bugün

ateistlerin cevap vermesi gereken soru. *
saçma sapan bir sorudur.

bir şeye inanmamak nasıl onun düşmanlığı olabilir ki?

hatta şöyle soralım, "varolduğuna inanmadığınız şeye nasıl düşman olabilirsiniz?"

siz mümin kardeşlerim,

uçan kangurulara düşmanlık besliyor musunuz?
insanlara dindarlık, ateistlere ve ateizme düşmanlık vazifesini yüklemiyorsa,
ateistlik de insanlara din düşmanlığını yükleyemez.

ateist insan dinlerden bağımsızdır, dinlerle ilgisini bitirmiştir. popülarite ve farklılık arayan ateistler ancak din düşmalığı yapar.
ateistlik varolmak için bir şeye ihtiyaç duymaz. yani eğer fenerbahçe galatasaray vs olmasa beşiktaşın da olmayacağı gibi; hristiyanlık, yahudilik daha da farklı olarak ateistlik vs. olmaz ise müslümanlık da olmaz. kuranda da gördüğümüz gibi müslümanlık kendinden önceki dinlerden, kafirlikten, münafıklıktan vs'den referans alarak bir aidiyet oluşturmaktadır. dolayısıyla bu kategorilere göre davranış şekilleri geliştirir, örnek olarak bir müslüman ateistin elini sıkmamalıdır gibi. bütün bu aidiyet oluşturma dinin günlük hayatta olmayan doğaüstü bir anlatıma sahip olmasına dayanır. din gerçek dünyada olmayan şeylerden referans alıp kendini meşrulaştırırken ateizm'de doğaüstü birşeylerden referans alma söz konusu değildir. dolayısıyla ateizm kendine has doğaüstü karakterini savunacak bir aidiyet oluşturma ihtiyacı da duymaz. sonuç olarak ateizm kimseyi referans olarak karşısına ya da yanına almadan kendini tanımlayan bir sistemdir. yani dinler birbirlerine ateizme vs'ye düşman ya da dost olabilirken ateizmin felsefi olarak böyle bir sorunu yoktur. cevap kesin olarak ateizm din düşmanlığı değildir. ancak din ateizm düşmanlığıdır.
ateistlik aslında din düşmanlığı olmadığı gibi, müslümanlık da başka bir inancı(görüşü) aşağılama yetkisini kimseye vermez aslında. ama bazı tabirlerin dozunu kesinlikle ayarlayıp uygulamış insanlar olmadığımızdandır ki, herkesi kendimiz gibi düşünüp, kendimiz gibi hareket etmeye iten vahşi bir iç güdüye bürünürüz bir anda. tartışmaların karşı görüşe koz verir derecede saldırgan olması bilgi ve araştırma açısından hiçbirşey kazandıramayacağı gibi, daha da tarafların inançlarına sorgusuzca yakınlaşmalarını sağlayacaktır.

sorgula, araştır, inan, yaşa, sorgula, araştır, inan, yaşa, sorgula, araştır, inan, yaşa...
bir avrupa ülkesinde ateistler arabalarına binip sokak sokak allah'ı inkar eden pankartlarla dolaşmışlardır. türkiye'de alışık olunmayan bu görüntülere başka ülkelerde rastlamak söz konusu olabilmektedir.
degildir. belki de öyle olani da vardir. ateistligin kendisine sormak lazim bu soruyu.

ben gecen gün soracaktim ama sinemadan cikiyordu sevgilisiyle, aska engel olmak istemedim.
cevabı ateistine göre değişen sorudur. düşman olmayan versiyonu için, nasıl kendisi inanmıyorsa diğerleri de inanıyordur, ona göre sorun yoktur. ama düşman versiyonu için aynı şey söylenemez.

O inanmıyordur, zekidir, muhteşemdir, özeldir, sıradan değildir. Aslında egoisttir. -Sırf kendini zeki göstermek için, ateist'im diye geçinen tipler vardır.- Bütün dünya ateist olmalıdır. Hatta o kadar ki, teist kalmamalı, onların da sıfatı değişmelidir. Artık ateist denmemelidir. O derece.
sevginin karsiti nefret etmek degildir. umursamamaktir.
kişi gerçekten ateist ise tabiki din düşmanı değildir. teist inanan ise ateiste inanmayandır dolayısıyla varlığına inanmadığı birşeye düşmanlık söz konusu olamaz. ama günümüzde allah cc varlığını bildiği halde ateistlik kisvesi altına din düşmanlığı yapanlar varmıdır evet vardır ve de inanlar için ateistler bunlardan daha zararsızdır kesinlikle. ateistlere ayıptır yani yapılan. tüm ateistlerden helallik almalıdır bu tür işlere girişen parazitler.
ateistler dinle dost değildir olsalar ateist olmazlardı, ama dost olmayan her şey düşman da değildir. dinin baş düşmanı dini kullananlardır.
değildir ateistlik din e inanmamaktır tanrının var olduğunu inkar etmektir.
boyle bir onerme yoktur, ateistin din dusmani da vardir sallamayani da. tipki islam mensuplarinin ateist dusmani olup olmadiklari konusu gibi gorecelidir.
(bkz: ateizmin sadece islamin düşmanı olması)
özenti ateizm din düşmanlığıdır. geri kalanların inanmadığı bir şeyle uğraşacak kadar salak olmadığını düşünüyorum.
inanılmayan birşeye düşman olmak kadar saçma birşey yoktur.Düşman olan ya tam ateist değildir yada bazı şeyleri savunma adına diğer dinlere ve dindarlara satasma cabası içine girendir.Ateistlerin ahlak anlayışı bireyseldir.Yani kimisi dinlere düşman olabilir kimisi ise umursamıyor inanmadığı gibi inanmadığı şey hakkındada konusmuyor olabilir.ancak bir insanın inanmadığı birşey hakkında konuşması inanana ise hakaret bazında konuşmalar yapması yanlıştır.ateist insan genelde kendine ateisttir.olmayanlarada duyrulur herkesin dini kendinedir.
bu sözlükte öyledir. * *