bugün

Skolyoz sebebiyle hayatımın vazgeçilemeyen bir parçası haline gelen ağrı. Omurgamın tam bel kısmında 35-40 derecelik bir açı var. Boyum şu anda 1.79. Riskli bi ameliyat ama eğer riski göze alabilirsem en az 4-5 cm daha uzarım.
Bu derdi çeken biri olarak bel ağrısı(çok dikilmekten ve eğilmekten kaynaklanan ağrı türü için) sizi çok rahatsız ettiğinde biraz rahatlatabilecek birkaç tavsiyem var. (tabi sorumluluk size ait)

1- boyunuzdan hafif yüksek bir yere tutunun ve ayaklarınızı boşlukta bırakın. (Ayaklarınız yerden 1 cm havada olması bile kafidir.) Dayanabildiğiniz kadar bırakmayın kendinizi. (tahminen ilk başlarda 25 ila 30 saniye arası dayanabileceksiniz.) Sonra yavaşca zemine bırakın kendinizi. Belinizden en az 100 kg yük kalktığını hissedeceksiniz.

2- Kanepenin kenarına gelin kanepeye dik bir şekilde yere uzanın ve bacaklarınızı kanepenin üzerine bırakın.(Yerde poponuz kanapeye kadar dayansın. ). Biraz köşe minderleri ile bacaklarınızın altını besleyin. 5-10 dk. bu şekilde bekleyin. Yavaş yavaş belinizin üzerindeki yükün hafifleyeceğini göreceksiniz.

3- termal havuzlara gidiniz imkanınız varsa. Havuzun içindeyeken kenarına elleriniz ile tutunarak suyun yüzeyindeki ayaklarınızı bedeniniz suya batmayacak şekilde hafifçe hareket ettiriniz.
her ağrı gibi insanın iflahını öper hiç çekilmez kremler sürülür, ilkel yollar denenir ama nafile kendiliğinden geçer.
sebepleri
- ayni sandalyede saatlerce oturmak
- kambur kambur bir seyler ile ugrasmak
- cok ayakta durmak
vb.
Fıtıktır o fıtık aynısı kaynımda da var.
Ölüyorum sebastian...
Akut bel ağrısı terimi, genel olarak ani başlayan ya da son altı hafta içerisinde görülen bel ağrıları için kullanılır. Ağrı genellikle birkaç gün ile birkaç hafta sürer. Bel ağrılarının %90’ı akut bel ağrısıdır.
Kronik bel ağrısı 3aydan fazla süren ağrı olarak kabul edilir. Bel ağrılarının %10’unu teşkil eder. Altta bir sebep olabileceği düşünülerek ileri tetkik edilmesi gerekmektedir.
Akut bel ağrısının birçok sebebi olmakla birlikte %90’dan fazlası mekanik nedenlerdir. Yani kas iskelet sistemi kaynaklıdır. Ağrının kaynağı belimizi destekleyen kas, tendon (kiriş) ve bağların uygunsuz gerilmesidir. Bu durum toplumda yaygın olarak belde zorlanma veya belin incinmesi olarak bilinir.

Mekanik bel ağrısı fiziksel aktivitelerle artıp, dinlenmekle azalma eğilimindedir. Sigara, kilo fazlalığı, gebelik, uygunsuz ağır cisim kaldırma, spor yaralanmaları, aşırı aktivite ve buna bağlı kas spazmı, fiziksel aktivite eksikliği ve buna bağlı kas güçsüzlüğü, duruş bozukluğu, uzun süre oturur pozisyonda kalma mekanik bel ağrısına neden olabilen faktörler arasındadır. Ağrı bıçak saplanır tarzda keskin bir şekilde veya yanma hissi olarak tarif edilir.

Genellikle bacağa yayılmaz. Ayrıca omurgamızı oluşturan omurların arasında bulunan ve disk olarak adlandırılan yastıkçıkların yapısının bozulması örneğin fıtıklaşması, omurların arasında bulunan ve faset olarak bilinen eklemlerin kireçlenmesi bel ağrısına neden olabilmektedir. Yine ruhsal ve duygusal durumlar, osteoporoz olarak bilinen kemik erimesi, omurga enfeksiyonları, omurga kırıkları ve omurga tümörleri bel ağrısına sebep olan etkenler arasında sıralanmaktadır.
Bunlara ek olarak vücudumuzun başka bir yerindeki problem de karşımıza bel ağrısı şeklinde çıkabilmektedir. Prostat, böbrek, mesane ve bağırsak rahatsızlıkları örnek olarak verilebilir.

Akut bel ağrıları genellikle birkaç gün içerisinde azalır ve birkaç hafta içinde büyük ölçüde geçer. Akut bel ağrısının nedenini kesin olarak tespit etmek çoğu zaman mümkün olamamaktadır. Sebep hastanın öyküsü ve klinik muayene ile ortaya konulur. Radyolojik veya laboratuvar tetkikler tanıda pek yardımcı olmaz.

Akut bel ağrısında kişinin tolere edebileceği ölçüde günlük işlerine devam etmesi önerilir. Yatak istirahati ağrı çok şiddetli olmadıkça yapılmamalıdır. Günlük aktivitelerin devamı ile hedeflenen kas ve yumuşak dokunun gerilmesine bağlı salınan ve ağrıya neden olan kimyasal maddelerin kasların çalışmasıyla birlikte buraya gelen kan akımı sayesinde bölgeden uzaklaştırılmasıdır. Bu sayede aktivitenin devamı buradaki ağrının şiddetinin azalmasını sağlayacaktır.
Çok şiddetli ağrılarda ağrıyı azaltıcı ilaçlar tedaviye eklenebilir ve kısa süreli yatak istirahati verilebilir. Ancak hedeflenen kişinin bir an önce günlük aktivitesine tekrar geri dönmesidir. Bu dönemde özellikle bel kaslarının çalıştırılacağı özel hareketler de iyileşme sürecine olumlu katkısı olabilmektedir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi bel ağrılarının önemli bir kısmının nedeni kas ve yumuşak dokuların gerilmesidir. Bu hastalarda ağrı birkaç gün içinde azalır. Fakat bazı nedenler doktora başvurulmasını gerektirmektedir.

– Tekrarlayan bel ağrısı
– 6 haftadan uzun süren bel ağrısı
– Kronik bel ağrısı
– Bel ağrısıyla birlikte ağrının uyluk ve bacağa yayılması
– istemsiz büyük ve küçük abdest yapma
– Bel ağrısının şiddetinin artması
– Son zamanlarda kilo kaybı
– Ateş ve titreme

Bu durumlarda ayrıntılı öykü alma ve fizik muayene ile birlikte ileri tetkik yapılmalıdır. Radyolojik değerlendirmelerden direk grafi (X-Ray, Röntgen) çekilmeli gerektiği durumlarda BT(Bilgisayarlı Tomografi) ve MR (Manyetik rezonans) ile bel ayrıntılı değerlendirilmelidir. Ayrıca elektrofizyolojik değerlendirme olan EMG de tanıya yardımcı olan bir tetkik olarak yer almaktadır. Bel ağrısını önlemek küçük fakat etkili birkaç önlem almakla mümkün olabilmektedir. Bir cisimi usulüne uygun olarak kaldırmak, sigara kullanmamak, fazla kilolardan kaçınmak, doğru bir oturma pozisyonuna sahip olmak ve düzenli egzersiz yapmak bu tedbirlere örnek olarak verilebilmektedir.
skolyoz sebebiyle yakamı asla bırakmayan lanetim. sol bacağımla birlikte kesip kurtulsam ikisini, süper olur.
Bir yerde okumuştum bel ağrısının sebebi affetme güçlüğü, maddi sıkıntılar gibi psikolojik sebepler olduğu yazıyordu.

Unutmayın, fiziksel bir hastalık ortaya çıkmadan önce ruhsal manada o sıkıntı yerleşmiş oluyor. Düşüncere, duygulara dikkat edin.
Nefes keser.
ciddiye alınması ve tedaviye erken başlanması gereken ağrılardandır.
tenis topunun üzerine yatıp en çok ağrıyan yere topu denk getirip 3 dakika beklediniz mi baya hafifler.
Uzun sure otursam ağrıyor, dikilsem ağrıyor. Nalet olsun.
öne eğilmekle azalıp arkaya eğilmekle artıyorsa disk kaymasıdır. ağrıyı azaltma yollarından biri kilo vermektir.
Dağ gibi adamı çaresiz bırakacak kadar pis bir şeydir.
Ne hemen geçer, ne de 5 dakika soluk almanıza yardımcı olur.
1 kamyon malzeme indirdik belim yerinden çıkmış gibi.
Mekanik ve inflamatuar olmak üzere iki ana başlıkta incelenir.

Toplumda en sık karşılaşılanı bel fıtığı, zorlanma, incinme sonucu oluşan mekanik bel ağrılarıdır.

inflamatuar ağrılara ise ankilozan spondilit örnek verilebilir.

Bu iki tip arasında önemli bir fark vardır. Mekanik bel ağrılarına istirahat iyi gelirken inflamatuar bel ağrılarına ise egzersiz iyi gelir.

Dikkat! Dinlemekle artan, hareketle veya egzersizle azalan türde bir bel ağrısı varsa bu sıradan bir bel ağrısı değildir, lütfen ihmal etmeyiniz.
ilk aşamada fizik tedavi uzman doktoruna gitmenin uygun olduğu ağrı.
fizik tedavi ve rehabilitasyon kliniği bakar.
insanı haminne gibi on yüz bin milyon kat giyinmek zorunda bırakan illet. he bir de baston yutmuş gibi yürütüyor azıcık eğilip bükülünce ölüm.
Gece uyurken Sert zemin üzerine yatmak iyi gelir.
KiŞiYi iki büklüm bırakan ve acısı bacaklara kadar vuran dünyanın en kötü şeyi. Kalkamıyorum lan.
bel ağrısı demişken ne çektiğimi ben bilriim. bu sebeple, Dr. Taylan Temel'i kesinlikle tavsiye ederim. Tedavisi cozum odakli ve herseyden onemlisi de guleryuzlu kendisine teşekkür ederiz.
Yirmi beş yaşımda beni belli aralıkla tutan lanet şey kendisine buradan bir çok şey söylerdim ama terbiyem müsaade etmiyor .
Nedensizce bana vurmuş ağrıdır. Uyuyamiyorum iki gündür yorgunluktan ve ağrıdan ölebilirim.
bel ağrısının niteliği belirlenemezse başa çok büyük dert açar, hemen hacamat macamat diye ahkam kesilmesi yerinde değildir.