bugün
- am meme ve göt üçgenindeki favori organınız11
- hayatını garantiye almak isteyenlere tavsiyeler8
- allah her şeyi kuşatmıştır7
- kızılay avm11
- ağır müslüm gürses sözleri9
- birden akla gelen sözlüğü bırakma düşüncesi5
- yahudilerin hepsi iyi insan değil8
- flört10
- dünya iyi midir4
- sözlükte kavga olmayacak hissi14
- sözlük sapıkları3
- kıymalı üzümlü börek5
- kiraz cicegi kolonyasi30
- fenerbahçe biraz sert biraz katı16
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı21
- türbanlı azgınlığı2
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı77
- kitap okumak4
- ağırlık kaldıramayan erkek8
- dedikodu yapınca kendini kötü hissetmek3
- ben troll üm7
- takip ettiğiniz israilli haber kaynakları6
- kendini çok önemli sanan yazar14
- börekitas3
- kim cha eon sözlüğün en iyi yazarıdır5
- çerçioğlu ailesinin togg tedarikçisi olması3
- abd ve çin'i takip etmek için kanallar öner4
- kars kaşarı vs izmir kaşarı6
- erkek yazarların yaptığı son yemek5
- fenerbahçe17
- türkiye nin girişine yazılması gereken söz8
- çok sıkıcısın be sözlük6
- ekmeği ayaklar altında çiğnemek5
- ruhi çenet13
- brooks nader3
- üniversiteli eskort kadınlar10
- üst geçit4
- bazı insanların birbirini kırmaktan zevk alması5
- en son ne yediniz9
- ucuz apart otel kokusu2
- rüyaları bir süre kaydedip filmini çekmek3
- tarhana kurutmak3
- beyaz giyince kesin üstüne yemek dökmek6
- şahin siyonistle islamcı kardeştir6
- ahmet kaya3
- pisa ortalamasında avrupaya çakmamız5
- hiç yalan söyleyememek ister miydin5
- közmatik3
- tai lung'un sürekli yanlış bilgi vermesi4
- türk kızı6
üçüncü nesil çaylak... *
sözlüğün tarih ile ilgili bilgi sıkıntısını giderecek gibi görünen, cesur, objektif yazar.
(#841127)
nolu entrysiyle, benim henüz araştırmadığım ama merak ettiğim bir konu hakkında beni aydınlatmışır.
eline sağlık diyor, yazılarının devamını bekliyoruz.
nolu entrysiyle, benim henüz araştırmadığım ama merak ettiğim bir konu hakkında beni aydınlatmışır.
eline sağlık diyor, yazılarının devamını bekliyoruz.
her ne kadar belgelerle konuşsada, kabul etmek istemediğim bazı entryleri* olan, ama görüşlerine katılsam da katılmasam da kesinlikle kaliteli entrylere sahip olan yazar.
gerekli ve etik "kes yapıştır uygulaması" yaptığını gördüğümüz yazardır. tebrik ederiz.
edit: kes yapıştır değil el emeğiymiş. iki kere tebrik ederiz.
edit: kes yapıştır değil el emeğiymiş. iki kere tebrik ederiz.
sozlugun bilgi kaynagi olmasi konusunda gayet sıkı caba sarfeden ve obejktifligin dibine vurmus, aslan parcasi yazardir. ornek alinasidir. takdir ve tebrik edilesidir. benim odevlerde bile yapmaktan nefret ettigim alinti ve referans olayini sozluge tasiyarak hayranlik uyandirmistir. sadece sozlukte degil, bilimsel platformda da gormek isteyecegim bir sahsiyettir.
bana nicki ile aksam aksam to kill a mocking bird u hatirlatmis yazardir.atticus finch bir karakterdir bu kitapta ama hikayede ki rolu nedir hatirlamiyorum malum baya zaman gecti ustunden.
popüler kültür hayranı yazarlara, örnek sözlük yazarımız..
ne zaman bir maç olsa hemen sopcast, TVU player yayın linklerini veren, üstüne bir de üşenmeden satır satır nasıl izleneceğini açıklayan ve bu hareketiyle teşekkürü hakeden yazardır.
to kill a mockingbird romanının (dolayısıyla aynı zamanda filminin) unutulmaz kahramanı avukat tiplemesidir. mülayim adamdır , ama ırkçılığın kol gezdiği ortamda tecavüzle suçlanan ve neredeyse linç edilecek kadar zor durumda olan bir siyahiyi cesaretle mahkemede savunmaktan da kaçmaz. çocuklarının gözünden onun ilkeliliğini ve cesaretini izleme imkanı buluruz. filmde gregory peck bu rolü oynamıştır.
(bkz: to kill a mockingbird)
(bkz: bülbülü öldürmek)
(bkz: to kill a mockingbird)
(bkz: bülbülü öldürmek)
to kill a mockingbird 'in muhteşem baba karakteridir. kitabın duruşma bölümünde, savunduğu zencinin suçlu bulunmasının ardından, Atticus mahkeme salonunu terkederken, mahkemedeki herkesin ayağa kalktığı kısım, mükemmeldir. onurlu bir adamdır. bilgilidir, mülayimdir. babadır vesselam.
(bkz: Bülbülü öldürmek).
harper lee'nin "bülbülü öldürmek" adlı kitabının ana karakterlerinden birisidir.
harper lee' nin "bülbülü öldürmek" adlı kitabının baş karakteridir. harper lee öyle bir karakter yaratmış ki insan keşke atticus "benim babam olsaydı" diye düşünüyor. aldığı tüm tepkilere rağmen bir zenciyi savunan( o dönem için çok zor bir şey) , doğru bildiklerinden asla taviz vermeyen, çocuklarına iyiliği, hoşgörüyü öğreten müthiş biri. kitapta scouth(kızı) " neden bu davaya bakıyorsun atticus, bu yüzden herkes bize saldırıyor?" diye sorduğunda verdiği cevap aslında yaşam felsefesini özetliyor.
" bu davayı almasaydım başkalarının yüzüne bakamazdım. başkalarının yüzüne bakabilmek için önce kendi yüzüme bakabilmem gerekiyor."
" bu davayı almasaydım başkalarının yüzüne bakamazdım. başkalarının yüzüne bakabilmek için önce kendi yüzüme bakabilmem gerekiyor."
Çok ama çok sevdim karakteridir.
Babalığı güzel, yüreğiyse her şeyinden güzel olan insan.
Babalığı güzel, yüreğiyse her şeyinden güzel olan insan.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar