bugün

/636
elde edene kadar süren duygu. elde ettikten sonra yavaş yavaş, acılı acılı azalıyor.
karşılığını alamayınca ya da kavuşamayınca yaşanan bir duygu durumu.kavuştuktan sonra büyü müyü kalmıyo arkadaş.beklediğin gibi çıkmıyor ya da sen onu gözünde öyle bir büyütüyorsun ki insan kılığına bürününce aslında çok da farklı değilmiş diyorsun.eğer cicim aylarındaysan vazgeçmen yakındır.
"aşk dediğin dört duvardır boyu göklerde
yıksan altında kalırsın, yıkmasan içinde"
ya başlamadan biter ya en güzel gününde biter.
aşk:
sen ona ne kadar yaklaşırsan o senden o kadar kaçar. sen ne kadar haykırırsan o , o kadar susar. sen onun seni sevmediğini bildiğin halde hala ondan ümit beklemen ve vazgeçmemendir
ademe elmayı yediren..insana şarabı içirendir. iradenin devreden çıkması halidir.
çok şeyi karşına alabilmektir.. sevdiğin hariç.. karşına alıp bir kez konuşamazsın.. gözüne bakarsın kalbin ağrır.. git dersin nolur git! bu sefer tüm vücudun ağrır..
aşk ellerinin saçlarımda gezmesiydi...
sadece insana değil bir çok şeye duyulabilir.
(bkz: fos)
hiçbir rüzgar hiçbir yağmur,
acıtmadı bu kadar içimi,
beni ben yapan bendeki onur,
senin aşkınla dağılıp gitti.

dedirtmezdim kendime deli divane,
ama sen varsın şimdi,
duymasanda sesimi bilmesende sevgimi,
umrumda değil,
olsamda ben divane bi-çare harabe,
derman sensin sadece,
kurtar ne olur beni şimdi.

aşkımdan habersiz yaşarsın,
bu durum yüreğimi parçalıyor,
dahası seni göremiyorum ya,
güzel gözlerini göremiyorumya,
gölüm kan ağlıyor hüzünleri ağlatıyor,
her gün her an seninleyim,
sana müebbet tutulmuşum,
aşk dağlarının kuytu köşelerinde,
unutulmuşum.
kalbimde bir volkan akar durur yüreğime yüreğime,
eritir içimde senden gayrı her ne varsa,
şimdi yalnızım hayalinle bir başıma,
yalnız ve çaresiz,
sen sevgimden habersiz,
nasıl özlüyorum seni bir bilsen,
seni görmek yaşamak bence,
sensiz geçen her anım hazin hazin işkence,
allahım ne yapacağım ben bilemiyorum,
bildiğim tek bir şey,
seni çok çok çok seviyorum...
kokusu rakı gibidir tam olarak.
söylendikçe eskimeyen, aksine daha çok inanılan bir yalandır. kendimizi kandırırız hep.
en az harf ile en derin manayı ifade edebilmiş dilimizin esrarengiz kelimesi...
çılgınlıktır. çılgınlık ise "anlayış" ile "düşünüş"ün bozulmuşluk ve yıpranmışlığından başka bir şey değildir. oysa sevgi tırmanışının doruğunda, beyin ötesini aşar, anlamayı ve düşünmeyi de yerden çekip, doğuşun yüksek doruğuna götürür.

aşk, sevgilide içinin çektiği güzellikleri yaratır. oysa sevgi, içinin çektiği güzellikleri sevgilide görür, bulur. aşk, büyük güçlü bir kandırmacadır. oysa sevgi; sonsuz, salt, dosdoğru, içten bir doğruluktur. aşk, denizin içinde boğulmaktır. oysa sevgi, denizin içinde yüzmektir. aşk, görme duyumunu alır, oysa sevgi, verir.

aşk, kabadır, şiddetlidir. bununla birlikte dayanıksız, güvensizdir. oysa sevgi, tatlıdır, yumuşaktır. bunun yanı sıra dayanıklı, güven içindedir.

aşk hep kuşkuyla bulunur. oysa sevgi, baştan başa kesin inançlıdır. kuşkuya yer vermez. aşktan içtikçe kanarız, sevgiden içtikçe susarız. aşk korundukça eskir. oysa sevgi yenilenir.

aşk ve sevgi.../ali şeriati
o'nun kirpiklerini yavaşça öpmek... soluğundan öpmek...
(bkz: soluğundan öptüm seni)
aşk bencilliktir. cok üzülürsün cok üzersin ama uyuşturucu gibidir işte aşk. günlerca aylarca acı ceksende onunla gecirdiğin bir saniye herşeyi tüm acıları yok eder. aşk ağlamaktan bitkin düşmene rağmen ondan gelen bir kelimeyle yine gülebilmektir. aşk yaşanmadan anlanılacak birşey değildir. aşk yorar, üzer, ağlatır ama aşk insanı besler, hayallerini besler. en güzel aşkta zamanla sevgiye dönendir. bir insana deliler gibi aşkık olup sonunda onunla sevgi ile yaşamak aşkın en güzel ilerlemiş halidir.

kötü olan şey ise aşk'ın bu kadar zor olmasıdır.*
bu gün seni tesadüfen görmenin verdiği...beni şu an mutluluklarla boğan...ancak yaşayanların anlayacağı ve anlatamayacağı garip duygular seli...
aşk imkansızı istemek ve senin oluncaya kadar geçen süreçtir. *
hipotalamustan hipotalamusa değişen olaydır.
aşıksanız acı çekiyorsunuzdur, acı çekiyorsanız yaşıyorsunuz demektir.
sarı lacivert çubuklu formanın diğer adı.
bazı ihtiyaçları bedavaya getirme arzusunu maskeleyecek uydurmaca diyorlar inanmasam da..
(bkz: o)
kalbin asimilasyonu.
© copyright 2005 - 2026