Valla bu terbiyesizliklerini alevi olmalarına mal etmemek lazim. Bu insan olmamakla alakali.
O ÖRNEKTEKi KOMŞU ALEVi DiYE TÜM ALiViLER DE ÖYLEDiR DiYEMEYiZ.
aLEViLERE OLAN BU ÖN YARGIYI ATMALI TÜRKiYEM.
tÜRK HALKINA GÖRE iDEA TÜRK VATANDAŞI:
ırkı: türk
din: islam
Mezghep sünni- hanifi
Bu ideal türkiye vatandaşıdır.Bu dinamiklarden biri bile farklı olursa siz "öteki" sinizdir.
Inanca gore karakter olmaz. Karakter insana terbiyesine goredir. Nice musluman gecinen gördük gozumuzun icine baka baka mahkemede yalancı sahitlik yapmistir. Bu nedenle inanci ırkı ne olursa olsun dogru komsu candir. Yarendir.
Bizi camiye yürürken gördüğünde arabasına alıp camiye kadar götüren komşudur.
alevileri çok sevmemle birlikte bize en kaltağı denk gelmişti, kocası uzman çavuştu iyiydi ama karısı cık.
Alevi olarak değil kişilik olarak yargılamak daha doğrudur.

Apartmanda var komşumuz bir şey olunca işte çocuğu sbsye girecek , aprt. Alacak , araba alacak hayırlı geçmesi için tanıdıklarıni ve apartman sakinlerini adak kesmeye götürür ve orda etleri bolusturur bize verir gayet sıcakkanlıdir. Ama bu tüm Alevilerin iyi olacağıni söylemez dünyada iki tip insan vardır. iyi ve Kötü.
senin gibi alevi olmayan komsuya tercih edecegim komsudur. (bkz: önyargilarin ne kadar buyurse o kadar kuculursun) (bkz: genellemeye bayilan genelle tabiler)
ömürünü yiyen sünnilere ses çıkarmayıp, alevi olan komşusu gürültü yapınca olay çıkaran kişilik bozukluluğudur. dikkate alınmaması gerekir, geçiniz..
alevi olan komşudur,benimde vardır candır.
ayrımcılığın hakaretin alası yapılan başlıktır.

ya şu herifi sözlükten falan silsenize rica ediyorum.

modları da anlayamıyorum aq her şeyi silersiniz 'bakınız amacı dışınca bıdıbıdı'
ama iş hakarete gelince aaaa modlar yok ortada.
hep de alevi konularında sesiniz çıkmıyor modlar.

tayyip gibisiniz aynı aq. aynı.

bravo.
Herkesin sahip olabilecegi komsu.
Illa ayrim yapicaksak sevilesidir.
Aydinliga baktigindan mutfak siz orucluyken evin annesi sizin evde oldugunuz saatlerde yemek yapmamaya ozen gosterir. Koku size gelsin istemez.
Anlayışlarına, duruşlarına, terbiyelerine, bilgilerine hayran olduğum bir sürü Alevi dostum var ama keşke komşumda olsaydı büyük bir eksikliktir benim için. Ayrıca her toplumsal grubun iyisi var kötüsü var genelleme yapmamak lazım.
diğer yerlerdeki alevileri bilmem ama can komşudur. iyi kötü günümüzde yanımızda olan, bayram namazlarına bile şakalaşarak gittiğimiz, akşam gezmelerinde muhabbet ettiğimiz, yaşamasa bile inançlarımıza saygı duyan, oruç tutmasa bile dışarıda çocuklarının bir şey yemelerini yasaklayacak kadar düşünceli bir komşudur.

genelleme yaparak alevileri karalamayın dallamalar.
Sunni komşularına aşûre götürdüklerinde, bazı aşûrelerin alıp çöpe döküldüğünden haberleri olmayan komşulardır. Yazık oluyor iyi niyetli yapılmış aşûrelere ayıptır yahu.
bazılarının hakkı olmayan komşudur. (bkz: ben)
© copyright 2005 - 2026