlar5
- 14 eylül 2026 gaziantepspor fenerbahçe maçı23
- sözlüğün çapkın erkekleri14
- iftira atmak4
- damarlı kol kası fetişi11
- sözlükte kim kiminle sevgili7
- sözlükten çıkış yapmak3
- depresyondaki bir kızla evlenilir mi7
- duyusal biri olmak5
- matematikten bile espri çıkarmak4
- zor zamanlarını tek başına atlatan insan3
- makyaj yapmayan kızlar2
- spor salonundan hiç fotoğraf paylaşmamış kız6
- artık özlemek istemiyorum2
- g i l d e d l i l y3
- kolejle devlet okulunun farkı10
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı10
- sokak köpekleri3
- iyi birisi olmak dinle alakalı değildir2
- bugün can sıkan şeyler10
- üzülünce üşümek4
- 14 eylül 2026 saçımı boyamaya karar vermem11
- sözlük yazarlarının ölüm sonrası tahminleri7
- evliliğin ne mükemmel olduğunu bilmeyen kerizler7
- beni seven var mı aranızda5
- yumruk atmak3
- ulu puanlarla sözlük kızına yemek ısmarlamak2
- tamamen nötr olmak2
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz20
- antipanik4
- enayimiknatisina turşu kargolamak7
- küçükçekmece2
- bik bik'in mutfağına konuk olmak24
- takipçi sayısı 2500 den az olan yazarcıklar2
- bekarlık8
- bilgisayar oyunu oynayan 40 yaşındaki adam5
- bara giden erkeğin asıl amacı5
- umay umay3
- atatürkün dirileceğine inanan insan9
- yeni partiye isim önerileri5
- uludağ sözlüğün inci sözlük clonuna dönüşmesi9
- burcunu açıklamayan insan9
- ismail kartal32
bir peynir çeşidi. özellikle ekmeğin üzerine koyularak fırına verildiğinde gerçek özelliğine kavuşur.
Cheddar (Çedar): Sert kıvamlı, içine gıda boyası eklenmiş, genellikle silindir şeklinde olan bir ingiliz peyniridir. inek sütünden yapılan peynir 5-35 kg ağırlıklarında imal edilir. Çorbalara, et yemeklerine ve salatalara katılan bu peynir, Stilton gibi, ingiltere'nin en çok tanınan peynir çeşitlerinden biridir. *
türk malı olaraktan buna en yakını pınar burger peynir'dir.
Kırmızı şarap ile mükemmel bir ikili oluşturan peynirdir.
ing. kaşar peynirine tekabül edebilir.
hep söylüyorum amerikan tarihi bütün insanlık tarihinin kısa bir özetidir. insanoğlunun zihninin ve bilinçaltının karanlık dünyasına ışık tutabilecek en büyük kayıt amerikan tarihidir. işte bu tezime destek olacak başka bir örnek de bu cheddar peyniridir.
18.yy. 13 koloni zamanı. artık ingiliz idaresinde olmak, okyanusun öteki yakasındaki bir krala ve onun vereceği amerika gerçeklerinden uzak kararlara göre yaşamak yavaştan yavaştan kolonilerin canını sıkmaya başlamış. ingilizler de burası çok uzak diyerekten vergileri bindirdikçe bindiriyorlar. öyleki amerikada üretilen cheddar peyniri bile ingiliz fiyatından satılmak zorunda. piyasayı indiremiyorsun. işte bu gidişe bütün süt ve peynir üreticileri bir dur demişler ve kendi cheddarlarının mayasına havuç suyu ekleyerek o zaman beyaz olan peynirin rengini turuncuya çevirmişler. böylece piyasada amerikan cheddarı turuncu ve daha ucuzdan satılmaya başlanmış.
18.yy. 13 koloni zamanı. artık ingiliz idaresinde olmak, okyanusun öteki yakasındaki bir krala ve onun vereceği amerika gerçeklerinden uzak kararlara göre yaşamak yavaştan yavaştan kolonilerin canını sıkmaya başlamış. ingilizler de burası çok uzak diyerekten vergileri bindirdikçe bindiriyorlar. öyleki amerikada üretilen cheddar peyniri bile ingiliz fiyatından satılmak zorunda. piyasayı indiremiyorsun. işte bu gidişe bütün süt ve peynir üreticileri bir dur demişler ve kendi cheddarlarının mayasına havuç suyu ekleyerek o zaman beyaz olan peynirin rengini turuncuya çevirmişler. böylece piyasada amerikan cheddarı turuncu ve daha ucuzdan satılmaya başlanmış.
tadı çok güzel olan peynirdir. tansaşta bilmem nede neyim var mıdır ki?
bu peyniri ne zaman görsem aklıma seddar ismi geliyor.*
ingiltere'nin güneyinde küçük bir kasaba.
gezerken her tarafında peynir dükkanları olduğu dikkatimi çekmiş, hatta bu duruma çok da anlam verememiştim. sanırım bir ara öğünü de o peynir dükkanlarında denediğim peynirlerle geçiştirmiştim.
ben o sırada onun dünyaca ünlü cheddar peynirin çıktığı kasaba olduğunu nereden bileyim sözlük? istanbul'a döndükten sonra baktım herkes bir "çedar peyniri, çedar peyniri" diyip duruyor, ondan sonra fark ettim ki o çedar peyniri, o cheddar peyniriymiş. bu duruma da kimseye anlatmadım, bak ilk seninle paylaşıyorum kıymetini bil sözlük!
gezerken her tarafında peynir dükkanları olduğu dikkatimi çekmiş, hatta bu duruma çok da anlam verememiştim. sanırım bir ara öğünü de o peynir dükkanlarında denediğim peynirlerle geçiştirmiştim.
ben o sırada onun dünyaca ünlü cheddar peynirin çıktığı kasaba olduğunu nereden bileyim sözlük? istanbul'a döndükten sonra baktım herkes bir "çedar peyniri, çedar peyniri" diyip duruyor, ondan sonra fark ettim ki o çedar peyniri, o cheddar peyniriymiş. bu duruma da kimseye anlatmadım, bak ilk seninle paylaşıyorum kıymetini bil sözlük!
Duydugumda aklima " dublex cheddar italliano pizza" nin gelmesine neden olan lezzetli peynir.
Fırınlanınca tadını damaklara daha net veren, parlak sarıya dönüşen peynir.
peynir dünyasının vitor pereyrası. aldığım gibi kedilere vereceğim.
Gastronominin kanayan yarası...
vajinal tatlar.
Yok yere gereksiz şişirilmiş peynirdir ayrıca.
Ulan eskiden sadece burgere koyuluyordu, şimdi ota boka koyar olmuşlar. Pilavından fasulyesine, kurusundan cacığına...
Ulan eskiden sadece burgere koyuluyordu, şimdi ota boka koyar olmuşlar. Pilavından fasulyesine, kurusundan cacığına...
hamburgerlerin içine konulan peynir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar