bugün

Bilgisayar mühendisliği, bilgi ve işlemin, hem donanım hem yazılım geliştirmede kullanılmasıdır. Bilgisayar Mühendisliği doğal olarak bilgisayar üzerine bir çok konu ile ilgilenir. Programlama dillerinden, ve donanımlara kadar bir çok konuyu inceler. Bilgisayar bilimi ve Elektronik mühendisliği'nin kesişme noktasıdır. Ayrıca hesaplamak ile ilgili bir çok konuyu kapsar, örneğin algoritmaların ve resmi sözdizimlerin soyut analizi gibi.

Bilgisayar mühendisleri, programların neyi yapabileceği neyi yapamayacağı programların belirli bir görev üzerinde nasıl etkili bir performans gösterebilecekleri, programların saklanmış bir veriyi nasıl yazıp okuyabilecekleri, programların nasıl daha akıllı çalışabilecekleri ve insan ve programların birbirleriyle nasıl bir iletişim içerisinde olacakları konuları üzerinde çalışırlar. Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi oluşumu da öğrenciler arasındaki birliğin göstergesidir.
hayatı bilgisayar olan fakat eğlencesinden giyimine herşeyini bilgisayar başında olmadan rahatlıkla halledebilen zeki analitik düşünebilen,iyi bir kişiliğe sahip olduğunda vatana millete hayırlı bir insan olabilen azcık deli insanların mesleği.
(bkz: ben)
(bkz: de git la) veyahut (bkz: hassiktir lan)
Hayatı bilgisayar olmayan, okulu da neredeyse bilgisayar kullanmdan bitirmiş, yerim bilgisayarını da mühendisliğini de diyen formları da görülmektedir.
Yerim analitik düşünceyi, ben diyalektik düşünürüm. Zaten nefret ederim analitik geometriden de derler bunlar utanmadan. Şerefsiz.
(bkz: ben)
insanın bulunduğu hemen her alanda insana yardımcı olan ve hatta insanın yerini alan teknolojinin en temel ve en soyut işler yapan mesleği. Genelde Türkiye'de ne işe yaradıkları yurdum insanı tarafından pek de bilinmez. Sadece önemli bir iş yaptıkları düşünülür ve bilgisayar bozulduğunda kendisine sıkça danışılır. Temeli soyut matematiğe dayanan bir meslektir. Meslek dersleriniz sürecinde türev integral ile karşılaşma olasılığınız düşüktür. Bunların yerine ve/veya/değil gibi kavramlarla uğraşıp durursunuz.
sabırlı olduklarını düşündüğüm insan grubudurlar. şahsen sabırlarını zorladığım anlar olmuş, bana yine de aynı olgunlukla geri dönüşler yapmışlardır.
arkadaşları tarafından formatlama, oyun yükleme, level atlama, msn hackleme gibi görevlere maruz kalan insan modeli.
(bkz: ben)
okulda öğretilen bilgilerin hiç bir zaman yeterli olmayacağını bilen ancak ne olursa olsun bir iş ve aş uğruna çalışmalarına devam eden insan profili.çoğunluğu en az bir defa farklı bir programlama dili öğrenebilmek için kurslara para akıtan kişilerdir, bu onların haklarıdır da çünkü okulda öğrendikleri calculus, diferansiyel gibi dersler hayatlarında bir daha karşılarına çıkmayacaktır, iş bulurken de maalesef bunların dışında programlama bilgisi ve becerisi aranmaktadır.her şeye rağmen bilgileri ve becerileri çoğunlukla takdire şayandır.
her türlü hack olayının bu kişilere sorulması da enteresandır, ayrıca öğrencilerinin doğru düzgün sosyal hayatları olmaz, sinemaya gidemezler, recep ivedik izleyip "hohohovvv" diye gülemezler.okuyarak bu konuda kendi kendilerini geliştirmeye çalışırlar, kendi aralarında çeşitli bilgisayar oyunları oynayıp bu yönlerini geliştirmeye çalışırlar;
-abi 16ya 16 battlefield atacaz, ne dersin?
+hocam yarın database (veritabanı) dersinin ilk quizi var kusra bakma
-peh be abi bu kadar çalışıp da ne yapacan?
+!!!mühendis olacam!!!
not:bazen tartışmaya da yol açabilir.
ek: 1,5 yıla kadar bu ünvana erişmeyi umduğum bölüm...
- aga ne istiyorsun şimdi sen bu monitöre?
- 128 ver yuvarlak olsun.
- !!??!
bir işe yaramayan ülkede programcıdan farkı olmayan, önüne konulanı ot gibi yapan meslek dalı, şu aklımla 2 yıl programcılık okuyup hatta onuda okumayıp bir kursa giderek daha üst yerlere geleceğinin garantisini veren meslek.
pek çok kesim tarafından bilgisayar tamircisi sanılan meslek grubudur... * *
% abi cpuya virüs girer mi ? nevinden sorulara maruz kalabilen garibanlardır bunlar..
(bkz: hangi laptop daha iyi)
"hacı benim pc bozuldu, bi el at" gibi bir şey söylediğinizde temiz kötek yiyebileceğiniz meslek mensupları. bilgisayar tamircileriyle karışıtılmaktan nefret eder büyük çoğunluğu.
günümüzde herkesin bilgisayardan anladığını zannetmesi sebebiyle hor görülen meslek grubudur.

(bkz: ne var yani bende format atabiliyorum)
(bkz: delphi-c++ ne ki)
(bkz: sen exeli biliyon mu)
Staj zamanında edindiğim pek saygıdeğer bir abim: "jinekologlar için kadın bilmem neyi nasılsa, bilgisayar mühendisi için de bilgisayar öyle bir şeydir" tespitinde bulunmuştur.
Bundan bi 5-10 yıl evvel çok revaçta olan ama şimdi o kadar revaçta olmayan kişi.
arandığında bulunmayan meslek grubudur. network ile ilgili bir program yaptırmak istersiniz malesef hiç birine ulaşamazsınız.
allah kolaylık versin demek istediğim kişilerdir. işyerlerindeki işleri ne derece zordur bilemem ama ben ne zaman bilgisayarıma format atacak olsam, atmayı bildiğim halde arkadaşıma attırırım. sanırım tamemen gıcıklık olsun diye...
zaman zaman, "msn'in sesini nasıl kısacağım?" sorusuyla bile muhattap olmak zorunda kalan zavallı insan.
asosyal insan.
ne iş yaptıklarını tam bir şekilde hiçbir zaman anlatamamaları mesleğin çetrefilliğinden mi yoksa şahıslardan mı kaynaklanıyor hiçbir zaman anlayamıycağımız bir bölüm. sosyal ilişkilerine de kod yazmak gb yaklaşan güzide insanlar topluluğu
herkesin okumadan olabildigi(?) nadir rastlanılan mesleklerlerden biridir.
(bkz: şimdiki çocuklar akşama kadar bilgisayar başında)
okulunu okumuş olanlar da çevreden gelen sorularla intihar aşamasına geldiğinden ilginç meslektir vesselam.
(bkz: hacı sana bi face adresi versem hacklermisin)*
edit: şimdi farkettimde ot bok soruda ego patlaması yaşamaya müsait insanların bölümüymüş. bazı arkadaşlar bilgilendirdi.*
askerde daşşak konusu olmaktır.

komutan: aranızda bilgisayar mühendisi var mı?
bil. müh.: benim komutanım.
komutan: slaytları çevir.

ayrıca: (#14361230)
eletrik mühendisleri odasından ayrılarak(sonunda) kendi odasını kuran meslek dalı. Tanımsız kalmayacak olması güzel.
Msn ve facebook sorulari ile hasir nesir olan, msn ve facebook'tan daha muhim isleri olan insanlardir.
güncel Önemli Başlıklar