(bkz: harabe)
cimbomun kabesi (babamdan bir vecize)
olimpiyat standından imkanları daha iyi olan berbat stat.
(bkz: gecekondu)
artık yıkılıp yenisinin yapıpmasının beklendiği cehennem.
olimpiyat stadında sıkışıklık faciaları yaşayan galatasaray taraftarlarının, o karışık ve kıç kadar mecidiyeköyde nasıl oluyor da aynı sıkışıklığı yaşamıyor yahu dedirttiren stad
gri,puslu,kasvetli stad. heyecan yerine sıkıntı veren yer. *
yazı yazabilen karpuzlar üretebilen stadyum. ama bu vatan hainliği yav.
yazı yazabilen karpuzlar üreten stadyumun başlıca mahsulleri.
(bkz: hasan şaş) (bkz: hakan şükür) (bkz: bülent korkmaz)
avradın durgunu karpuzun olgunu makbulmüş.
(bkz: seyrantepe projesi)
türkiye'ye yepisyeni kabzımallar kazandıran stadyum. karpuzun iyisinden anlarlar. severiz hepsini. *
klübün maddi durumu böyle giderse ciddi anlamda kabzımallar kazandıracak stadyum.

stad anonsu
- sayın seyirciler biliyorsunuz klübün durumu malum sizde klübünüze destek olmak istemezmisiniz böyle bilet alıp maça gelmekle olmuyor lütfen maçtan sonra hale gidin galatasaray a katkınız olsun teşekkürler.
karpuz yetiştirmekten başka bi boktan anlamayan futbol fakirlerinin refere ettiği stadyum.

(bkz: futbolla kabzımallığı bağdaştırabilen insanlar)
06-07 sezonunun 33. haftasında hasatı toplanacak stadyum. bir sonraki * sezonu için dikimler maçın ardından başlayacaktır.

büyük galatasaray'ın büyük taraftarı karpuzu geçmiş ve seyrantepe'de muz ağacı dikimlerine başlamıştır. kısmet bakalım ilk kim tadacak. *
istanbul'a ilk geldiğimde, bir eylül sabahı erken kalkıp,bilet almak gayesiyle,Üsküdardan vapura binip yollarına düştüğüm ,sora sora bulduğum ,ve sanki bir sevgiliye kavuşur gibi beni heyecanlandıran, ,şansım eseri, kapıları açık olduğundan içine girebildiğim, görür görmez gönlümü titreten, çimlerinde yürüdüğüm ve bana cocukluğumun,ilkgençliğimin tüm efsanelerini gözümün önüne getiren mabed-i aşk...
Ali Sami Yen Stadyumu

Ali Sami Yen Stadyumu istanbul'un Mecidiyeköy semtinde bulunan 1964 yılında inşa edildi ve de resmî açılışı 20 Aralık 1964'te Türkiye-Bulgaristan milli maçıyla yapıldı. Adını Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen`den alan stadyum, 49 yıllığına Galatasaray Futbol Takımına kiralanmıştır.

Stad 1,400 lüks 290 KVA projektör ile aydınlatıliyor. Aydınlatılmaya 1965 yılında başlanmıştı. Stadın rekor katılımı ise 1987'de Galatasaray-Eskişehirspor arasinda oynanan mac'da gerçekleşmiştir, bu maçı 35000 kişi izlemişti. Stadın şuanki kapasitesi 24.990 kişiliktir. Sahanın genişliği ise 105m x 65m dir. Stadın Bölümleri:Eski Açık,Yeni Açık,Numaralı ve Kapalı.

Galatasaray,Ali Sami Yen'de Avrupa'nın birçok devini yenme başarısını göstermiştir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ali_Sami_Yen_Stadyumu
(bkz: welcome to hell)
tarihi yazan stadyum. galatasaray' ın, binbir soruna rağmen avrupa' nın devlerine diz çöktürdüğü yuvası. 23. 000 kişinin olduğuna maldini' nin inanmadığı tribünlerin bulunduğudur. tarihtir, gerçekleri tarih yazdığına ve tarih milyonlarca dolar verilip yapılana değil, başarının kazanıldığına baktığına göre gerçekleri tarih yazmıştır, tarih te ali sami yen' de yazılmıştır. galatasaray bu statta üstüste 20 avrupa kupası maçında yenilmedi ve avrupa' nın birbirinden ünlü futbolcularına diz çöktürdü çimleri.
yabancı gazetelerin hell kelimesini kullandıkları futbol tapınağımız.
(bkz: mabed)
ASLANLARIN MEKANI ALi SAMi YEN...
Nice başarıların yaşandığı, Aslanın destan üzerine destan yazdığı yer... Adı zaferlerle özdeşleşen rakiplere cehennem, Galatasaraya cennet olan o muhteşem stad. Ali Sami Yen Stadından bahsediyoruz. Hani şu günlerde boynu bükük biçimde sevgilisinden ayrı bırakılan, terk edilen, yalnızları oynayan, ilgilenilmeyen o muhteşem stad. Gheorghe Hagi, Emre Belözoğlu, Hakan Şükür, Taffarel, Zoran Simoviç, Cevad Prekazi, Tanju Çolak, Bülent Korkmaz, Cüneyt Tanman, Fatih Terim gibi unutulmaz futbolcularımızın top koşturduğu o çimler. işte Ali Sami Yen Stadının kısa bir tarihçesi....

Galatasaray kuruluş yıllarındaki maçlarını, Kadıköyde Papazın Çayırı adı verilen alanda yapardı. Taksim Stadı'nın hizmete açılmasıyla birlikte sarı-kırmızılı ekibin maçları Avrupa yakasına taşındı. 5 bin kişilik Taksim Stadı'nın yanı sıra Fenerbahçe Stadı'nda da karşılaşmalar devam ediyordu. 1933 yılında Taksim Stadı'nın istimlak olup Gezi Stadına dönüşmesiyle birlikte yeni bir stad arayışına geçen sarı-kırmızılı yöneticiler, o devrin Kulüp Başkanı Ali Haydar Barşal'ın çabalarıyla bugünkü Ali Sami Yen Stadı'nın ilk adımını da atmışlardır. 1936'da yapımına başlanan stat, 1940'ta 30 yıllık bir süre için Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü tarafından Galatasaray Kulübü'ne kiralanmıştır.

Bu stad Muslihittin Peykoğlu, Sedat Kantoğlu ve Tevfik Ali Çınar'ın çalışmaları sonucunda 15 bin seyirci kapasitesi ile 1945'te hizmete girdi ve burada Milli Küme maçları oynanmaya başlamıştı. Stadın ismi olarak da kulübün sembollerinden Ali Sami Yen seçilmişti. Ancak Galatasaray'ın zafereden zafere koşması sonrasında bu stadın kapasitesi de yetersiz kalmıştı. 1950 yılında genişletme çalışmalarına başlanılan stat konusunda Galatasaray Kulübü ile Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü arasında çıkan anlaşmazlıklar yüzünden yenileme işlemi 5 yıl süreyle durmuştu. Ali Sami Yenin başına gelen talihsizliklerin ilkiydi bu. 53. yıl sonra benzeri bir olay da yaşanacaktı.

1955'te yapımına tekrar başlanan stat, ödenek yetersizliği ve gerekli izinlerin geç verilmesi yüzünden ancak 1964'te tamamlanabilmişti.

Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nın yapım çalışmaları sırasında maçlarını bugünkü Beşiktaş inönü Stadı'nda oynamaktaydı. Tıpkı bugün maçlarımızı Atatürk Olimpiyat Stadında oynamamız gibi...

35 bin kişilik bir kapasiteye ulaşan Ali Sami Yen Stadı'nın açılışında yaşanan üzücü bir olay Türk futbol tarihine geçmişti. Stadın açılışı 20 Aralık 1964'teki Türkiye-Bulgaristan A Milli maçına denk getirilmişti. Kapasitenin üzerinde seyircinin tribünlere alındığı maçta yeni açık tribünde bir tezgahtarın tüp gazı alev almış, çıkan panik kısa sürede bütün stada yayılmış ve üzücü tablolar yaşanmıştı. Çıkan izdiham sonucu bir kişi yaşamını yitirirken, 81 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Yaşanan bir trajediydi.

Galatasaray'la birlikte özdeşleşen Ali Sami Yen Stadı bir çok efsane maça tanık oldu. Sarı-Kırmızılı takımın Şampiyon Kulüpler kupası'nda yarı final oynadığı 1988-89 sezonundaki 5-0'lık Neuchatel zaferi bunlar arasında en unutulmayan maçlar arasındadır. PSV, E. Franfurt, R.Wien, Roma, Barcelona, Rosenborg, PSG, Monaco, Deportivo, G.Rangers, Milan, Bologna, Mallorca, Real Madrid gibi devlerin hüsrana uğradığı Ali Sami Yen Stadı, Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanmasında da en büyük faktörlerden biri olmuştur.

Ancak Galatasarayın bir Avrupa devi olmaması, kapasitenin çok, ama çok yetersiz kalması, stadın yenilenmesini gündeme getirdi. Adeta yılan hikayesine dönen girişimlerin sonucunda 2002-2003 sezonu sonunda stadın kapısına inşaatın başlaması amacıyla kilit vuruldu. Gaılatasaray futbol takımı gurbet ellere, ikitellideki Atatürk Olimpiyat Stadına taşındı. Haziran 2003te Ali Sami Yen Stadına ilk kazma vurulacak, teknoloji harikası, G.Saraya yakışır yeni bir muhteşem stad inşa edilecekti. Galatasaray taraftarları sabırsızlıkla yeni stad için ilk kazmanın vurulmasını beklediler. Hala da bekliyorlar. Kimbilir... Belki de daha da bekleyeckler...

(Yapı Kredi Yayıncılık tarafından yayımlanan Galatasaray Tarihi adlı kitaptan yararlanılmıştır.)
(bkz: betonun ruhu var mıdır)

otobüsten inerken en güzel melodiydin...
köftecilerin sucuk ekmek kokuları arasında sana vardığımızda, hayat anlam kazanırdı...
senle büyüdük biz...
gençliğim;
senin anılarınla dolu...
ne okul kalırdı kırılmadık, ne sevgili bırakmadık, uğruna can koyardık, sana helal gelmesin diye...
geceleri ateşler yakardık caddende, flamalarımızı yorgan yapıp yatardık yıldızsız gecelerde kapı önünde...
etle tırnak gibiydik biz...
senin tahta sıralarında paylaştık ayranı, kaşarlı pideyi...
tribünü öğrendik, bölüştük ekmeği, sevgiyi...
bazen bir deniz oldun bayraktan, bazen patlayan bir volkan...
nazlı bir gelin gibi süslerdik sen, yağmur çamur demeden bir besteyle inletirdik her yerini...
o sesler yankılanırdı önce mecidiyeköy'de sonra dalga dalga yayılıp çınlardı cim bom bom nağmeleri tüm ülkede...
sete çıkardı mehmet ağabey, orhan baba, varollar...
çılgınlar gibi tepinirdik içinde, yedi sıra aşağı yedi sıra yukarı...
ayaklar yerden kesilirdi...
"pınarbaşında, bu gece barda, lingo lingo şişelerde", senle çarpardı milyonların yüreği her gooool sesi, tarifsiz duygular yaşatırdı, o atmosfer büyülerdi herkesi...
ne takımlar mat ettik senin yeşil sahan üstünde...
sarı... kırkızı... şampiyon... cimbom...
eski açık sarı desene...
bazen hüzün bazen neşe ile...
bazen kar yağar, bazen dolu; hatta deprem! terk etmedik seni...
şimdi yıkacaklarmış seni...
eskidin diyorlar biliyorum ama yüreğim kaldırmıyor senle ayrılığı...
boğazım düğüm düğüm oluyor...
özlüyorum; şimdiden her şeyini...
zaman tüneli olsa 90lı yıllara ait, dalardım içine seninle bir samanyolundan kimse döndüremezdi beni geri...
çünkü senle yazdık tarihi...
seninle dar ettik alayına dünyayı...
"burası sami yen burdan çıkış yok!!!" diyerek...
yedi düvele ezberlettik adını...
yaşarken cehennemi gösterdik rakiplere...
cenneti serdik sevdamıza sayende...
eşsiz ne demek bilir misin...
işte o sensin...
ali sami yen stadı...
elveda gençliğim... *

dünyanın heryerinde bilinen, birçok kitaba konu olmuş türkiye'nin en görkemsiz ama en anlamlı sanat yapıtı.
hakkında milan kaptanı maldini'nin söylediği sözleri, konu olduğu kitaplarda diğer bazı stadlara göre ne denli fazla yer bulduğunu ve daha bir çok şeyi söylemeye gerek yok, sanırım.
sami yen her galatasaray taraftarı açısında farklı cümlerlerle anlatılan, farklı anılarla hatırlanan ortak bir mabeddir.

bu entry nin sonu yoktur, hatta virgülü bile.
başarı ile stadın ters orantılı oldugunu cümle aleme gösteren stad, bir diğeri için (bkz: şükrü saraçoğlu stadı) * *
galatasaray'ın muhteşem stadyumu.
omuz omuzadan önce kelime-i şehadet getirilmesi gereken, galatasaray taraftarının yıkılır korkusuyla bir türlü doldurmaya cesaret edemediği, her sene bir sponsor bulunarak futbol stadyumuna benzetilmeye çalışılan, buna rağmen stattan başka herşeye benzeyen, istanbul büyükşehir belediyesi tarafından kesinlikle kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınması gereken, uefa'nın deplasman takımı taraftarlarının can güvenliğini sağlayanamayacağı gerekçesiyle izin vermediği ama ne hikmetse ulusoy federasyonun torpiliyle hala futbol müsabakalarına ev sahipliği yapan, tarihi eser bile denemeyecek kadar çarpık yapılaşma örneği olan, stat benzeri çağ dışı yapı...

(bkz: halı sami yen)