bugün
- nervio adlı yazarın dillere destan güzelliği7
- sözlük yazarlarının ruh hali7
- durduk yere instagramda takipten çıkan arkadaş9
- gezip tozmanın gereksiz yorgunluk olması3
- bir şeyler söyle9
- haşmetli bir penise sahip olmak3
- uysaljakoben12
- çokomeldeki harflerden rahatsız olan adam2
- sözlükte yazmanın faydaları7
- karun kadar malın olsa ne fayda4
- her şey olabilecekken hiçbir bok olamamak11
- mutlu bir ilişkinin anahtarı5
- chp'nin hali ne olacak58
- evlilik vs bekarlık7
- 14 onlyfansçinin mallarına el konulması6
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması5
- ayran ve şalgam suyunu karıştırıp içmek9
- şirinler köyüne yeni şirin13
- ağzına alırken iğrenmeyen bayan2
- kadınlar neyden hoşlanır3
- evrim teorisine göre ilk canlı hemen türedi mi8
- ilişki mi yaşıyoruz satranç mı oynuyoruz amk4
- kaşar sucuk salamın sofrada lüks sayıldığı yıllar3
- 13 haziran 2026 fenerbahçe beko beşiktaş rain maçı4
- arkadaşlar bakar mısınız15
- yakışıklı erkek gören türk kızının tepkisi9
- 13 haziran 2026 katar isviçre maçı2
- nataşalara para yedirmek9
- saraca finch house6
- kötü biri olduğunu bilmek10
- aşık olunca neye benziyorsunuz4
- madenci eylemini haber yapan gazeteciye soruşturma2
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı3
- en iyi antidepresan16
- ağzıyla osuruk sesi çıkaran misafir çocuğu3
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi16
- şu an hissedilen duygu3
- chplilerin gene kılıçdaroğlu'na oy verecek olması2
- izmir de giyimiyle başkaldıran erkek9
- selam sizinle tanışmış mıydık4
- diyanetin abd'deki villaları16
- türkiye avustralya maçı3
- katar2
- tc'nin geleceği cumhuriyeti kuran chp ile olacak4
- yeşil burun adaları2
- bugün güzel3
- yahudi madalyası almış gürcü6
- true'nin akp'ye oy vermesi5
- dersimli kemal3
- kemal kılıçdaroğlu13
özellikle zenci ingilizcesinde, be, have gibi fiiller yerine kullanılabilen. yapı olarak olumsuz olmasına karşın olumsuzluk anlamı vermeyen kelime. "i ain't no money" biçiminde kullanılır.
"don't mu?", "haven't mı?", "aman yoksa hadn't'mı acep?" yerine kullanılan ingilizce tampon.
"uğraşamam hangi zamanmış, olumsuz işte!" diye denilerek üretilmiş bir şey olması muhtemel. zamanı sallamıyorsunuz, diyeceğinizi diyorsunuz, ee daha ne olsun?
sadece zenciler kullanıyormuş gibi yaftalanmış bunca zaman, pek bir asilzade ingilizler de bol bol kullanır bu yardımcı fiili. gerçi "ain't"'e yardımcı fiil demek dilbilimcilerin şimşeklerini çekebilir.
(bkz: ne diyeyim mahmut mu diyeyim)
"uğraşamam hangi zamanmış, olumsuz işte!" diye denilerek üretilmiş bir şey olması muhtemel. zamanı sallamıyorsunuz, diyeceğinizi diyorsunuz, ee daha ne olsun?
sadece zenciler kullanıyormuş gibi yaftalanmış bunca zaman, pek bir asilzade ingilizler de bol bol kullanır bu yardımcı fiili. gerçi "ain't"'e yardımcı fiil demek dilbilimcilerin şimşeklerini çekebilir.
(bkz: ne diyeyim mahmut mu diyeyim)
isn t yerine kullanılan halk dili kalıbı.
aren't/isn't yerine kullanıldığı görülür.
sadece zencilerin kullandığı bir kalıp değildir. ingilizler de bol miktarda kullanır. herhangi bir zaman belirtmez. i/you/he/she/it/we/they hepsiyle kullanılır. olumsuzluk bildirir.
halk dilinde özellikle şarkılarda bütün öznelerle is are not ın kısaltması olarak kullanılır.
isnt/arent/wasnt/werent/hasnt/havent/hadnt yerine kullanılabilir tens'ini anlamak için fiilin v1 , v2 veya v3 haline bakılabilir.
okuduklarımdan çıkarım yapacak olursam, bu ain't kelimeciği, bütün yardımcı fiilleri olumsuz yapıyor. yani i haven't enough money diyebilirim fakat i ain't enough money demem daha kolaya kaçmak oluyor, sanırım. yani, ben öyle anladım bilmiyorum. bilgili bir arkadaş varsa yardım da istiyorum. çünkü bundan sonra bu kelimeciği kullanmaya başlayacağım. *
(bkz: ain t my bitch)
I ain t gonna live forever
I just want to live when I m alive
Its my life !
dizelerinden yola çıkarak araştırdığımda 'I m not' yerine ' I aint' dendiğini yani to be yerine kullanıldığını anladığım ek.
I just want to live when I m alive
Its my life !
dizelerinden yola çıkarak araştırdığımda 'I m not' yerine ' I aint' dendiğini yani to be yerine kullanıldığını anladığım ek.
zencilerin en sevdiği kalıp olabilir.
amerikan ingilizcesinde aren't/isn't gibi kelimelerin yerine kullanılır. sokak dili olduğu için daha çok zenciler kullanırlar. acdc'nin tntadlı şarkısından bir söz olarak (bkz: ain t got no gun) (bkz: yeah nigga)
bkz. (ain t your mama)
ben annen degilim oglum.
ben annen degilim oglum.