yalnız içmeye başlamakla başlar bu eşik. hele ki bir otel odasında tüketiyorsanız ramak kalmıştır. etmeyin, yapmayın...
eşikte durup sakince bukowski okunması şart olan yer, şey, hiçlik.
başka bir şeyi kaybetme noktasındadır bu eşik. işini,eşini,sevgilini.o eşikte bi süre kalabilirsin ama allah kurtarsın.
herhangi bir şeye bağımlı olma eşiğinden farklı olmayan eşiktir. içki, sigara, kola, internet veya platonik aşk olabilir bu.

bok gibi bir uykudan uyanıpta, gözünü açar açmaz onu arıyorsan o şeyin bağımlısı olmuşsundur.
eski sevgiliniz, size "kardeşim" diyen adamla çıkmaya başlamışsa uğrayacağınız yerdir.
işler kötüye gidiyor. Yine durduramıyorum. içmek için hiç bir sebep yokken, kendimi bir barda buluyorum. Eskiden ya mutluyken, ya üzgünken... Şimdi herhangi bir sebep aramıyorum. Ama bağımlı değilim. Belki alışkanlık.
Öncelik, fedakarlık ve bedel katsayısının artması.
Sıklaşan gündüz içmeleri.
Parasal kayıpların maksimize olması.
sağlık endişelerinizin hiçe sayılması gibi bir olumsuz karne dedirtebilir.
alkol almadığınızda, özdenetiminizi yitirdiğiniz andır. elleriniz titrer, hiçbirşeye odaklanamaz ve otobanda, araçların arasında kalmış tavuk gibi davranmaya başlarsınız.
gece elleriniz titriyorsa boku yediniz geçmiş olsun.
bugün içsem mi acaba dediğiniz günlerin altı ayda birden haftada üçe yükselmesiyle idrak edebilirsiniz o eşiği.

devamını editlerim hastaneden falan.
aynen i. mal mıyız biz?
Absinth şişesinde bir çift kulak görmedikçe kimse alkolik olmaz. Kulak varsa tehlikeli. Dertlerinizi dinleyen bir dostunuz var demektir.
© copyright 2005 - 2026