bugün
- herkesi seven insan9
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği13
- uludağ sözlüğün saçmalığı4
- hard sevmeyen bir kızı harda nasıl ikna edersiniz7
- allah'ın yasakladığı cinsel ilişkiler10
- kadir inanır'ın kendi ailesine miras birakmaması4
- sözlüğe renk katan yazarlar hangi rengi katıyor23
- ikizler burcu kadını olmak7
- götünden tanırım seni8
- sarı poşet kudurtması15
- çok hastayım sözlük5
- erkeklerin bir kızda aradığı kriterler9
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz25
- sözlüğe renk katan yazarlar7
- sürekli birilerine cevap yetiştirmek10
- true nickli yazar14
- en çok ihanet eden burçlar7
- her konuda bilgisi olanı ukala diyerek hor görmek6
- evliliği ayakta tutan güçler13
- 22 eylül 2026 istanbul sağanak uyarısı3
- celal şengör'ün burç yorumu6
- manisada okul saldırısı17
- ai singularity2
- türkiye de muhalefet var mı10
- iş hayatında takılan maskeler6
- true'yi evlendiriyoruz2
- afrikalılar gariban avrupa emperyalist yalanı17
- tas kafa traşlı hırt sorunu12
- ekonomi7
- bik bik'in neden bu kadar tatlı olması7
- y o r u l d u m5
- iyiliğin yan etkileri4
- tai lung11
- kova burçlari bakar misiniz5
- arkadaşlar grup açıyorum gelmek ister misiniz5
- kutsi3
- oğlak burcu kadını4
- siyaset üstü yazarlar9
- kış geliyor6
- pkk lılar ermeni dölüdür deyince hırttıran hırt9
- hava burçları3
- inşaat mühendislerindeki dayanılmaz çekicilik4
- z kuşağı9
- odam kireç tutmuyor2
- yağız kaan erdoğmuş dünya ilk 20'ye girdi2
- türkiye medeni bi ülkeyse neden hristiyan yok29
- betray me5
- yılbaşında marketler havai fişek satmalı3
- husiler yüzünden gemilerin 15 gün gecikmesi8
- sözlüğümde siyaset istemiyorum kampanyası8
istatistik değil "insan"ım! Benim de bir hikayem var..
Anasına olan özlemini rüyalarda dindiren bir evlat, bir ananın senelerce hasret kaldığı yavrusuyum...
Babam, çok küçükken beni de alıp yanına terk etmiş anamı...
Senelerce anamın kokusunu rüyalarda aradım, bulamadım. Sonunda dayanamadım, üç sene önce Roboskî'ye, anamın ve kardeşlerimin yanına geldim...
Muradıma, aileme kavuştum ya bundan gayrısı ne olsa çekilir dedim.
Dört çocuklu bir evin en büyük erkeği olmuştum. Tam üç yıldır çobanlık, hamallık, kazma kürek işi yahut kaçakçılık; ne iş olsa yapardım, yapıyordum da...
O gün 15 lira yevmiye karşılığında çobanlık yapmış, çok yorulmuştum. Eve soğuktan ellerim, burnum ve kulaklarım donmuş bir halde dönmüştüm. Daha yorgunluğumu atamamıştım ki amcamın oğlu Bedran göründü kapıda, 'haydi gidiyoruz!' dedi...
Annem yorgun olduğumu, bu sefere gitmemem gerektiğini söyledi.
A benim canım anam; yoksulluk, yorgunluk mu dinler, soğuk mu?
Düştük ardına katırların... Umutlarımızın yularından tutmuş, birer türkü tutturmuştuk...
Selim Amca,
"Yollar uzun
yollar, ezberlenmiş sayfalar
uyurlarken gidelim
ağlamasın çocuklar..."
türküsünü söyler ben hayran hayran dinlerdim, keşke benim babam da böyle olsaydı...
O bitirince sıra bana gelirdi, ben adaşımın "Halepçe"sini söyler, dağa taşa bir felaketin ağıdını yakardım...
Dönüş yolundaydık, ağıdımın en keskin yerinde vurdular beni! Bir cam kırılması gibi kırıldı ömrümün köprüsü... Figanım, beni bombalayan pilotun kulaklarına değdi...
Omuzlarıma çöken hayat yükünün ağırlığındandır ağır sözlerim; yoksa küçük bir kuş idim ben, yorgunluktan ölmek üzereydim, kahrımdan öldüm...
'insanın anayurdu çocukluğudur' derler; anayurdumda, anayurdumdan vurdular beni...
Ben Şivan Encü'yüm; ömrünün ilk baharında fırtınaya tutulmuş "otuz dördün" biriyim...
Şivan Perwer'in "Helepçe"sinde bir "ax hawar! hawar! hawar!" var ya o benim işte...
Belki kızacaksınız ama bir çift sözüm var;
Eğer beni öldüren bombalar adalet'i de öldürmediyse,
Adalet talep ediyorum...
Herkesin hakkı değil mi adalet?
Yoksa
O kocaman, pahalı bombalarını beni öldürmekte harcadığı için devletten özür dilemeli,
Hedefi şaşırmayıp beni öldürdüğü için Genelkurmay'a teşekkür mü etmeliyim!?
görsel
Anasına olan özlemini rüyalarda dindiren bir evlat, bir ananın senelerce hasret kaldığı yavrusuyum...
Babam, çok küçükken beni de alıp yanına terk etmiş anamı...
Senelerce anamın kokusunu rüyalarda aradım, bulamadım. Sonunda dayanamadım, üç sene önce Roboskî'ye, anamın ve kardeşlerimin yanına geldim...
Muradıma, aileme kavuştum ya bundan gayrısı ne olsa çekilir dedim.
Dört çocuklu bir evin en büyük erkeği olmuştum. Tam üç yıldır çobanlık, hamallık, kazma kürek işi yahut kaçakçılık; ne iş olsa yapardım, yapıyordum da...
O gün 15 lira yevmiye karşılığında çobanlık yapmış, çok yorulmuştum. Eve soğuktan ellerim, burnum ve kulaklarım donmuş bir halde dönmüştüm. Daha yorgunluğumu atamamıştım ki amcamın oğlu Bedran göründü kapıda, 'haydi gidiyoruz!' dedi...
Annem yorgun olduğumu, bu sefere gitmemem gerektiğini söyledi.
A benim canım anam; yoksulluk, yorgunluk mu dinler, soğuk mu?
Düştük ardına katırların... Umutlarımızın yularından tutmuş, birer türkü tutturmuştuk...
Selim Amca,
"Yollar uzun
yollar, ezberlenmiş sayfalar
uyurlarken gidelim
ağlamasın çocuklar..."
türküsünü söyler ben hayran hayran dinlerdim, keşke benim babam da böyle olsaydı...
O bitirince sıra bana gelirdi, ben adaşımın "Halepçe"sini söyler, dağa taşa bir felaketin ağıdını yakardım...
Dönüş yolundaydık, ağıdımın en keskin yerinde vurdular beni! Bir cam kırılması gibi kırıldı ömrümün köprüsü... Figanım, beni bombalayan pilotun kulaklarına değdi...
Omuzlarıma çöken hayat yükünün ağırlığındandır ağır sözlerim; yoksa küçük bir kuş idim ben, yorgunluktan ölmek üzereydim, kahrımdan öldüm...
'insanın anayurdu çocukluğudur' derler; anayurdumda, anayurdumdan vurdular beni...
Ben Şivan Encü'yüm; ömrünün ilk baharında fırtınaya tutulmuş "otuz dördün" biriyim...
Şivan Perwer'in "Helepçe"sinde bir "ax hawar! hawar! hawar!" var ya o benim işte...
Belki kızacaksınız ama bir çift sözüm var;
Eğer beni öldüren bombalar adalet'i de öldürmediyse,
Adalet talep ediyorum...
Herkesin hakkı değil mi adalet?
Yoksa
O kocaman, pahalı bombalarını beni öldürmekte harcadığı için devletten özür dilemeli,
Hedefi şaşırmayıp beni öldürdüğü için Genelkurmay'a teşekkür mü etmeliyim!?
görsel
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar