bugün

/636
"yüzüyorsanız boğulmayın..
içiyorsanız çok için..
seviyorsanız sevişin..
üzülüyorsanız..
yapmayın..
değmiyor"
küçük iskender
bazen içindekileri dışarı aktaracak söz bulamamak, bazen de gözlerin dolarken yutkunamamaktır.
http://galeri.uludagsozluk.com/r/aşk-312335/
ota da konar boka da denilen şey ama ben hep ikincisine kondum sanırım.
insanın yaşadığı bir duygu bir histir. Ama çok zordur.
bilinenin aksine kişinin kendisine duyduğu aşırı bağlılık duygusu.
Varım, yaşıyorum, değer veriyorum, duygularım var, acı çekmeye razıyım, mutluluğu arıyorum, hislerimi yönlendirebiliyorum, kalbim paylaşıma açık, ruhumu güvendiğim birine teslim edebilirim, sevmenin ne demek olduğunu biliyorum hatta karşılıksız sevgiye bile razıyım demenin kısa adıdır.
yeniden hissetmeye baslayinca heyecanlandiran hede.
Aşk ın 99 tane ismi var ve içinde bir ismi azam ı saklı bir isim var.

(bkz: allah)
günümüzde bok edilmiş duygudur.
arzuya anlam yükelemek. hormonu, azgınlığı şirinleştirmek. halbuki köykürerek boşalmak varken.
aşk; koyu fenerbahçeli sevgilinin sırf sen istedin diye, sen arenada derbi izlemek istiyorsun diye seninle galatasaray tribününde bütün maç boyunca o kadar fenerbahçe karşıtı tezahürata rağmen sabrederek, gıkını çıkarmadan o maçı izlemesidir...
aşk bağlanmaktır.
aşk bir zincirdir, ya çektiği yere gidersin ya da gitmeyip acısını çekersin.
aşk sendekinin sana yansımasıdır.
''Aşk, karşındakinin tüm yanlışlarında tek bir doğru aramak ve yüzlerce yanlış arasında o tek doğruya sarılmaktır'' demiş Kahraman Tazeoğlu.
mantıksız davranma halidir. sevgiye dönüştükçe akıllanılır.
Üzerine şarkılar şiirler yazılan tanımlanamayan, aşık olanı sapıttıran duygu.
hani insalardan neden kime aşık olacağımıza biz karar veremiyoruz diye soruyorlar ya? sanırım bunun sebebi kalplerimizin anahtarının bizde olmamasından kaynaklanmasıdır.
zibilyon tane cevabı olan ama bir tane bile doğrusu olmayandır.
Aşk, aslında var olduğunu sanıpta asla olmayandır.
istisnaların olmasıyla birlikte insanın kendini masallarla uyuttugu hayal dunyasında yasaması, yogun sevgi hali. Mantıgın devre dısı kalması.
bazılarının derinden hissettiği, bazılarının bir parça saçmalık olarak gördüğü tuhaflık.
(bkz: bu da mı sorunsal)
cevabı olmayan ama herkesin fikir sahibi olduğu sorunsaldır,herkes yaşadıklarını anlamı sanır. ne yazıktır ki bu sorunsal tam anlamıyla hiç bir zaman cevap bulamayacaktır.
© copyright 2005 - 2026