bugün

gazeteci ve Milliyet'in kurucusu. Lozan Barış Anlaşması'nı imzalayan kurulla isviçre'ye gitti ve gözlemlerini daha sonra Lozan Konferansı ve inönü (1943) adlı kitabında topladı. 1896'da istanbul'da doğdu 7 Temmuz 1956'da öldü. ayrıca 1918'de akşam'ın kurucuları arasında da yer aldı.
(Yönetici, d. 1896 - ö. 1955)

istanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'ndeki öğrencilik yıllarında futbolla ilgilenmeye başladı. Fenerbahçe'de önce yöneticilik ardından 1926-1927 yıllarında başkanlık yaptı.

Akşam, ikdam, Tan ve Milliyet gazetelerinin kurucuları arasında yer alan Karacan, özellikle Akşam gazetesinde yazdığı futbol konulu makalelerle futbolun gelişimi için çabaladı.
1950 yılının 3 mayıs gününden itibaren bugünkü milliyet gazetesi'nin yayınlayan gazeteci.

milliyet arşivinden internet sitesinde 2 mayıs 1950 seçimlerini demokratların ezici çoğunlukla kazanmasının ardından 500 kişilik demokrat iktidar karşısında 31 kişilik bir muhalefet grubu bulunan cumhuriyet halk partisi'ne şöyle demiştir başyazısında:

"idrak edilmesi gereken ve seçimlerden çıkarılması gereken mana nedir?

mana şudur: halk partisi'nin tarihi misyonu bitmiştir. bu millet onu iktidarda da muhalefette de istemiyor. fakat bu, türk milleti'nin muhalefet istemediği manasına gelmez. türk milleti'nin istediği muhalefetin şartları vardır. bu muhalefet teknik muhalefet, edebli muhalefet, samimi muhalefet, dürüst muhalefet hulasa* medeni muhalefet olacaktır.

onun için, halk partisi'nde istediği muhalefetin evsafını* göremediği içindir ki türk milleti 2 mayıs günü bütün memleket çapında hemen bütün reyini* tam bir itimat ve büyük bir ittifak ile demokrat parti'ye vermiştir." (milliyet başyazısı, 4 mayıs 1954)