bugün

"siz müslüman olmak için kanıtlanabilir tek bir neden söyleyin" cümlesini akla getiren yargıdır.
işleyeceği günahlarda vicdan azabı duymamak arzusu. allah yoksa ahirette yok; yani yaptığım her şey yanıma kar kalacak düşüncesidir.
düşünün çarpılmazsınız sözünden çok etkilenip düşünüp okursa gayet çatır çatır haşırtt diye ateist olur.
"bu noktadan sonrasını düşünürsen motoru bozarsın olm hekökökö" diye me'leyen tipleri takmayıp, bütün cesaretiyle sorular sorup mantıksızlık ve karanlık üzerine yek başına gidebildiği içindir.

"neden?
nasıl?
neden yokluk yerine varlık? hiçbir şey, tanrı bile, var olmayabilirdi. neden bir şeyler var?" sorularıyla sorgularlar.

bir diğer taraftan soruyu karşı yakaya yöneltirsek; "bir insan neden teist olur?"

bu pek ateistlerin tarzı değildir*; ama din, insanı kullanışlı hale getirir.

eğer nasıl dediyseniz; en azından beni sorgulamakla işe başlamışsınızdır.

malum hepimiz kapitalizmin boyundurluğu altında sırtımıza kırbacı yiyip evden işe, işten eve sürünüyoruz. tabii sermaye sahiplerinin işine zeki, sorgulayan, hayal gücü yüksek, meraklı insanlar gelmez. onların işine eline tutuşturulan parayla geçinmek zorunda kalan tipler gelir.

inançlı kimse otoritenin mutlaklığını öğrenmeli, zira bu kapitalistlerin işine gelmiyor, sonsuz bir otoriteye ihtiyaç var. başlangıcı ve sonu olmayan* bir şeye ihtiyaçları var. her şeye gücü yetecek ki insanları evlerinde tutacak; isyan etse de bir şeyleri değiştiremeyeceklerine inandırabilecek. bu da devletler sisteminin devamını sağlayacak. insanları kendi kurallarına uygun yaşatıyorlar çünkü insanlar cenneti bekliyor; istemeden de olsa.

onların işine geldiği için şaklabanlar piyasada ve herkesi bilimden uzaklaştırıyor. herkesi hikayelere inandırıyorlar.

işte sizler bu yüzden inançlısınızdır; ve aynı sebepten sanatçılara "akıllı ol!" denmesi için müslümanlar bina yakarlar. Gariptir; o binada isyan eden sanatçıların olması.

biz sizin karanlığınıza meşaleyle yaklaşan insanlarız. bizler; bütün cehaletinizi alt üst etmek için buradayız; çünkü her insan özgür olmalı. en azından düşünsel olarak.

edit: çarptır babam çarptır. benden sana saygılar şelale.
inançsızlığın sonu yok çünkü. inançsızlığın en boktan tarafı duracağı yeri bilmemesi. büyüdükçe büyüyor ibne. bi başladı mı o hızla hiçbir şeye inanmıyorsun, kendin dahil.
Düşünmekten korkmadığı için.daha doğar doğmaz ona zorlanan dini bir kenara bırakıp kendi düşüncelerini araştırmaktan korkmayarak doğru yolu bulma yolunda ilerleyebildiği için ateist olur."Tanrı var mı?" sorusunu sormaktan korkmadığı ve kendince haklı sebeplere dayanarak doğru cevabı bulabildiğinden ateist olur bir insan.* *
(bkz: ateistlere tokat gibi soru ve cevaplar)
(bkz: atesitler asılmalı mıdır sorunsalı)
düşünmüştür. dünyaya dışarıdan bakabilmiştir ve aklını kullanmıştır.
cevabı fazlasıyla münferit durumlar içeren sorudur. politik ve psikolojik sebebler başta gelmektedir. ayrıca içinde bulunulan ya da yetişilen ortamın etkisi azımsanamayacak derecede mühimdir.

ileri sürülen;

--spoiler--
cesur oldukları için, düşünmekten korkmadıkları için
--spoiler--

argümanları geçerli bir sebeb değildir. eğer ki bir müslüman ya da herhangi bir dine mensup biri inancını ve inancının getirdiği ritüelleri sorgulamıyorsa ya da sorgulama ihtiyacı hissetmiyorsa, objektif bir perspektiften hadiseleri ele alamıyorsa fikirsel anlamda korkak değildir. işin cehalet yönüyle haddinden fazla cesurdur. çünkü mahiyetini bilmeden bir fikri benimsemek olsa olsa cahil cesareti olabilir.

işin diğer boyutu;

--spoiler--
ben her soruyu soracak cesaretteyim bu sebebten ateist oldum
--spoiler--

diyen arkadaşlarımız, işi cesarete ya da cesaretsizliğe bağlamamalıdır. ancak bilinçli olmak ya a olmamak üzerinden ele alınabilecek bir meseledir bu. tarihe bakacak olursak; farabi, ibni rüşd, hayyam gibi birçok düşünür metafizik alemin bilinmezlerini araştırmıştır ve sorulmadık soruları sormuşlardır. ancak amaçları üzüm yemek miydi yoksa bağcıyı dövmek miydi bilemiyoruz.

en basidinden ateizm fikri konusunda tarihte çığır açmış ve en mantıklı argümanları dile getirmiş olan sartre'nin ateizm fikrini savunmasındaki amaç bir yaratıcı ekolü oluşturup ona insanların küfretmesini sağlamak değildi dawkins'in yaptığı gibi.

amacı sadece hayatı ve herşeyi sorgulamaktı, iç dünyasına politik sebebler katmadan, avrupa'nın skolastik dönem macerasını gereksiz ve alakasız bir biçimde referans almadan sadece sorgulamaktı.

--spoiler--
biz cesuruz sizlerse boyun eğen sorgulama fakiri asalaklarsınız
--spoiler--

argümanının ilmi ve felsefi hiçbir karşılığı yoktur.

peki neye karşı cesursunuz, kendinize mi?, var olduğuna inandığınız hiçliğe ve yokluğa mı?, yoksa var olduğu konusunda hiçbir bilginizin olmadığı halde sınırsız özgüvenle bezenmiş fikriniz sayesinde, kabul etmediğiniz yaratıcıya mı? neye karşı?...

fikirsel anlamda özgür olmak ya da kendinize toplumun normlarına karşı cesur olmak gibi derdi olmayan arkadaşların çoğunlukta olduğunu gözlemledim bu zamana kadar. fikirsel cesaret ya da sorulmayanı sorma eğilimi ateist arkadaşların tekelinde olan bir kavram değildir.

çünkü inanan kesime, cesur değilsiniz, sizler korkaksınız demek gerçekten çok ucuzdur, çünkü öğrenilmiş çaresizlik gerçekten değeri olmayan şeylerin toplamıdır. çünkü sizlere rönesansve reform döneminden sonra bunlar bir bir öğretildi, daha doğrusu hepimize öğretildi. ama birimiz çıkıpta bu fikrin antitezini arama yoluna düşmedik, yoksa cesaret mi edemedik? *

bence edemedik. çünkü ateist olan bir insan aynı zamanda materyelisttir, ancak materyelist olguların temelinde, fikirsel anlamda tez + antitez = sentez sorunsalı yatar. ancak olaylara politik çerçeveden bakan ve sosyal bilimleri zerre kabul etmediği halde, inanan kesimi bilim düşmanı gibi gören arkadaşların bilimden ne anladıklarını sormak gerekir. *
dinlerin, mantıksızlığını gördükleri için...
Başkalarının inançlarına saygı duymayan ama kendi inancına saygı bekleyen bünyenin * sordugu sorudur .
her şeyi nereden çıktığına dair kesin bir bilgi olmayan bir kitaba bağlamadığı için.
çünkü bilgisizdirler. Dini hiç merak edip araştırdılar mi acaba? Sormak istedikleri şeylere bizzat cevap vermek kafalarında soru işareti varsa gidermek çok isterim.
istediğini olabilme özgürlüğü olduğu için.
takdir-i ilahi.

insan 30 ALLAH dilemedikçe siz dileyemezsiniz. ALLAH Bilendir, Bilgedir.

Yûnus 99 Rabbin dileseydi, yeryüzündekilerin hepsi inanırdı. Öyleyse, sen mi halkı inanmaları için zorlayacaksın?
(bkz: çünkü eşeğin zikinden dolayı)
kütür kütür sevişen, önüne gelene veren ateist karıları düşürme çabasından gelir.
Ailenin yobaz olma & dini bilgilerinin olmaması sonucu ya da, üni. ortamında bu görüşe sahip insanlarla aynı ortamda bulunmadan dolayı olabilir. acil sifalar dilenmelidir, akıl salığı uçuk seviyede ve hayal dünyası çizgi filmleri andırmaktadır..
bana göre, başta gelen sebep, ateistlerin islam ı tüm yönleriyle incelememiş veya yanlış değerlendirmiş olmalarıdır.
Filozofların,dahilerin çoğunluğunun ateist olması, insan ister istemez bi yanılgaya düşebiliyor.
Sırf fenerbahçe galatasaray maçlarında yaşananlara bakmak yeterlidir.

Bir takımın senelerdir her istediğinin istediği an olması diğerinin götünü yirtsa da her işinin ters gitmesi bu nedenlere örnek verilebilir.

Allah varsa bu kadar adaletsiz olmaz. Bu kadar adaletsizlik varsa..

Demek allah yok.
kuran okumaktır ve rasyonel düşünmektir. biraz da cesaret tabi ki.
ibret verici nedenlerdir. misal ben maaşım artsın diye ateist oldum.
(bkz: ateistlere laf sokarak anlamaya çalışan imanlı)
(bkz: ateistlere soruyormuş gibi yapan iman sahipleri)
(bkz: kafire ateist deme kurnazlığı)
(bkz: bugün kaç kafiri müslüman yaptın)
Arkadas cevresinde popiluterisi artsin diye soylenen kelimedir.
(bkz: Anne ben ateist oldum)