bugün

içerisinde yaklaşık olarak on farklı oyun bulunan. çocukluğumuzda elimizden düşmeyen atari kasedidir; şimdilerin dvd'sidir.*
görsel

(bkz: bilgisayarına mario oyunu indirip oynayan insan)
en son 99999999. oyun ne diye merak edip sonuna ulaşmaya çalıştıgım kased dir. (bkz: Amına koydum onun)
power rangers, ninja turtles, super mario, kartal koruma oyunununda içinde bulunduğu kasettir.

(bkz: kartal koruma oyunu)
*
şu daha kolay sanki. buradan tüm ateri kasedi yapıcılara sesleniyorum;
(bkz: all in one)
dokuzmilyondokuzbindokuzyüzdoksandokuz in 1

yazsa da içinden 5-6'dan fazla oyun çıkmazdı. ah ulan...
koduğumun içine, bir snow bros koymamışlar diye sövdüren kasetti.
şimdi öylemi , google amcaya snow yaz hemen snow bros indir çıkıyor.
edit: çok pis gaza geldim indiryom oynayacağım. hemide jetonada, kasetede para vermiyeceğim.
toplam 5 oyunu değişik değişik isimlerle barındıran salak kaset. bu kasetleri asla almazdım. ya tek oyun olan kaset alırdım ya da 2-3 oyunlu kaset alırdım. çok akıllıydım ben, massachutes college'ye çağırdılar da gitmedim.
aslında 9 in 1 yazılacakken, klavyeye yanlışlıkla fazla basılarak 9999999 şeklinde yazılan atari kaseti.

başka nasıl bir açıklaması olabilir ki, içinde 9dan fazla oyun bulunmamasının sebebi?*
yüz yılın yalanlarından. büyük çakallık. en fazla 19-20 oyunun isimlerini envai şekilde değiştirerek kaç 9 varsa o sayıya ulaştırmaktır. bazılarında o kadar bile yoktu orası ayrı.
game boy versiyonlarına da rastlanmıştır.
duck hunt, contra ve super mario gibi oyunların aynısını yüzlerce kez koyup 9999999 oyun diye milleti kandıran atari kaseti ismidir. ama olsun, küçüklüğümüzün güzel anılarında yeri çok büyük.
nostaljidir. ilokul zamanında ders çalışmaktan alkoyar, bazen de uykusuz bırakırdı.
mario'nun çeşitli versiyonlarının bulunduğu kasetti. marionun ikiz kardeşi luigi'yi de öyle tanıdık. hey gidi super mario hey... seninle sevmedik mi annelerimizin yaptığı mantar yemeklerini...
içinde mario, supper soccer, tetris, tank gibi bikaç oyun bulunan küçük ken her gördüğümde bana 'vay bee' dedirten kaserlerdir.
aslında içinde topu top yirmi oyun ya vardır ya yoktur. ama oyunları ufak tefek değişikliklere maruz bırakarak sayıyı arttırdıkları kasetler. çocukların da bunu bile bile yeniden gidip aldıkları kasetler.
her defasinda "ulan bu sefer 9999999 oyun çıkıcak içinden, daha ömrü billah kaset almicam ahuahua" diye düşünülen lakin hep fiyaskoyla sonuçlanan durumun mimari olan kasettir, bir çocuğa hayatının en erken devrelerinde hayal kırıklığını tattırmış olan kasettir..

bre allahsiz denyo çinli; dokuzmilyondokuzyüzdoksandokuzbindokuzyüzdoksandokuz* adet oyunu değil atari kasedi, dvd ye sığdır sonra gel öpeyim alnından.
çocukluğumun playstation ı atarinin oyun kasedidir, 9999999 oyun yazar ama içindeki farklı oyun sayısı 20 yi geçmezdi.
bir zamanlar bayılarak oynadığımız atarinin kasetlerinin üzerinde yazan ibare.

Lakin içinde 6-7 oyun vardır, ikişer tane de biraz farklı versiyonları. Toplam 15 kadar değişik oyun.
çakallık nedir bilmeyecek yaşta atari ile tanışan çocuklar, aynı oyunların tekrarı ile oluşturulduğu için neden 9999999999 tane oyun olduğunu iddaa ettiklerini anlamamıştır.
ulan bu mario. bu da mario. bu da mario...
aynı oyun başından sonundan ortasından kırpıp kırpıp 99999999 oyun elde edilmiş hali. listede ilk 15 den sonrası tekrar ediyor.
içinde en fazla 9 farklı oyunun bulunduğu isim değiştirerek aynı oyunları farklıymıs gibi bi kasete koyan zamanın en büyük ticari kurnazlığı.
30 oyunda bir başa dönen kasettir. aslında 30 oyun vardır.
çocukluğumu yemiş bitirmiş ateri kasedidir.kasedin üzerindeki 9999999 sayısını görüp içinde mario ile battle city den baska oyun aramakla gecmiştir cocukluğum.*
her seferinde oha laan milyon tane oyun varmış deyip gaza gelip aldığım kasettir.ama var ya o gaza gelmedeki mutluluğun yüzüme yansımış halini seviyorum.bir daha çocuk olsam gene alırım.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar