bugün
- habire129
- sıfır atık vakfı11
- kabe de filistin bayrağının yasaklanması8
- camilerin propaganda üssüne dönüşmesi14
- cop318
- koca koca adamların stanley termosla gezmesi8
- size göre akp'nin en büyük ihaneti hangisi8
- samed ağırbaş7
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı35
- fusya semsiyeli yabanci25
- ilk buluşmada evden kek getiren kız4
- laik ülkeyi dinciler yönetirse14
- aslan dövmenin aslında zor olmaması4
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri53
- karı koca sözlükte takılan yazarlar3
- bilerek ponziye dahil olmak5
- ceketimizi koysak kazanırız zaten7
- 0072
- yapay zeka ile resim video içerik üretmek4
- soğan çuvalını sırtlarken sevgiliye yakalanmak4
- tr dışında neden hiçbir devlet kktc'yi tanımıyor4
- 0 0 714
- alternatif türkçe rock müziğin iyice kaybolması3
- saddam hüseyin ve ibrahim tatlıses benzerliği3
- saddam hüseyin12
- amedspor'un süper ligin lideri olması7
- yazarların pazar günü planları5
- lan sen kime ters ters bakıyorsun3
- illüminati filmleri2
- trakya'dan slovakya'ya gitmek6
- anın fotoğrafı17
- hayatın çok sıkıcı olması5
- 20 eylül 2026 amedspor beşiktaş maçı6
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı8
- evlenmeyecek olmak4
- türk düşmanı piçler6
- evrene enerji gönderen müslüman6
- milisaniyeler içerisinde tüm dünyayı gezmek2
- tacettin libosoglu2
- evlilik3
- arkadaşlar bi bakar mısınız4
- doğu ege adaları2
- barça bu galatasaray'a kaç atar5
- okan buruk10
- dualarımız bu akşam beşiktaş ile6
- kürdü sevin23
- okullarda ücretsiz yemek verilmeli mi2
- claudian clouds33
- köy2
- keşke yunan galip gelseydi diyen adamı savunmak4
yusuf atılgan'ın yarım kalmış romanı. *
diğer romanları için:
(bkz: anayurt oteli)
(bkz: aylak adam)
diğer romanları için:
(bkz: anayurt oteli)
(bkz: aylak adam)
Aşağıdaki durumlardan hangisi gerçekleşmelidir ki; yarım kaldığını, Sonu olmadığını bilmenize rağmen bir romanı okumaya başlayabilesiniz? O derece yani, vuuhhfss!
a)ıssız bi adaya düşersem ve yanımda bi tek o kitap varsa belki. Lost'un yeni sezonu var mı sende bu arada?
be) Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi, sen bu işin sonunu düşünmedin mi?
ce) işim olmaz. Tüketmek için varım ben. meraklıyımdır da. Sonunu görmem lazım.
che) "gerçekçi ol, imkansızı iste!"
De) Her şeyin sonu var, bir şeyin de sonu olmasın be canım kardeşim!
e) Pek bir saygıperver bir yazarsa okurum bittabi. Okuturum da.
bence de e; şık bir şık...
Bir -yanaşma- olarak yaşadığı evden, yaşıtı olan arkadaşına kızarak ayrılan ve kendi macerasına dalan isyankâr ve kindar selim'in öyküsü, canistan. Fonda ikinci meşrutiyet sesleri duyulur. gündelik köy hayatı güzel anlatılır. hepsi birbirine benzeyen sıkıcı günler gözünüzde canlanır. hikayenin evet bir devamı var. ancak bu haliyle bile, çok da yarım kalmış denemez. ben eksik demeyi tercih ediyorum. yusuf atılgan bu romanı tamamlamış olsa bile yine de nazarımda eksik bir roman olarak kalacaktı. hikayede çeşitli aksaklıklar, geçişlerde bir akorsuzluk var.
Maalesef aylak adam'ın edebi çizgisinden ve lezzetinden çok uzakta bir roman. aylak adam'dan sonra beklentiler yüksek oluyor tabi. ah ah! tokturlara, hastanelere gidip şu beklenti'mi aldırmak istiyorum. evet bunu yapasım var. Nedir ya?
kitaptan:
"Ali ürperdi. ulan ne gaddar olmuş bu Selim. Göbeğime kızgın yağ mı akıtacak? Altın falan olmadığını biliyor ama bilmediğim bir şeyden ötürü öç alıyor benden anlaşılan."
o değil de kin, kindarlık çok sikko bir şey be üstadım! insanı içten içe kurutan, o güzel yüzünü, güzel sözünü çirkinleştiren bir duygu. hoş değil selim, hiç hoş değil. kin kardeşi değiliz hepimiz, gerenk yok. sakin gel. güzeliz.
a)ıssız bi adaya düşersem ve yanımda bi tek o kitap varsa belki. Lost'un yeni sezonu var mı sende bu arada?
be) Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi, sen bu işin sonunu düşünmedin mi?
ce) işim olmaz. Tüketmek için varım ben. meraklıyımdır da. Sonunu görmem lazım.
che) "gerçekçi ol, imkansızı iste!"
De) Her şeyin sonu var, bir şeyin de sonu olmasın be canım kardeşim!
e) Pek bir saygıperver bir yazarsa okurum bittabi. Okuturum da.
bence de e; şık bir şık...
Bir -yanaşma- olarak yaşadığı evden, yaşıtı olan arkadaşına kızarak ayrılan ve kendi macerasına dalan isyankâr ve kindar selim'in öyküsü, canistan. Fonda ikinci meşrutiyet sesleri duyulur. gündelik köy hayatı güzel anlatılır. hepsi birbirine benzeyen sıkıcı günler gözünüzde canlanır. hikayenin evet bir devamı var. ancak bu haliyle bile, çok da yarım kalmış denemez. ben eksik demeyi tercih ediyorum. yusuf atılgan bu romanı tamamlamış olsa bile yine de nazarımda eksik bir roman olarak kalacaktı. hikayede çeşitli aksaklıklar, geçişlerde bir akorsuzluk var.
Maalesef aylak adam'ın edebi çizgisinden ve lezzetinden çok uzakta bir roman. aylak adam'dan sonra beklentiler yüksek oluyor tabi. ah ah! tokturlara, hastanelere gidip şu beklenti'mi aldırmak istiyorum. evet bunu yapasım var. Nedir ya?
kitaptan:
"Ali ürperdi. ulan ne gaddar olmuş bu Selim. Göbeğime kızgın yağ mı akıtacak? Altın falan olmadığını biliyor ama bilmediğim bir şeyden ötürü öç alıyor benden anlaşılan."
o değil de kin, kindarlık çok sikko bir şey be üstadım! insanı içten içe kurutan, o güzel yüzünü, güzel sözünü çirkinleştiren bir duygu. hoş değil selim, hiç hoş değil. kin kardeşi değiliz hepimiz, gerenk yok. sakin gel. güzeliz.
aylak adam'dan öncesi ve sonrasıdır bu kitap yusuf atılgan'dan.
http://oznurdogan.com/201...3/04/atilganin-canistani/
http://oznurdogan.com/201...3/04/atilganin-canistani/
yusuf atılgan ın önce işkence adını koyduğu roman. sonra niye canistan ? ne canistan ? biri söylerse güzel olur.
Yusuf Atılgan'in, son kısmı tamamlayamadigi ve bunun da etkisiyle okurken icinizi burkan romanı. Bir aylak adam tabiki de degil ya da anayurt oteli. Ama bu da cok başka. Belki tamamlanmis olsa boyle hissettirmezdi. Kim bilir.
Gündemdeki Haberler