Doğada bir memelinin çevresel koşullara adaptasyonunun bir benzerinin, fakat mikro ölçekte olduğu için çok daha hızlı olanının virüsler için de geçerli olma olasılığı. Virüse konan engeller, virüsün pek çok deneme şansı olması sebebiyle zaman içinde virüsün kendisini mevcut koşullara göre güncellemesine ve doğal bağışıklık kozumuzun zayıflamasına sebep olabilir mi acaba?
Siz bu gibi şeyleri sorgulamayın hemen aşınızı olun salgın başka türlü bitmez yoksa.
cahillerin aşısızlıklarıyla hastalığı yayma olasılıklarından düşüktür.
Çok saçma.. virüs ün mutasyon geçirebilmesi için canlı dokuya geçmesi şart.. ne kadar çok canlı dokuya bulaşırsa mutasyon riski çok artıyor. Dolayısıyla Hindistan, Bangladeş Pakistan ve hatta bizden yeni bir mutasyon çıkma olasılığı çok yüksek. Devletimiz ( sınırlar açık afgan- Suriyeli ve para için turistler ) ve halkımız ( aşı karşıtlığı) elele yine 50 bin Li sayılara gideceğiz gibi..
evet var nobel ödüllü bir bilim adamı da bu konudan bahsetmişti, ( https://www.huaglad.com/t...vecn/20210524/432556.html ) aşının varyantlara neden olacağından söz etmişti. bu demek değil ki aşı olmamalıyız orası ayrı zaten.

"Haberde, ünlü viroloğun "aşının antikor ürettiğini" açıkladığını, bunun da virüsleri "başka bir çözüm aramaya (başka bir çıkış yolu bulmaya)" zorladığını, aksi takdirde öleceklerini belirtti.Bu nedenle, bir varyant virüs üretilir, dolayısıyla varyant virüs "aşının ürünü ve sonucudur".Bunun "antikor bağımlılığı geliştirme" (ADE) fenomeni olduğunu söyledi.

Profesör Montagny, epidemiyologların "antikor bağımlılığı geliştirme" (ADE) adı verilen bu fenomenin farkında olduklarını, ancak bu konuda "sessiz" olduklarını belirtti."
koskoca bilim adamları aşının dağıtımı ve kullanımına izin verdiğine göre sıfır olasılıktır. herhalde düşünmüşlerdir her ayrıntıyı.
Başlığı açan olarak sorumluluk hissettim. Aşıya mesafeli bir insan olarak dürüstçe söylüyorum ki aşıya karşıt olan tanınmış insanların genelinde belirgin arızalar var. Aşıyı şiddetle önerenlerin ise ikna edici argümanları bence yok. Zaten ölümlü dünya, bu kadar sorgulama yapmadan belki de olup geçmek lazım. Aşı ol ya da olma aslında fazla değişen bir şey yok bunu derinlerde biliyoruz ama oyuncak ediyoruz kendimize. Sözlük bana nihilist diyor, haklı galiba.