bugün

/152
nilüfer ilçesine doğru gönderin yağmuru dediğimdir.
iki gün içinde ayak basmayı planladığım canım memleketim.
(bkz: yeşil bursa)

özlediğimdir.
kelimelerin sokaklara yayıldığı sokakların insanla konuştuğu şehir huzurdur.
kent meydanı ve fomora civarında, siyahi seyyar saat satıcılarının ortaya çıktığı şehirdir, sanki eminönü.
görsel
*
şu anda sky360 kanalında hakkında belgesel olan canım il.
18 yaş altı sakinlerinin çevreyi kirletme konusunda başa güreştiği, gürültü yapmaya bayıldığı, parkların canına okuduğu, arka planı gürültülü, dış görünüşü sakin şehir.
şu an yaşadığım ve ilerde de yaşamayı düşündüğüm şehirdir. trafik sorunu istanbul'a göre yok denecek kadar azdır.
havasıyla sakinlerini maymun ve hasta etmiş şehir. gündüz yanıyor, öğlen geçince rüzgardan kopuyor, akşam nefes alınmıyor, gece yaprak kıpırdamıyor, sabah karşı rüzgar soğuk esiyor... ne lan bu! *
ilk gördüğümde ortaokulda falanım, çok huzurlu bir şehir olduğunu düşünmüştüm. hâlâ da öyle düşünüyorum nedense.
kültür parkıyla, cumhuriyet caddesiyle, tarihi dokusuyla (hanları, kalesi, hamamları...), alışveriş merkezleriyle, geleceğe yönelik projeleriyle(metro, kentsel dönüşüm) insanı heyecanlandıran, kendisini tekrar tekrar sevdiren şehir. yalnız trafiği boka sarmaya başladı gibi. orospu çocuğu minibüslere de bir çözüm bulursa tadından yenmeyecek.
Kış mevsiminde Uludağ'ı bahar ve yazları Mudanya ile ülkemizin nadide şehirlerinden birtanesidir.
hırka ve çorapları yeniden dolaptan çıkarttıran şehir.
altı eren üstü veren doludur.
bu şehirde kişi başına düşen otomobil sayısı mı arttı bilinmez ama trafiği çekilir çile değil artık, net.
insanı sıcaktır, özellikle artvin'den göçmüş olanları fark yaratır.
şu an bulundugum şehir, caddeler ışıl ışıl.
osmanlı şehri tarih yatıyor her bir cm karesinde. nefes aldığım şehir.
üniversite okunabilecek şehirler arasındadır.
matah bir şehir değil. izmir istikametinden araçla girip otogarı bulmak mucize, belediye mi karayolları mı bilemem, bir allahın kulu da bir tabela koyalım dememiştir. evet test ettim izmirden girip otogara giden yolda bir adet otogar, terminal, garaj ve benzeri bir tabela yoktur. var diyen olursa kalbini kırarım.

edit:eksi basan bursalılar ankaraya beklerim sizi gideceğiniz her yere nasıl kolay ulaştığınızı görünce verdiğiniz oydan utanırsınız umarım.
soğuk şehir. ayaklarım üşüyor lan. terlikle geziyorum evde.
mükemmel bir şehir olup, her adımında tarihi yerleri ile sizin gönlünüzü fethedecek donanıma sahip bir şehir. ayrıca izmir'den daha güzel.
dertli şehir. ne zaman gelsem dertlenip melankolinin dibine vuruyorum.
Birkaç gündür havası yazdan sonbahara doğru kaymaya başlamış şehir. iyi de olmuştur. Rezil bir yaz geçirdik. Sıcağı hiç çekilmiyor , nem manyağı şehir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026