bugün
- yeni partinin çerçeve yasa kararı10
- ekşi sözlük referans16
- mekke anlaşması19
- yazarların para ödediği yapay zekalar7
- 2000 doğumlu kızlar3
- en gey özelliğiniz10
- dönen tekme atabilen sözlük yazarları7
- kod yazarken müzik dinlemek6
- burak kut2
- torpil peşinde koşan tip5
- merfulu11
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- tang içen efsanevi nesil2
- kürt sorunu2
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- hamferdi yazarlar3
- din ve ahlak4
- online 40 yazar ne yapıyor5
- yanlışlıkla gey olmak9
- tuvalete sıçımhane diyen kezo5
- zall'ın çok meşgul biri olması6
- bir insanın muadilini bulmak5
- erecto bey bay birader2
- halk başkanlık sistemini istiyor9
- wc'ye telefonsuz girmek7
- dün fetö götü yalayanlar bugün apo götü yalıyor7
- günlük tutan erkek19
- gizli artılayan yazar3
- recep tayyip erdoğan4
- dudağında bir boyası eksik yuzır4
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz17
- mamut avlayıp ev geçindiren efsanevi nesil11
- en estetik meyveler2
- gey erkeklerin buluşma noktası3
- rodrigo mora6
- bana gel film izleriz diyen erkek16
- kaybolan futbolcusu için müge anlı'ya çıkan takım2
- bol bol su içmek2
- sigaranın yanına çay kahve dışında alternatifler10
- kulağın pıtı gibi olması3
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi19
- her yerde sümkürebilen insan6
- arda güler5
- sözlük kızlarının acayip tatlı olması3
- nihal atsız2
- ev almak isteyenlere tavsiye4
- gratisin içini merak etmek8
- mükemmeliyetçi insan2
- halkını düşünmeyen lider4
"dikkatli olmazsan ve gerçeklikten noclip olursan (etrafındaki tüm nesnelerin içinden geçmek) kendini backrooms'da, sadece eski halı kokusu bulunan, her yeri sarı renk olan, aşırı yüksek florasan lambası vızıltısı olan, 155,399,287 kilometre kare olan ve her yeri rastgele işlenen boş bir ofiste bulursun. etrafta bir şeyin gezindiğini duyarsan tanrı seni korusun. çünkü o seni kesinlikle duydu."
bu görsel ile ortaya çıkan bir (bkz: creepypasta) dır. bu kadar absürt bir hikayeye "acaba gerçek midir lan" dedirten inanılmaz ötesi teoriler vardır. backrooms'un birden fazla odası ve bölümleri vardır. her bir bölümün fotoğrafı (bkz: liminal space) türüne girer. ürkütücülüğünü de buradan alır.
bu görsel ile ortaya çıkan bir (bkz: creepypasta) dır. bu kadar absürt bir hikayeye "acaba gerçek midir lan" dedirten inanılmaz ötesi teoriler vardır. backrooms'un birden fazla odası ve bölümleri vardır. her bir bölümün fotoğrafı (bkz: liminal space) türüne girer. ürkütücülüğünü de buradan alır.
görsel
buyrunuz bu da fotoğrafı.
buyrunuz bu da fotoğrafı.
liminal space effect deniyor buna. Türkçesi eşikte alan etkisi oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Normalde okul, ofis, hastane, avm gibi insanlarla dolu olması gereken alanların aşırı ıssız ve boş olmasının insan üzerindeki psikolojik etkisi. Benzer bir deneyimi geçen sene Perpa Ticaret Merkezinde yaşamıştım. Bilen bilir orayı. Aşırı büyüktür. Bir cumartesi günü öğleden sonra gitmiştim. Kayboldum. Bir allahın kulu da yok hani çevrede. Bi ara ciddi ciddi backrooms'a mı düştüm diye sorguladım kendini.
2026 mahsulü filmi gerilim yaratmakta o kadar iyi ki bunun 2005 doğumlu bir Youtuber'ın (2022'den itibaren YouTube'da viral olan Backrooms videoları/kısa filmleri de tamamen kendi kendine öğrenerek yaptığı işler) ilk uzunu olması haliyle şaşırtıcı. Elbette içerisinde yarım yamalak fikir çok, gerektiği gibi işlemeyen anlar da öyle. Bir kafa karışıklığı filmi yapanda da var gibi hissettiriyor. Ancak genel olarak tekinsizliğine, tüm o bilinmezliğine kapılmamak imkansız ve son perdede görünen sürpriz “canavar”ı orijinal olduğu kadar ürkütücü. Şimdi çiçeği burnunda, bıyıkları yeni terleyen yönetmenin devam filminde, sonraki kariyerinde neler yapacağını merak ediyorum, elinde daha fazlası var mı?! bunu zaman gösterecek. Ama ilk deneme sınavından başarıyla geçti.
3/4
3/4
Filmin konusu ne diye sorana köpek görmemiş birine köpeği anlatarak çizdirmek gibi cevabı verilecek bir evren kesinlikle şüphesiz. Tek bir fotoğraftan doğan bir internet efsanesi. Sarı sonsuz duvarlar, rahatsız edici kafa silken floresan sesi, bakteri denen yaratığın sizi daima izlediği ve her an karşınıza çıktığı nasıl oluştuğu bilinmeyen bir ortam, dünyadaki nesnelerin kaotik bir şekilde kopyalandığı bir yer.
paranormal activity gibi çok düşük bir bütçeyle çekilip ekibini dolar manyağı yapan bir film. yönetmeni henüz 20 yaşında.
filmi oyunu kadar iyi değildir
oyunu tek başına oynadığında feci tedirgin ediyordu
ben korkup kapatmıştım
savunmasız olunca korkuyorsun elin de sadece fener var
bir daha oynamadım
oyunu tek başına oynadığında feci tedirgin ediyordu
ben korkup kapatmıştım
savunmasız olunca korkuyorsun elin de sadece fener var
bir daha oynamadım
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar