bugün
- sözlük kızlarının kekleri19
- dindarların çoğunun fakir olması7
- renault toros4
- dantelli sütyen takan erkek7
- taşacak bu deniz dizisi3
- mazotun yarım litresi 50 tl28
- yesene beni diyen kız8
- feto'nun kamu gizli yapılanmasına operasyon3
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı7
- abdullah öcalan'a villa yapılması2
- palamut7
- neme lazım diyen erkek3
- erkekle kadının arkadaş olması2
- ölümden korkuyor musunuz17
- meyhanede masayı yumruklayıp hancı hancı demek9
- 2026 sonbaharında izmir3
- bursa daki iskender festivalindeki görüntüler2
- ayı dövmenin aslında zor olmaması11
- kız sesi duymak için müşteri hizmetlerini aramak7
- bara giden erkeğin asıl amacı12
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek15
- illüminati ve grup sex ayinleri4
- sözlük kızları dertleşiyor3
- joseph weber2
- papazla imam olmak2
- ghost rider5
- rambo ariel ortega2
- memduh bashgan2
- matrix te yaşadığımız gerçeği8
- seninleyken kendim olabiliyorum6
- artı oy alamama krizine girmek3
- zalbert ramstein8
- sözlükte ne değişti6
- vombatların kakasının küp şeklinde olması3
- intihar düşüncesi6
- fenerbahçe tarfin'in euroleague süper kupa zaferi2
- uludağ itiraf18
- benim babamın siki kutu kola gibidir5
- sabahları sevilen şeyler10
- anın görüntüsü21
- sözlük yazarları istanbul'un fethine katilsalardi3
- cumartesi kahvaltısı5
- ben basit bir insanım5
- yahudi düşmanlığı4
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya17
- queen feristah15
- cumartesi günü sözlükte takılan asosyaller4
- akçe2
- yanlış karaya çıkan recep ivedik2
- flört etmeyen liberter öğretmen4
(bkz: son halife)
sultan abdülazizin oğlu. vahdettinin yurt dışına kaçması üzerine halife seçildi ama 1922 yılında halifelik kaldırılınca yurt dışına sürüldü. kendi yaptığı resim tabloları 1986 yılında istanbulda sergilenmiş.
Bulunduğumuz şu zaman dilimi içerisinde Her an değişebilecek bir bilgisi.
http://www.hurriyet.com.t...unya/10922076.asp?gid=229
(bkz: Dünya başbakanı)
http://www.hurriyet.com.t...unya/10922076.asp?gid=229
(bkz: Dünya başbakanı)
sultan abdülaziz 'in oğlu olup , 29.osmanlı halifesidir.
ressam halife;
(bkz: harem de goethe/@protest sanayici)
(bkz: harem de goethe/@protest sanayici)
osmanoğullarının gerçek anlamda, saray görmüş son aile ve hanedan reisidir.
ayrıca, iktidar hırsından ailesinin musul ve kerkük petrolleri üzerindeki hakkından gerekli payı alamamasına neden olmuştur.
sürgündeki osmanlılar, bu petroller için bir dava açıp pay almak istemişlerdir. fakat uluslararası hukuk, bu dava için bütün aile fertlerinin yetki ve imzalarının tek bir kişide toplanıp davayı onun açmasını gerektirmektedir. bu da zaten bir hukuk oyunudur ki taraflar anlaşamasın, dava da açılamasın.
abdülmecit efendi hariç diğer aile üyeleri, sabık sultan mehmet vahidettin'e bu serayeti verirken, o vahidettin'i aile reisi olarak tanımamış ve imza da vermemiştir. bu davanın açılıp, petrollerden pay alınması ancak sultan vahidettin'in ölümünden sonra olmuştur.
ayrıca abdülmecit efendi, sultan vahidettin gibi sefalet içinde değil, normalin üstünde sayılabilecek bir refah ve zenginlikte ölmüştür. bunda kızını hint prensi ile evlendirmesinin payı oldukça büyüktür.
öldükten sonra şam'a yani sultan vahidettin'in yanına gömülmemesi için vasiyet etmiştir. medine'ye gömülmüştür. fakat vehhabi mezhebine göre, mezarların yerinin belli olmaması gerekir. bu yüzden şu an bir taşı bile yoktur. ancak katibi salih nihavent nigar, defin sırasında mezarın krokisini çizmiştir. mezarın yeri kayıp değildir.
ayrıca, iktidar hırsından ailesinin musul ve kerkük petrolleri üzerindeki hakkından gerekli payı alamamasına neden olmuştur.
sürgündeki osmanlılar, bu petroller için bir dava açıp pay almak istemişlerdir. fakat uluslararası hukuk, bu dava için bütün aile fertlerinin yetki ve imzalarının tek bir kişide toplanıp davayı onun açmasını gerektirmektedir. bu da zaten bir hukuk oyunudur ki taraflar anlaşamasın, dava da açılamasın.
abdülmecit efendi hariç diğer aile üyeleri, sabık sultan mehmet vahidettin'e bu serayeti verirken, o vahidettin'i aile reisi olarak tanımamış ve imza da vermemiştir. bu davanın açılıp, petrollerden pay alınması ancak sultan vahidettin'in ölümünden sonra olmuştur.
ayrıca abdülmecit efendi, sultan vahidettin gibi sefalet içinde değil, normalin üstünde sayılabilecek bir refah ve zenginlikte ölmüştür. bunda kızını hint prensi ile evlendirmesinin payı oldukça büyüktür.
öldükten sonra şam'a yani sultan vahidettin'in yanına gömülmemesi için vasiyet etmiştir. medine'ye gömülmüştür. fakat vehhabi mezhebine göre, mezarların yerinin belli olmaması gerekir. bu yüzden şu an bir taşı bile yoktur. ancak katibi salih nihavent nigar, defin sırasında mezarın krokisini çizmiştir. mezarın yeri kayıp değildir.
(bkz: haremde beethoven/#19122584)
Yetenekli bir ressamdır. Beni en çok etkileyen tablosu ise abdülhamitin halli
Abdülhamitin yüzünden alın imparatorluğu götünüze sokun ben gidiyorum amk ifadesi okunuyor resmen.
Abdülhamitin yüzünden alın imparatorluğu götünüze sokun ben gidiyorum amk ifadesi okunuyor resmen.
vahdeddin'e nazaran daha bir adamdır.
(bkz: beni vahdeddin in yanına gömmeyin) diye vasiyeti vardır.
(bkz: beni vahdeddin in yanına gömmeyin) diye vasiyeti vardır.
116'ıncı ve son islam halifesi.
halife abdülmecid efendi, 29 Mayıs 1868 tarihinde istanbul’da doğdu. Babası padişah Abdülaziz, annesi Hayranıdil Hanımefendi’dir.
kuzeni olan Padişah Vahdeddin'in 3 Temmuz 1918’de tahta çıkması üzerine Osmanlı tahtının veliahtı olan Abdülmecid efendi; bu sıfatı 1 Kasım 1922'de saltanat kaldırılıncaya kadar taşıdı. TBMM tarafından 19 Kasım 1922'de halife seçildi.
Osmanlı ve islam hilafetine resmen son veren 431 sayılı kanunun kabul edildiği 3 Mart 1924 tarihine kadar halife unvanını taşıdı. Tarihe Son islam Halifesi olarak geçmiştir.
halife abdülmecid efendi, 29 Mayıs 1868 tarihinde istanbul’da doğdu. Babası padişah Abdülaziz, annesi Hayranıdil Hanımefendi’dir.
kuzeni olan Padişah Vahdeddin'in 3 Temmuz 1918’de tahta çıkması üzerine Osmanlı tahtının veliahtı olan Abdülmecid efendi; bu sıfatı 1 Kasım 1922'de saltanat kaldırılıncaya kadar taşıdı. TBMM tarafından 19 Kasım 1922'de halife seçildi.
Osmanlı ve islam hilafetine resmen son veren 431 sayılı kanunun kabul edildiği 3 Mart 1924 tarihine kadar halife unvanını taşıdı. Tarihe Son islam Halifesi olarak geçmiştir.
Padişah sıfatına haiz olmayan tek osmanlı halifesi (osmanlı hanedanının mevcut en yaşlı erkek kişisi olduğu için buna layık görülmüştür.) ve son islam halifesi. olası tepkilerden çekinildiği için geçici olarak iki yıllığına halife ilan edilmiş kişi.
Ressam ve müzisyen olduğunu öğrendiğimde bayağı şaşırmıştım.
Ressam ve müzisyen olduğunu öğrendiğimde bayağı şaşırmıştım.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar