/636
boşalmadan önce duyulan heyecan ve sonrasında boş otobüste ayakta gitmek.
ufolar, hayaletler, vampirler, kurt adamlar kadar gerçektir. gerçekte yoktur öyle bir şey. inanmak isteyene vardır.
yok öyle bir şey.
adı aklına geldiğinde, yüreğinin de ağzına gelmesidir.
helede bir ayrılık çökerse kalbinin tam ortasına işte o zaman anlarsın neymiş aşk denen illet.
mau * aym *
mau: o çok şanslı biri
aym: hayır ben çok şanslı biriyim
diyaloğuna nedendir aşk.
Aşk, onsuz olmamak demektir. Aşk, o sana ne kötülük yapsa bile sen hep onu iyi hatırladığın andır. Aşk onunla uyuyup onunla uyanmaktır o yanında olmasa bile. Aşk, ızdırap demek o seni sevmediğini düşünmek. Aşk, kısa bi an an mutlu olup yıllar boyu mutsuz olmaktır.....
AŞK, HAYAT DEMEKTiR
sen ol da.
ister yâr' ol.
ister yara...
lütfun da başım üstüne.
kahrın da.
yaşamadım ama elbisenizle olsanız bile birinin karşısında çırılçıplak kalmak gibi bir şey olabilir.
yetimhanede yaşayan küçük bedenlerin, ranzalarına yazdıkları "anne" kelimesi kadar masum olmalı bu duygu.
Bütün herkesi tek bir kişide görmek, bütün hepsinden onun için vazgeçmektir.Dolaşıp durup yine o kişinin bir gülyüzüne muhtaç olmak sadece ona mühürlenmektir.
en şiddetli depremdir; enkazında yerle bir, yârla bir, yaradanla bir eden..
Cinsel içtepidir, yanılsamadır. Biz bir kadını veya erkeği seviyorsak tek amacımız, yeni bir çocuk dünyaya getirmektir ama kimse bunun farkında olamaz çünkü doğasına yabancı kalmıştır insanlar. *
gelip geçicidir.
yaşamak.
beklenendir.
beklediğimdir.
şöyle adam gibi, istikrarlı, huzurlu, güvenli, mutlu.
ergen uğraşıdır.
hani aşk insanı zaten bulurdu?
yalan...
istediğin zaman bir türlü bulmaz seni. aşk hayattır. aşkın olmadığı her an kayıptır. doğru insan ile en güzel duygudur yeryüzündeki. ama işte o doğru insan...
ya delirtir, ya erdirir.
3 harf, 1 kelime, 2 özne. gizli...

sana aşık olmak; denizsiz şehirde martı olmak.
hasret sana istanbul,
ben kadar.
nemlenmiş giysilerimiz, vücudumuz ıslak.
sen yokken aşk; peynirsiz rakı, karpuzsuz peynir tadında.

körler kadar hasretim sana,
sağırlar kadar aşinayım sesine.
kum tanesiyken ben, sen gelgitteki bir dalga,
tüm dünya duyarcasına, sisinde kaybolayım haykırıp adını.
it gibi alıyorum kokunu en uzaktan, it gibi seviyorum,
git, bir gün gel ama...
Her ne olursa olsun yaşanılası duygudur. Acısı bile güzel. Aşksız hayat ot gibi ot.
birinin sevip; diğerinin sevmemesi veyahut birinin çok umursaması, diğerinin az ya da hiç umursamaması durumlarında ortaya çıkan şeydir.

başka türlü bir tanımı da kabul etmek mümkündür tabi ki ama siz gerçeği kabul etmesenizde; gerçek her zaman gerçektir.
Dayak yediği hâlde bile "Anne!" diyen çocuktakidir aşk...
''aşk var mıdır ?'' önermesi daha netleşmemişken aşkı tanımlamak ne derece doğrudur bilinmez de ben aşka değil sadakata inanırım. 70 yaşlarında bir ömürü paylaşmış çiftin dışarda el ele yürümesi aşk değil sadakattır efendim.
© copyright 2005 - 2026