bugün

arkadaşım eşek dinleyip ağlamak..
seni çok çok özledim arkadaşım eşek..
keşke hep çocuk kalsaydık amk..
Çok feyzli bir abimizin şarkısındaki yoldaş.
bugün bayram ile beraber ağlatan barış abi eserlerindendir. aslında neşeli günler de ağlatıyo arada. freud'sal olaylar var galiba.
doğru önermedir. arkadaşlarımız hep eşek amk.
https://www.youtube.com/watch?v=FXkMBkK7vYw
Neşeli müziğiyle gülümsetirken, anlamlı sözleriyle zaman zaman hüzünlendirir.
Arkadaşlara bir hakaret türü zannetigim fakat çok sonraları eşek için bir sevgi ifadesi olduğunu anladığım unutulmaz eser.
birkaç dakika önce dinlenilen eski nostaljikşarkılardan sadece biri. zaman zaman dinlenildiğinde daha çok melankoli etkisi yaratan şarkı. acaba bu bir tesadüf mü? ****
bizimkiler izleyip banyo yapan nesil, buradaki arkadaşım -şek kısmını benim gibi arkada şimşek şeklinde anlamıştır çoğunlukla.

(bkz: yaşlanmak)
çocukluğumun şarkısı ya bak şimdi hüzünlendim. anasınıfında ezberlemiştim.
ah barış abi,
ne çok özledim seni.

https://www.youtube.com/watch?v=7jTbMOzRRVQ
barış manço' şarkısıdır, kurtalan ekspres ile çaldığı 1981' yılında dillere pelesenk olmuştur. insanı sebepsiz hüzünlendirir " yok ben hüzünlenmem, beyim hüzünlenir " der gibi olanlarda ise hüzünlenecek birşeyler arama ihtiyacı hissettirir, neşeli tınılarının altında böyle bir etki yatmaktadır, o derece.

aynı zamanda şarkı sanatçının kendine güvenini ve eşek gibi sivri bir kelimeden müthiş bir parça çıkarma kabileyetini göstermesi açısından önemlidir.
bir barış abi klasiği. seni çok çok özledik barış abi.
çalındığında 1 aylık bir bebeği çığlık atarcasına ağlarken bir anda kuzu gibi yapan, nerdeyse oynatacak bir şarkıdır. çocukların sevgilisi rahmetli barış manço tarafından yazılmış ve söylenmiştir. çocukken neşeli, büyüyünce hüzünlü gelmektedir.
en sevimli manço şarkılarından, neşe ve hüznü aynı anda içinde barındırsa da bir bahar şarkısıdır, en güzelinden.
sanıldığının aksine insanı neşelendirmekten çok hüzünlendiren bir şarkıdır.
arkadaş bu nasıl çocuk şarkısıdır böyle, dinleyince insanı çok hüzünlendiriyor.

küçükken dinlediğimizde baya eğlenceli gelirdi ama, barış abi öyle bir şarkı yazmış ki...
bana bu şarkı eşekten çok bir sevgiliye yazılmış gibi geldi.
kuzuların daha sevimli olduğu gerekçesi ile arkadaşım kuzu olarak trt tarafından değiştirilmesi öngörülmüş, aksi takdirde trt sansürüne takılacağı söylenen ve öyle de olan güzel yurdumun güzel şarkısı.
bu şarkının bremen'de geçen klibinde atiye deniz'i barış manço'ya vokal yaparken görebilirsiniz.
barış manço'nun bir şarkısıdır. köyden şehire gelen bir çocuğu anlatıyor.
sözlerinin içinde 'eşek' olmasaydı çocuk şarkısı sıfatından kurtulup güzel bi ayrılık şarkısı olabilirdi. tabi bu hali de güzel.
(bkz: eşek kafa)
insana neşe veren barış manço şarkısı.
çocuklara öğretelicek en eğlenceli parça. barış manço da olmasa ne öğretirdim merak ediyorum.
çok duygusal bir şarkıdır. nakaratı dışındaki kısımlarda barış manço nun da sesinde bir hüzün vardır.
© copyright 2005 - 2026