bugün

nip/tuck dizisinde her ameliyatta müzik dinleyen doktorlardır mesela.
hastayı kesip biçerken kendilerini ritme kaptırmayı seven insanlardır.
gerginliği azaltarak daha iyi performans sergilemeyi ve hastaya daha iyi hizmet sunmayı amaçlayan doktorlardır.
muhtemelen ferhat göçer dinliyordur.
Hasta baygınken bile beyin çalışıyormuş. Baygınken dinlenen müzik hastaya faydalıymış. Bir ameliyatımda doktor söylemişti bunları bana.
bunun değişik modellemeleride mevcuttur.örneğin eniştemin babasının bir ameliyatında beyin cerrahı rahatlamak için 3-4 duble viski içiyordu.kimsede birşey diyemiyordu çünkü adam çok kaliteli doktordu ve birçok ameliyata girmişti.insanlar sadece doktora kısık gözle bakıp inşallah kafası iyi olmaz diye bir duygu içerisindeydi.
edit:başlık yine başıma kaldı...
ameliyat olacak bünyenin moralini düzeltmek isteyen doktorlardır. hastanın bayılmadan önce son duyduğu şeyin güzel bir şarkı olmasını isterler ki bunun bünye baygınken bile faydalı olduğunu düşünürker. haklıdırlar. bünye ayıldığı zaman ilk hatırlayacağı şey kesilip biçildiği değil, bayılmadan önceki dinlediği son şarkıdır.
akla Scrubs dizisini getirir.

--spoiler--
genelde Turk'un girdiği ameliyatlarda arka planda müzik, ortama bir coşku hakimdir.
--spoiler--
kulaklarını yıkamalılardır.
bir beyin cerrahi ameliyatının 5-13 saat civarı sürdüğü varsayılırsa klasik müzik eşliğinde cerrahın daha iyi konsantre olmasını sağlar.
uzun süren ameliyatlarda can sıkıntısına bağlı konsantrasyon düşmesini önlemek için uygulanan bir metod olduğunu biliyorum. dinlemeyedebilir. kendini nasıl rahat hissediyorsa.
melekler şehri filminde (bkz: meg ryan)
8-10 saat süren operasyonların varlığı göz önüne alındığında, zihni ve bedeni diri tutacak bu tarz atraksiyonların zaruri olduğu anlaşılır.
neredeyse izlemek için girdiğim bütün ameliyatlarda rast geldiğim doktorlardır. kimisi klasik müzik, kimisi türkü dinliyor.
diş hekimlerinin ameliyathanede yaptığı bir eylemdir. damak yarılarak alınan yirmilik diş ameliyatında göksel dinliyor olmak unutulmazdır.
Eksikleri vardır. şöyleki;
Ameliyat masasına Bismillahirrahmanirrahim
tepedeki ışığada bir maşaallah ve ikide cd takarsak koy teybe ferdiyi ah tamam oldu işte al sana çaymahalle-gültepe dolmuşu.
ankaralı turgut dinleyen doktorlar bile var. şaşırmamak lazım.
1 seneden fazla oldu. burun ameliyatı oldum. ameliyathaneye girerken bir çok ses duyuyordum. kahkaha sesi muhabbet sesi müzik sesi. masaya yatınca doktor iphone undan açtı bir tane sezen aksu.

-göktuğ abi müzikle mi ?
+ne sandın olum. yoksa et ciğer kan çekilir mi. allahtan sezen aksu var.

onlar da haklı. bir kere şunu düşünelim. biz bile oyun oynarken ya da resim yaparken bir şeylerle uğraşırken müzik dinleriz. çünkü ortama bir renk verir. uğraşılan işe göre ilham kaynağı ya da pozitif etkide bulunur.
tesettürlü bir arkadaşım liseliyken kalçasındaki kıl dönmesi nedeniyle ameliyata girecekken ameliyathanede sertaç ortaç çalıyormuş. *