Wp son zamanlarda geliştirdi marketi. 10 çıkınca eksiği kalmayacak. Oyum Windows Phona.
Telefonu nasıl kullanmak istediğinize göre cevabınızın değişeceği karşılaştırmadır. Abi param var, stabil olsun, aradığım her uygulamayı bulayım diyorsanız ios. Ben telefonumun her şeyini kurcalayıp değiştirmek istiyorum, hunharca root yapmak istiyorum, aynı zamanda aradığım uygulamaları bulmak istiyorum diyorsanız android. Ben kanser olmak istiyorum, güncelleme ve uygulama beklemekten yılmak istiyorum, ama telefonum kullanırken donup takılmasın diyorsanız wp.
bugün yaşadıklarımdan sonra ios.
android insanı telefon kullanmaktan soğutur ve en baba telefonu bile iki yıl içinde yazılımsal bakımdan sıçar.

ios uzun yıllar stabil bir biçimde çalışmaya devam eder ama eski model telefonlarda (bence bilinçli olarak biraz da) kasar, çalışmaz zaten bir süre sonra da güncelleme de gelmez gider yenisini alırsınız.

windows phone ise ne kasar ne takılır. temel uygulamaların neredeyse tamamı vardır mağazasında ancak spesifik uygulamaları ararsanız bulamazsınız bu da insanı üzer. eğer çok çok uygulama meraklısı iseniz ya da gerçekten adobe'un ya da buna benzer firmaların özel amaçlı yazılımları ile çalışıyorsanız gidip bir ios cihaz almak en iyisidir.

kısaca;
android standart kullanıcıya hitap eder.
ios biraz daha zengin işidir zevk için alan çoktur ama içerdiği yazılımlar ile profesyonel bazı kişilerin de tercihidir.
windows phone basittir. bir telefonun yapması gerekenleri yapar, kasmaz, takılmaz ama beklentisi biraz fazla olan insanı tatmin etmez.
Son zamanlarda iyice kızışan argüman. Hadi işletim sistemlerini artıları ve eksileri ile ele alalım.

iOS:

Pek fazla kullandığım bir sistem değildir. Ama kullanandan gördüğüm kadarı ile kullanımı basittir, az ve özdür. Sizi fazla düşündürmeden yormadan işinizi görür. Ayarlar mı, tık elinin altında. Kilidi açınca fazla yere girmeden hemen istediğin uygulamadasın. Dönemine göre iyi performans sunar, genelde de ortalama bir Apple telefon Sahibi illa yeni telefon alıcam diye tutturmazsa en az 2 3 yıl gider. Kamerası sesi güzeldir, pahalıdır ama sonda tekrar söyleyeceğim, kaliteye ve kullanım ömrüne değer.

Android:

ortalama kesme hitap eden, Her cihaza yuklenebilen esnek sistem. En iyi ve en kötü noktası bu. Insanlar genelde androidin kasmasından şikayet eder, temel sebebi de budur. Çünkü eğer cihaz yapımcısı sistemi cihaza göre tweak etmezse cihaz ne kadar iyi olursa olsun cihaz yer bulduğunda kasar. Sony kullandım, Samsung kullandım, casper kullandım, ama en güzel verimi meizu ve htcde gördüm, Şu anda da one m8 kullanıyorum çok da memnunum. Çünkü HTC sistemini cihazlarına göre ayarlıyor. Samsungun touchwiz yüzü bence hala hantal, sony e pek yorum yapamıyorum o kullanana bagli biraz. Android alacaksanız ara model almayın, gidin benim gibi yapın, bir önceki yılın amiral gemisini ucuza alın, Uzun ömürlü olur.

Windows Phone:

Son zamanlarda patlak veren ve bence hafife alınan cihazlar. Microsoft cihazlarının donanım seviyelerini çok yükseltti, böylece cihazlarda kasma olayı bitti. Windows Phone'un en büyük özelliği ofis uygulamaları için biçilmiş kaftan olması. Uygulama dükkanı Android ve iosa göre zayıf ve Microsoftun da pek umrunda değil. Continium diye bir proje üzerinde çalıştılar, artık Telefonu tam işlevsel bir bilgisayar olarak da kullanabiliyorsunuz. Geleceği var, ama halkın kullanabileceği bir işletim sistemi tipi değil.

Sonuç:

iOS: Pahalı, ama verilen paraya kalite alıyorsunuz, uygulama dükkanı çılgın bir büyüklükte, Uzun ömürlü.
Android: Eğer doğru modeli alırsanız ve temiz kullanırsanız sorun çıkarmayabilir, ama şans işidir. Uygulama dükkanı büyüktür. Biraz daha ucuzdur,(Son amiraller hariç), seçenek daha çoktur.
Windows Phone: eğer ofis amaçlı kullanacaksanız, Bana ne fazla uygulama olmasın ben yaşarım diyorsanız tam size göre. Fiyat olarak geniş bir aralığa sahip-Android gibi.
© copyright 2005 - 2026