bugün
- velvet30
- habire1233
- sözlük yazarlarının benzetildikleri ünlüler7
- 5 takipçim olması5
- kemalistlerle solcuların ayrılması gerekliliği13
- uludağ sözlüğe sürekli kondom reklamı verilmesi7
- bot beğeni6
- dem parti'nin ana muhalefet partisi olması4
- kadınların çok gamsız ve dertsiz olması meselesi4
- özgür özel'in chp de veda konuşması10
- dem parti3
- 22 yaş5
- berhan şimşek'in kadına şiddet faili olması3
- incelikli erkek5
- sözlük yazarlarının oy vereceği partiler3
- kartlı işlem yapmayan esnaf8
- bebeği gibi sevip düşmanı gibi siken erkek3
- şaka maka true'nun 60 ında da kaldıracak olması6
- 6 oku görünce dayanamadım4
- küfür etkisi yaratan ama küfür olamayan cümleler3
- yeni parti7
- kürde kürt demenin ırkçılık olduğu ülke4
- kabataş olayı görüntüleri27
- galatasaray ne zaman transfer yapacak11
- okumak yerine erken yaşta çalışmanın faydası10
- türkiye islamcı kemalist kavgasıyla vakit kaybetti7
- istanbul un çok pahalı olması27
- cumhurbaşkanı erdoğan'ın rinkevics le görüşmesi2
- 30 kasım 2007 ısparta uçak kazası4
- hangi manifest kızısın12
- bildirim panelim çalışmıyor2
- ikinci haluk levent vakası geliyor2
- her şeyin üst üste gelmesi8
- citroen c4 robot2
- broadway vs doğan slx2
- lahmacun yiyecek kadar düşmek8
- en sevilmeyen ev işleri14
- ispanya'nın amerika'ya kafa tutması7
- gönül almaya çalışan erkek11
- safran7
- mel mel bakan gibson ve 0 0 710
- kürtler5
- meyveli lahmacun7
- nargilenin hint icadı olması3
- trivago reklamındaki adam2
- mehdiyete dair hayalleriniz7
- gocu23
- arkadaşlar ne oldu size böyle7
- başını alıp gitmek isteyen insan5
- vaatlerinin tam tersi olduğu halde iktidarda olmak6
görsel
Linux işletim sisteminin mimarisi temel olarak bazı bileşenleri içerir: Çekirdek, Sistem kütüphanesi, Donanım katmanı, System ve shell yardımcı programı.
1. Çekirdek: - Çekirdek, bir işletim sisteminin çekirdek bölümlerinden biridir. Linux işletim sisteminin önemli eylemlerinin her birinden sorumludur. Bu işletim sistemi farklı türde modüller içerir ve temel donanımla doğrudan işbirliği yapar. Çekirdek, düşük seviyeli donanım veya uygulama programlarının ayrıntılarını sisteme gizlemek için gerekli soyutlamayı kolaylaştırır. Aşağıda belirtilen önemli çekirdek türlerinden bazıları vardır:
Monolitik Çekirdek
Mikro çekirdekler
Exo çekirdekleri
Hibrit çekirdekler
2. Sistem Kütüphaneleri: - Bu kütüphaneler bazı özel işlevler olarak belirtilebilir. Bunlar işletim sisteminin işlevselliğini uygulamak için uygulanır ve çekirdek modüllerinin kod erişim haklarına ihtiyaç duymazlar.
3. Sistem Yardımcı Programları: - Uzmanlaşmış düzeyde ve bireysel faaliyetlerin yapılmasından sorumludur.
4. Donanım katmanı: - Linux işletim sistemi, CPU , HDD ve RAM gibi çeşitli çevresel aygıtlardan oluşan bir donanım katmanı içerir .
5. Shell: - Çekirdek ve kullanıcı arasındaki arayüzdür. Çekirdek hizmetlerini karşılayabilir. Kullanıcı aracılığıyla komut alabilir ve çekirdeğin işlevlerini çalıştırabilir. Kabuk farklı işletim sistemi türlerinde mevcuttur. Bu işletim sistemleri grafiksel kabuklar ve komut satırı kabukları olmak üzere iki farklı türe ayrılır .
Grafiksel satır kabukları grafiksel kullanıcı arayüzünü kolaylaştırırken, komut satırı kabukları komut satırı arayüzünü kolaylaştırır. Böylece, bu kabukların her ikisi de işlemleri gerçekleştirir. Ancak grafik kullanıcı arabirimi kabukları, komut satırı arabirimi kabuklarıyla karşılaştırıldığında daha yavaş çalışır.
Bu shellerin aşağıdaki gibi kategorize edilen birkaç türü vardır:
Korn kabuğu
Bourne kabuğu
C kabuğu
POSIX kabuğu
Linux işletim sisteminin mimarisi temel olarak bazı bileşenleri içerir: Çekirdek, Sistem kütüphanesi, Donanım katmanı, System ve shell yardımcı programı.
1. Çekirdek: - Çekirdek, bir işletim sisteminin çekirdek bölümlerinden biridir. Linux işletim sisteminin önemli eylemlerinin her birinden sorumludur. Bu işletim sistemi farklı türde modüller içerir ve temel donanımla doğrudan işbirliği yapar. Çekirdek, düşük seviyeli donanım veya uygulama programlarının ayrıntılarını sisteme gizlemek için gerekli soyutlamayı kolaylaştırır. Aşağıda belirtilen önemli çekirdek türlerinden bazıları vardır:
Monolitik Çekirdek
Mikro çekirdekler
Exo çekirdekleri
Hibrit çekirdekler
2. Sistem Kütüphaneleri: - Bu kütüphaneler bazı özel işlevler olarak belirtilebilir. Bunlar işletim sisteminin işlevselliğini uygulamak için uygulanır ve çekirdek modüllerinin kod erişim haklarına ihtiyaç duymazlar.
3. Sistem Yardımcı Programları: - Uzmanlaşmış düzeyde ve bireysel faaliyetlerin yapılmasından sorumludur.
4. Donanım katmanı: - Linux işletim sistemi, CPU , HDD ve RAM gibi çeşitli çevresel aygıtlardan oluşan bir donanım katmanı içerir .
5. Shell: - Çekirdek ve kullanıcı arasındaki arayüzdür. Çekirdek hizmetlerini karşılayabilir. Kullanıcı aracılığıyla komut alabilir ve çekirdeğin işlevlerini çalıştırabilir. Kabuk farklı işletim sistemi türlerinde mevcuttur. Bu işletim sistemleri grafiksel kabuklar ve komut satırı kabukları olmak üzere iki farklı türe ayrılır .
Grafiksel satır kabukları grafiksel kullanıcı arayüzünü kolaylaştırırken, komut satırı kabukları komut satırı arayüzünü kolaylaştırır. Böylece, bu kabukların her ikisi de işlemleri gerçekleştirir. Ancak grafik kullanıcı arabirimi kabukları, komut satırı arabirimi kabuklarıyla karşılaştırıldığında daha yavaş çalışır.
Bu shellerin aşağıdaki gibi kategorize edilen birkaç türü vardır:
Korn kabuğu
Bourne kabuğu
C kabuğu
POSIX kabuğu
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar