bugün
- sözlükler arası savaş çıksa11
- mutsuz olmak3
- ütü13
- evde yapılabilecek aktiviteler4
- çay içen kız10
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri9
- veda mesajları hep yanlış yazılır2
- 45 defa kürtaj oldum bebek öldürmeyi seviyorum2
- kız arkadaşına mini etek giydiren erkek3
- taşaklardan birinin kayıp olması3
- cedidacer bey ne yapıyor sorusu7
- duyulan en ilginç isim5
- aklınıza gelen şarkı sözü4
- erdal beşikçioğlu8
- eğleniyormuş gibi yapan kadın2
- oralet içen erkek5
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz9
- kalem4
- çaya şeker atan erkek5
- düşün ki o bunu okuyor5
- yerinde dur3
- kasa daima kazanır2
- yelpaze3
- smallville'deki konuk oyuncular3
- uludağ sözlük çeteleri9
- anın fotoğrafı14
- dolma kalem3
- yıkık yazarlar4
- doa otomatı3
- latte içen erkek4
- selam sözlük2
- patates kızartması4
- ona bir şey söyle13
- telefona cevap vermeyen kız3
- akraba evliliği2
- en boktan on yıl7
- gece ormanda birisi tarafından takip edilmek3
- oturunca göbeği kat kat olan kız3
- mehdi nereye inecek sorunsalı3
- köpektapar2
- 2036 da paranın bir önemi kalmayacak7
- gocu bak bi5
- bik bik bik bik bik bik diye öten horoz2
- en gey özelliğiniz3
- ayrılık8
- iq düşüren şeyler3
- siyah2
- galatasaray5
- sözlü kızları cinsel ihtiyacını nasıl karşılıyor3
- aylık 425 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
haftaya futbol takımının küme düşmesine tanıklık edecek şehir.
Gercek kesit dizisinin cekim platosu.
2017 yılının ilk Ramazan dayağı bu güzide şehrimizden gelmiştir, evet siz gidin anca Kürt halkına çamur atın, siz kendi halinize bakın yobaz faşistler.
artık yobaz listesine alıp erzurum, sakarya ve rizeyle aynı kategoride değerlendirilecek sikimsonik ildir.
Şu an feci bir yağmura maruz kalan şehir.
Yaklaşık 3 gündür nemin %65 dolaylarında olduğu , yağmur bulutlarının üzerinde eksik olmadığı şehrim. Artık tam da yaz geldi şeklinde sevinirken , sadece bunaltıcı bir sıcaklık ve yağmurlu bir hava ile içimizi karartmakta .
nilüfer bebelerinin anlata anlata bitiremediği şehir. boş zamanımda Bursa'yı güzelce anlatayım sözlük.
Osmanlı kendini anlatırken başlarmış dünyanın göz bebeği üç şehirin yegane sahibi Bursa Edirne istanbul.
Biz kendimizi anlatırken başlıyoruz istanbul istanbul istanbul diye.
Belkide eskilerin söylediklerine azıcık kulak vermeli ne var şu Edirne ve Bursa'da diye.
Birisine Selimiye öbürüne yeşil demekle biter mi bu işler.
Bitmez herhalde.
Bilen biri anlatısında dinleyelim şu Edirne'yi Bursa'yı bilelim bilmediğimizi.
Bursa, adı bile güzel şehir.
Biz kendimizi anlatırken başlıyoruz istanbul istanbul istanbul diye.
Belkide eskilerin söylediklerine azıcık kulak vermeli ne var şu Edirne ve Bursa'da diye.
Birisine Selimiye öbürüne yeşil demekle biter mi bu işler.
Bitmez herhalde.
Bilen biri anlatısında dinleyelim şu Edirne'yi Bursa'yı bilelim bilmediğimizi.
Bursa, adı bile güzel şehir.
helikopteri görünce noluyok dedim mk.
Çocukluğumun geçtiği ve her fırsatta gittiğim şehirdir. Hangi şehirde bu kadar tarih sanat kültürü iç içe görebilirsiniz ki? Her gidişimde şehri ayrı güzel görüyorum. Bursayla aramızdaki bağ bir başka.
Doğulu istilasında adana dan geri kalır yanı yok şehri.
Burası da istila altında doğu dan.
Burası da istila altında doğu dan.
bursa güzel şehir falan değil arkadaşım. tamam büyük şehir, tamam sanayi ve yine tamam istediğin her şeyi bulabilirsin. ama bunun yanında trafiği, kalabalığı, suriyelisi( ciddi söylüyorum bunu bursanın merkezi dediğimiz yerlerin çoğunda bizden fazlalar) ve saçma sapan projelerle git gide daralan yolları. ayrıca yapılan kentsel dönüşümler hepsine bir hata. kafa dinleyebileceğiniz çok az yer burada. sahillerine önem veren bir belediyesi yok bursanın. önem verdiği şeyler de işi bok eden bir belediyesi var. çok yazık.
bok gibi.
özellikle yurtdışından(arap ülkeleri hariç) dönünce kültür şokuna sokan şehir. kıçı kırık görükle pubuna girip bira içip hamburger yemek istersiniz, boş mekana rezervasyon yok diye almazlar. starbucks'taki ortak masada bilgisayarla çalışırken karşında oturan kadına telefonunuz şarj olunca haber verir misiniz lütfen ben bilgisayarı şarja takayım dersiniz, üff snne be salak tarzı cevap alırsınız. yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışırken içinde birkaç kertenkelenin olduğu tüplü şahin üzerinize sürer, eve giden yoldaki bir metre derinliğe sahip çukur hala onarılmamıştır. Neyse ki doğası güzeldir. Dağ bisikleti, kaya tırmanışı gibi şeylere ilginiz varsa diğer boktan durumları bir nebze telafi eder.
Yerlisi olan kiminle konuşsam son 15 sene de çok bozulduğu söylenen şehir acaba bu bir rastlantı mı? Diye düşünmeden edilemez.
yaşamak istediğim şehir. umarım oraya kapağı atarım.
Doğduğum, doyduğum, mutlu olduğum şehir.
Hakkındaki eleştirilere saygı duymakla birlikte nefret dolu söylemlerde bulunanların art niyetli olduklarına inanıyorum ve kendilerine kozmopolit istanbul da yaşamaya devam etmelerini tavsiye ediyorum.
Hakkındaki eleştirilere saygı duymakla birlikte nefret dolu söylemlerde bulunanların art niyetli olduklarına inanıyorum ve kendilerine kozmopolit istanbul da yaşamaya devam etmelerini tavsiye ediyorum.
Zekı mürenın, bülent ersoy'un ve daha ismini bilmediğim nice topun memleketi.
Sakinlerinin Şu anki Yaşanacak halini 30-40 sene ile kaçırmış oldukları büyük şehir. O devri bilen biri olarak büyümenin hayal kırıklığını müşahade etmek içler acısı. Şu an görebildiğimiz 20 ila 25 sanayi bölgesi, mantar gibi yükselen inşaat ve blok tarzı siteleri, alternatifi yok denecek kadar az olan, sabah akşam trafiği işkenceden farksız izmir ve ankara yolu caddesi ile Bir 10-15 sene içinde istanbulu aratmayacağına kesin gözüyle bakılan şehir. Yeni yalova yolunu köstebek yuvasına çevirmişler bi ipek böceği için. Yazık etmişler. Değmez. içine etmişler. Eski değerini korumak adına sadece hanlar bölgesi ve diğer tarihi eserlerin resterasyonuyla belediyecilik olmuyor sayın büyük şehir belediyesi. Sağlam bir yağmurda kapalı çarşıyı su basıyor hala. Nasıl bıraktıysak öyle. Bizim özlediğimiz nostalji bu değildi. Garaj heykel hattı yeşil dolmuşları bari kaldırmasaydınız keşke. Aracınız yoksa gece 12:30 dan sonra, kaçak at eşek eti baskınlarıyla ünlü, --gülümseyin nilüferdesiniz-- tarafına ancak taksi tutup gidebilirsiniz. Bursa fsm den ibaret olmamalıydı. Yada kentsel dönüşüm adı altında müteahhitlere rant sağlanan, tarım arazisinin göbeğine türlü usulsüzlüklerle dikilen, yazın eski çöplüğün kokusundan durulamayan yasemin park evleri, şehreküstü kentin göbeğine kazık gibi dikilen 25 katlı doğanbey tokileri gibi projelerle bursa şehirleşmiş midir ki acaba diye düşünmektedir şehrin sakinleri.
Üçevlerde yada bademlide villalarda oturanlar değil sadece bu şehrin sakinleri. Onlar kaymağını yiyenler. Zahmetini çilesini çekenlerse sesi duyulmayan kalabalıklar. Asli sahipleri. Varoşlaştırılan ama asla varoş olmayanlar.
Herşeye rağmen ulucamide kılacağınız 2 rekat namazla, mahfelde içeceğiniz bir bardak çayla tüm bunları unutmaya görmezden gelmeye hazırsanız, nereden göç etmiş olursanız olun siz bu şehri seviyorsunuzdur ve siz artık bursalı olmuşsunuzdur.
Üçevlerde yada bademlide villalarda oturanlar değil sadece bu şehrin sakinleri. Onlar kaymağını yiyenler. Zahmetini çilesini çekenlerse sesi duyulmayan kalabalıklar. Asli sahipleri. Varoşlaştırılan ama asla varoş olmayanlar.
Herşeye rağmen ulucamide kılacağınız 2 rekat namazla, mahfelde içeceğiniz bir bardak çayla tüm bunları unutmaya görmezden gelmeye hazırsanız, nereden göç etmiş olursanız olun siz bu şehri seviyorsunuzdur ve siz artık bursalı olmuşsunuzdur.
burulaş'ı görünce bile duygulandıran güzel şehir.
türkiyenin 27. büyük ili.
yüzölçümünü 10.886.38 km2 dir.
büyüklüğü kosova'ın yüzölçümünü kadardır.
yüzölçümünü 10.886.38 km2 dir.
büyüklüğü kosova'ın yüzölçümünü kadardır.
nereye giderseniz gidin her yer de bir çalışma var. başgan çok çalışıyor.
Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi olmayan insanlar şehri.
Bişiyoruz reyiz .
Klima da rahatsız ediyor bir noktadan sonra .
Klima da rahatsız ediyor bir noktadan sonra .
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar