bugün

Bir üçkağıtçı dizisi veya bir sahtekar dizisi diye bir dizi de çekmeliler izlenme rekorları kırarlar. Birde full bel altı koyarlarsa millet diziyi över över durur ekranda gözleri kör olur çoğunun.
Hayli uzun zaman önce bitirdiğim keyifli dizi; Dizideki psikolojik temeli çok sevdim.

Hatırladığım kadarıyla birkaç yerde freudyen sürçme dediğimiz parafrakslara yer verilmişti. Yasin' le meryem' in bir diyaloğu vardı misal, yasin hocanın kızından hoşlandığı sıralarda ruhiye köye gitmek istiyordu. Yasin, Meryem' e 'toparlan köye gidiyoruz' dedikten sonra Meryem sebebini sorduğunda 'yengen gitmek istemiyor' deyip hemen ardından 'istiyor' diye kendini düzelterek bilinç dışındaki isteksizliği dile getirmişti. Aynı biçimde peri, Meryem' e eski çalışanlarının adıyla hitap etmişti.

Dizide bağlanma bozuklukları ve ebeveyn-çocuk özdeşleşmesinin psikopatolojik yönü de çok hoş aktarılmış; sinan' ın fallik dönem fiksasyonları o ebleh suratından akıyordu resmen.

bizimkiler Hollywood çıkması yahut çakması filmlere alışık oldukları için kurguyla kafayı yemiş durumdalar. Bu dizide mühim olan olayların bir yerlere bağlanması değil, her film/dizi bu beklentiyle izlenmemeli. Dizinin güzelliği iç çatışmaların yansıtılışındaki ustalıkta bana kalırsa.

Bir de, oyunculukların beğenilmesini 'hö sanki eleştirmensiniz' diyerek eleştiren kesime de anlam veremiyorum. bir kitabı beğenmek için yazar, bir resmi sevmek için ressam mı olmanız gerekiyor ?

Başyapıt olmasa da oldukça hoş bir diziydi, tebrik ediyorum berkun oya' yı bizi bize böyle ustalıkla seçilmiş stereotiplerle aktardığı için. Benim nezdimde dizideki en güzel sahneden bir kesitle de esenlikler diliyorum.

görsel

Bu nasıl ağlamaktır Fatih bey..

https://youtu.be/p_7IdMQffUc
Netflix projesinin
Proje dizisidir
Bize kimse yaşadığımız ülkeyi öğretmeye kalkmasın
Biz hayata sizin pencerenizden bakarsak kör oluruz.
Güzel değil sadece şişirme.
Abartılacak kadar kötü veya iyi değil. Ben beğenerek izledim çekimleri hoşuma gittiği için.
iyi dizi ama eleştirilecek çok yanı da var. Oyunculuklar şahane. yönetmen çok iyi yönetmiş. sosyolojik tespitler %80 hatta 90 oranında doğru. araya serpiştirilen gündelik hayattan alışkanlık sekansları çok iyi. örneğin başparmağı yırtık çorabın diğer ayak ile kapatılması. ya da çokomel'in alüminyum ambalajının düzeltilip biriktirilmesi gibi. hem beğenilen yanları hem de eleştiri alan yanlarını izlemek lazım.
https://youtu.be/mVdrJrxUmCE
Uzun zamandır izlediğim en iyi yerli yapım dizi.
Önceden olsa karakterlere, bölümlere tek tek değinerek uzun uzun yazardım ama şu an gerek görmüyorum.
Ben beğendim.
görsel
Çok enteresandır, kısa sürede bütün ülke bir sanat eseri üzerine tartışmaya başladı. Görülmüş şey değil. Sadece bu açıdan dahi eser başarılı bulmaya yeter. Zira sinemanın olanaklarını gözler önüne seriyor.

Fakat sorun şu ki bir sanat eseri nasıl değerlendirilir bilmiyoruz. Sosyal medyadaki tartışma ve yorumlara bakıldığında Eserin neliğine yönelik değil daha çok, etkilerine yönelik yüzeysel değerlendirmeler karşımıza çıkıyor. Dizi bize ne söylüyorun üzerine yapılan yorum neredeyse hiç yok. Vay efendim böyle psikolog mu olur, neden börek kıymalı da ıspanaklı değil vs.

Velhasıl bütün değerlendirmelerimiz ancak değer atfetme ve değer biçmeye yönelik. Dolayısıyla bir yapıt, değer ölçütleri olarak kabul edilen ilkelere ne kadar uygunsa o kadar iyi, başarılı, okunmaya ya da izlenmeye değer olarak nitelendiriliyor.
Bir şey hem bu kadar övülüp hem de bu kadar sövülüyorsa ortada gerçek bir sanat vardır.

Tarih yanılıyor olamaz.
instagram bitki örtüsü haline gelmiş netflix dizisi. Bu nasıl bir reklam çalışmasıdır insan gerçekten hayret ediyor.

Aşırı pr yapılan her şeyden uzak durduğum gibi bundan da uzak duracağım. Netflix üstüne para verse izlemeyeceğim.
görsel
2 günde bitirdim.begendim.diger bolumlerini de bekliyorum.
Diğer netflix dizileri gibi değerlerimizle, inançlarımıza ve en önemlisi bizimle dalga geçen bir yapımdır.
başörtüsünü koklayarak milyonlarca insanın önünde mastürbasyon yapan türk erkek oyuncu ülkemiz, insanlık ve dünya adına utanç vericidir.
Otobüste mastürbasyon yapıp tutuklanan ve cezaevine gönderirlen sapık neyse, kamuoyu önünde bu çirkin eylemi yapan sapık ta aynısıdır. Bunun adı oyunculuk değil sapıklıktır. Kamuoyuna karşı işlenmiş bir suçtur. Rtük yumruğunu masaya vurmalı ve bu suçu işleyenleri tutuklatmalıdır.
Sıkıcı ve çok ucuz çekilmiş olan dizi.

Karşılıklı oturup konuştuğu psikologla bile çekimleri ayrı ayrı yapılmış, konuşmaları hiç karışmıyor birbirine.

Müzik desen yok, fon müziği desen yok.

Resmen çöp.
Oykü karayelin başrolünde olduğu netflix dizisi.
Başıma bir iş gelmeyecekse ben begenemedim. Dizinin her bölümünün sonunda eee demekten kendimi alamadım. Bu e yani anlamında. Icinde bulunduğumuz halleri anlatan, aslında elestiri farkındalık yaratmak gercekleri göz önüne sermek tokat gibi çarpmak filan degil bu, izleyince bir aydınlanma yaşamıyorsun ki bunu bekleyen kim. Ya da kendini elestirmiyorsun. Sıradanlığa övgü gibi geldi. benim icin sisirilmis balon diziler arasında yerini alacak. Öykü karayelin de oyunculuğu yerlere göklere çıkartılacak kadar degil. Acaba belli bir kesimde takılan oyuncular gercek hayatlarının tersi bir rolde oynadıklarından mı bu kadar övgüyü hakediyorlar. Zor degil lan, gelin bizle 10 gün takılın yeter.
(bkz: Berkun Oya)'nın yazıp yönettiği 2020 yapımı Türk dizisi. Başrollerinde (bkz: fatih artman) ve (bkz: öykü Karayel) oynamaktadır.
karısını kaybeden hocanın dramı,
görsel

sağ-sol çatışması,
görsel
O kadar çok övülüyor ki artık meraktan bayılacağım. Ama bir türlü fırsat olmadı izlemeye. Hafta sonu başlarsam ben yorumu yardıracağım.
izlememekte direndiğim bir netflix dizisi. gündemden düşmesini bekliyorum. popi şeyleri izleyemiyorum.
Öykü Karayel'in ömrümde gördüğüm en başarılı oyunculuk performanslarından birini sergilediği dizidir.

Hangi ünlü aktör veya aktristi hangi rolde izlemiş olursanız olun, en üst seviyede performans gösterdiklerinden bile kişilikleri şu kadar veya bu kadar "oradadır".

Öykü Karayel öyle bir oynuyor ki canlandırdığı karakter dışında bir kişiliği olduğuna dair neredeyse hiç ipucu bırakmıyor.
Öykü Karayel e bayıldım.

Bu kızı resmen salak Türk dizilerinde harciyolarmiş. O soğuk donuk mimiksiz kız bu rolün altından fazlasıyla kalkmış sasirdim.
Çok tatlı ve masum reelde Meryem gibi biriyle arkadaş olmak isterdim.
Meryem karakteri sayesinde en köylü özelliğimi öğrenmemi sağlayan dizi.

Bir bölümde Meryem psikiyatriste börek götürüyordu, o anları izlerken "işte bu benim !" dedim. Bir samimiyet göstergesi olarak herkese kek-börek yapıp götürmek gibi bir huyum var; En son diş doktoruma kek götürecektim de geç kalıp götürememiştim, içime oturmuştu.*

Bir de fatih artman ne kadar hoş bir adam oldu, rolünün hödüklüğüne rağmen kendisini de oyunculuğunu da çok beğendim.
Dizi türkiye'deki uç karakterleri güzel analiz etmiş. Genelleme yapmak saçma.
Her psikiyatrda ateist değil ne de olsa hatta doktorum büyüye inaniyor musun?" Diye defalarca sormuştu da bana basmıştım kahkahayı her seferinde.

Bizim gerici insanımızda şu da var "aşağılandık, ezildik" ben başörtülü tanıdıklarıma iltifat ederken bile üç kere düşünüyorum yanlış anlarlar, dalga geçiyorum sanarlar , laf soktum sanarlar diye. Öyle alinganlar ki yaşadım bunu biliyorum. Öte yandan aynı bu şekil türbanlıları küçük gören, onları ciddiye almayan, onların kandırılmış saf insanlar olduğunu düşünen insanları da yakından tanıyorum. Ayrıca aynı dizideki gibi sürekli akıl aldıkları hoca efendileri olan bir sürü ailede biliyorum.

Dizide bir anormallik göremedim. Çokta gerçekçi!
özellikle twitter'da dizi üzerinden yapılan sözde sosyolojik analizlerden gına geldi amk.

ulan arkadaş ne kafa siktiniz ya? yok sekülerleri yansıtmıyor, yok başörtülüleri aşağılıyor bla bla bla bir ton zırva. o kadar aptalca şeyler okuyorum ki gına geldi. dizi lan bu dizi. ülkedeki tüm sorunlarını anlatamaz, toplumun her kesiminden insanı yansıtamaz. öyle bir zorunluluğu olamaz zaten. belgesel falan değil bu altı üstü bir dizi.

övgünün boku çıkmış olabilir anlıyorum ama bu meselenin yarısı dizinin kalitesiyle alakalıysa yarısı da netflix'in muhafız tarzı şaklabanlıklara değil de bu tarz işlere öncelik vermesini istemesi insanların. sakin olun ya.
Atiye ile hüsrana uğrayan bünyeme iyi gelmiş dizi.
Spoiler olasılığı yüksek açıklamalara giriş yapıyorum.
-Bir Yeşilçam aşığı olarak “Cahit berkay” film müziklerini nasıl özlediğimi fark ettim. 4. Bölüm başlangıç müziğini duyduğum an ki mutluluğumu anlatamam.
-NŞA’da hemen dikkat çeken ve delilercesine reklamı yapılan film/dizilere bakmamaya özen gösterirken, izlemeye başladığım ilk dakikadan itibaren hemen ona buna haber eyledim.
-E tabi iyi yorumlar yanında kötü yorumlarda var.
Ama hiç izlemeden sırf şu “türban meselesi” için hemen bok atmak nedir arkadaş?
..Neden tesettürlüler saf, cahil gösterilmişmiş de doktor ve eğitimli biri olarak gösterilmemiş????
-Bi şu Kürt kompleksinden çektik bir de türbandan.
Arkadaşım artık türbanlılar her yerdeler. Spikerler, yorumcular, doktorlar, öğretmenler, mühendisler artık her yerdeler.
-O zaman şöyle düşünelim. Bu dizide neden başı açık olan herkes “yurt dışı özentisi” , dini imanı olmayan, kibirli, hoşgörüsüz gösterilmiş?
-Ya da Sinan’a bakınca, bekar ve tek yaşayan erkekler zengin de olsa; sevgisiz, mutsuz, tek amacı geceyi bir kadınla geçirmek olan züppe tipler öyle mi?
En yakın zamanda “Deprem” filmini bilmem kaçıncı kez tekrar izlemem gerek *
*bu arada en sevdiğim karakterler Yasin ve Ali Sadi hoca.
Keşke her hoca senin gibi olsa be hocam.