bugün
- herkes yatsın iyi geceler8
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- 1 saatte 10 bira içmek19
- oğlum çok güzel lan6
- cips olsa da yesek7
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- tembel ve çalışmayan insan16
- istanbul un çok pahalı olması12
- the merich13
- sözlük kızlarının kombinleri20
- velvet vs nervio19
- otobüste kitap okuyan insanlara bakmak3
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- aklını yitirmek4
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- matbaanın gecikmesine sebep5
- 50 tl ile rolling yapmak6
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- en sevilmeyen ev işleri2
- oğuzhan uğur'un tutuklanması2
- horoz hayası çorbası5
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- velvet13
- eski nahif sözlük kızları2
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- slavko vincic15
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- bira cips6
- manifest grubu3
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- nervio11
- acıktım ben3
- ispanya20
- ona bir şey söyle9
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- kadim kültürler4
- devlet bahçeli5
- yarın iş olduğu gerçeği3
- 2026 dünya kupası25
- laptop5
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- aga be şarkılar5
- gocusuz sözlük4
- manyak olmaya karar verdim9
- bir yazarın cinsiyetini öğrenme yolları5
- tememda kenka nalaka10
- kalpte velvele yaratan güzel yazar4
--how i met your mother - spoiler--
ted mosby'nin üniversitede mimarlık dersleri verdiği sınıfın adı.
ted mosby'nin üniversitede mimarlık dersleri verdiği sınıfın adı.
görsel
Linux işletim sisteminin mimarisi temel olarak bazı bileşenleri içerir: Çekirdek, Sistem kütüphanesi, Donanım katmanı, System ve shell yardımcı programı.
1. Çekirdek: - Çekirdek, bir işletim sisteminin çekirdek bölümlerinden biridir. Linux işletim sisteminin önemli eylemlerinin her birinden sorumludur. Bu işletim sistemi farklı türde modüller içerir ve temel donanımla doğrudan işbirliği yapar. Çekirdek, düşük seviyeli donanım veya uygulama programlarının ayrıntılarını sisteme gizlemek için gerekli soyutlamayı kolaylaştırır. Aşağıda belirtilen önemli çekirdek türlerinden bazıları vardır:
Monolitik Çekirdek
Mikro çekirdekler
Exo çekirdekleri
Hibrit çekirdekler
2. Sistem Kütüphaneleri: - Bu kütüphaneler bazı özel işlevler olarak belirtilebilir. Bunlar işletim sisteminin işlevselliğini uygulamak için uygulanır ve çekirdek modüllerinin kod erişim haklarına ihtiyaç duymazlar.
3. Sistem Yardımcı Programları: - Uzmanlaşmış düzeyde ve bireysel faaliyetlerin yapılmasından sorumludur.
4. Donanım katmanı: - Linux işletim sistemi, CPU , HDD ve RAM gibi çeşitli çevresel aygıtlardan oluşan bir donanım katmanı içerir .
5. Shell: - Çekirdek ve kullanıcı arasındaki arayüzdür. Çekirdek hizmetlerini karşılayabilir. Kullanıcı aracılığıyla komut alabilir ve çekirdeğin işlevlerini çalıştırabilir. Kabuk farklı işletim sistemi türlerinde mevcuttur. Bu işletim sistemleri grafiksel kabuklar ve komut satırı kabukları olmak üzere iki farklı türe ayrılır .
Grafiksel satır kabukları grafiksel kullanıcı arayüzünü kolaylaştırırken, komut satırı kabukları komut satırı arayüzünü kolaylaştırır. Böylece, bu kabukların her ikisi de işlemleri gerçekleştirir. Ancak grafik kullanıcı arabirimi kabukları, komut satırı arabirimi kabuklarıyla karşılaştırıldığında daha yavaş çalışır.
Bu shellerin aşağıdaki gibi kategorize edilen birkaç türü vardır:
Korn kabuğu
Bourne kabuğu
C kabuğu
POSIX kabuğu
Linux işletim sisteminin mimarisi temel olarak bazı bileşenleri içerir: Çekirdek, Sistem kütüphanesi, Donanım katmanı, System ve shell yardımcı programı.
1. Çekirdek: - Çekirdek, bir işletim sisteminin çekirdek bölümlerinden biridir. Linux işletim sisteminin önemli eylemlerinin her birinden sorumludur. Bu işletim sistemi farklı türde modüller içerir ve temel donanımla doğrudan işbirliği yapar. Çekirdek, düşük seviyeli donanım veya uygulama programlarının ayrıntılarını sisteme gizlemek için gerekli soyutlamayı kolaylaştırır. Aşağıda belirtilen önemli çekirdek türlerinden bazıları vardır:
Monolitik Çekirdek
Mikro çekirdekler
Exo çekirdekleri
Hibrit çekirdekler
2. Sistem Kütüphaneleri: - Bu kütüphaneler bazı özel işlevler olarak belirtilebilir. Bunlar işletim sisteminin işlevselliğini uygulamak için uygulanır ve çekirdek modüllerinin kod erişim haklarına ihtiyaç duymazlar.
3. Sistem Yardımcı Programları: - Uzmanlaşmış düzeyde ve bireysel faaliyetlerin yapılmasından sorumludur.
4. Donanım katmanı: - Linux işletim sistemi, CPU , HDD ve RAM gibi çeşitli çevresel aygıtlardan oluşan bir donanım katmanı içerir .
5. Shell: - Çekirdek ve kullanıcı arasındaki arayüzdür. Çekirdek hizmetlerini karşılayabilir. Kullanıcı aracılığıyla komut alabilir ve çekirdeğin işlevlerini çalıştırabilir. Kabuk farklı işletim sistemi türlerinde mevcuttur. Bu işletim sistemleri grafiksel kabuklar ve komut satırı kabukları olmak üzere iki farklı türe ayrılır .
Grafiksel satır kabukları grafiksel kullanıcı arayüzünü kolaylaştırırken, komut satırı kabukları komut satırı arayüzünü kolaylaştırır. Böylece, bu kabukların her ikisi de işlemleri gerçekleştirir. Ancak grafik kullanıcı arabirimi kabukları, komut satırı arabirimi kabuklarıyla karşılaştırıldığında daha yavaş çalışır.
Bu shellerin aşağıdaki gibi kategorize edilen birkaç türü vardır:
Korn kabuğu
Bourne kabuğu
C kabuğu
POSIX kabuğu
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar