bugün

sevinci ve matemi bir arada yaşamamıza vesile olan alış-veriş.
allahtan kalan son para sigara almaya yetiyormuş diye sevinilebilecek eylem.
cebinizede kalan son parayı yemek için,yol parası için ya da sigara için kullanma şansınız vardır.önce bir düşünürsünüz yürüyerek gidebilirim,e karnımda o kadar aç sayılmaz ama sigarasız yapamam.sonuç bellidir sigara yakılır ve ciğerler bayram ettirilir...
(bkz: aptallık) *
eğer yolculuk yapılması gerektiği halde, cepteki son para sigaraya veriliyorsa, otobüs şoförüne dido yerine sigara uzatmak ya da "bi biskrem versem" yerine "bi sigara versem" denilerek yolculuk yapılabilinir (şansınız varsa).
ah be param da kalmadi diyip,sigaradan bir nefes cekmeyi mecburi kilan hareket.
yakılan ilk sigarada nikotin ihtiyacını gidererek son parayla paket aldığına pişman olmak.
her tiryakinin alışılagelmiş hareketidir.. zaten yapmayana tiryaki demem..
gönül rahatlığıyla son paranın harcanmasıdır.
mantıklı eylemdir. zira sigara içince açlık bir nebze de olsa yatışır * ama yemek yenirse sigara içme isteği dahada katlancaktır. *
başlıca görevlerdendir. zaten o son para sigaraya ayrılmıştır.
çok sık gerçekleştirilen eylemdir, yanlıştır. cepteki son para ne olursa olsun gerçekten gerekli durumlar için saklanmalıdır.
(#507484)
daha acı verici olanı için
(bkz: pakette kalan son sigarayı vermek)
tiryakinin yaptıgını cok dogru buldugu eylemdir.
cepte kalan para kontrol edilir.ancak sigara almaya yetecek kadar kalmıştır.ancak bir sorun vardır.sigara alındığı taktirde bilet parası kalmayacak,bulunduğunuz yerden katırlar gibi eve kadar yürümek zorunda kalma durumu sözkonusudur.kısa bir süre düşünülür ve soluğu tekel bayinin önünde alırsınız.haa bana kalsa ben hiç düşünmeden alırım sigaramı içerek katır gibi yürürüm o ayrı
hem acıkmış olan, hem de sigarsı bitmiş olan birinin, ya yemek ya sigara kadar parasının olduğu anlarda yemek yemenin sadece on, yirmi dakika, ama sigara içmenin en azından paket bitene kadar iki saat civerı süreceğini düşünüp, tercihini sigaradan yana kullanmasıdır.
daha ucuz sigara alınarak mevzu bahis paranın son para olmaması ve sigaradan önce bir şeyler yenebilmesi de söz konusudur.
öğrenci olmaktır.
büyük bir mallıktır. tabi sigara içmeyen bir kişiye göre..
içmeyen anlamaz derler ya öyle bir durumdur bu. ben sigara içmiyorum misal fakat alokolle o arayı fazlasıyla kapttığım için az buçuk anlıyorum sigara tiryakilerini.

son para... cepte sürekli kendini hissettiren bozuk paralardır bunlar genellikle.. sürekli dürter bünyeyi. kafada bin tilki dolaşır. sonunda o en son seçenek olan sigara almaya yönlenidirir. aslında son seçenekten çok kaçınılmaz seçenektir. aynı hikaye alkol içinde geçerlidir.
hayata devam edebilmektir. sigara yokken cepteki en fazla bes ytl nin de pek bir anlami yoktur.
akillica bir davranistir. dayim bana hep cebinde paran olacagina sigaran olsun daha iyi der. paran yoksa yollar bizim, memleket bizim. bos bos gezsem de olur. ama sigaran yoksa kotu.
tiryaki olmasına nazaran dengesizce yapılan ama ona anlamlı gelen ihtiyaç.
acındırma eylemı yapılamayacak kadar saçmadır. zira son parayla bir şişe su alınsa anlarım ama sigara almak cepte kalan son para ile jeep almak gibi bir şey. ikisi de lüks çünkü. gereksinim var lüks var
her şey tükenmeye yüz tuttuğunda (aşk, sevgi, sevilmek,paylaşmak, öz güven, yaşama isteği, mutluluk, sadakat, saygı, onur, amaç, gurur...gibi) geriye tek kalan ve hala kişiye ait olan benliğin yanında son 3 - 4 para ile; "-son bir kez olsun şu dumanı bari sinsi sinsi içime çekip öyle gideyim buralardan" durumunda olmaktır.
sigara markasının cepte ki parayla orantılı olduğu durum
-olm cüno yüzbin var mı lan wiston alak... gibi.