bugün

Yapay zekanın gelmesiyle ortadan kalkacak 3 milyar insanın işsiz kalmasına neden olacak mesleklerdir. Büyük bir toplumsal kaosa neden olacağı şimdiden öngörülmekte.
(bkz: pilotluk)
(bkz: muhasebeci)
(bkz: öğretmenlik)
(bkz: işçi sınıfı)
(bkz: şoförlük)
çogaltılabilir.
Sosyal medya hızı ve ilkokul mezunlarının bile rahatlıkla yapması nedeniyle (!) Bir de gazetecilik ekleyelim şuraya.

(bkz: gazetecilik)

iletişim fakülteleri kapatılsın. Başkaları yanmasın!
Öğretmenliğin dahil olmayacağı mesleklerdir. Çocuklara bilgi öğretmek değil öğretmenlerin işi eğer öyle olsaydı şuan bile yok olabilirdi.
işsiz kalan milyarlar da hayatta kalmak için bir şekilde yer altına inip varlıklarını devam ettirirler. küresel bir kaos, sınıfsal çatışmalar, büyük yokoluşlar, insanlık krizi vs oooo dadundan yinmez.

(bkz: distopya)
(bkz: fallout) vs vs
Milletvekiliği.
Ne yazık ki pilotluk vb meslekler çok rahat bir şekilde ortadan kalkacaktır. Bu meslekleklerin ortadan kalkacagına dair verilerin Daha şimdiden altyapısı oluşmaya başlamıştır.
(bkz: uzaktan eğitim)
(bkz: insansız hava aracı)
(bkz: tesla motors)
(bkz: 4 sanayi devrimi)
otomasyon sistemi geldi işsiz kalanlar oldu. eskiden tarlalarda köleleri çalıştırırlardı traktör icat oldu işsiz kaldılar.

almanya sanayi 4.0 geçti.
Tercümanlık diye bir şeye ihtiyaç kalmayacağını düşünüyorum. He belki çok resmi platformlarda devam eder ama yakın gelecekte yabancı dil bilmek para etmeyecek. Yabancı dil diye bir şey olmayacak bence.

Evet ingilizcem bile kötü amk.
pilotluk tamamen kalkmaz. çünkü uçağı tamamen bir bilgisayar sistemine emanet edemezsiniz. daima o sistemi kontrol edicek biri lazım. bu uçakta 1 kişi ama dısarıdan uçağı yöneticek sallıyorum 3 kişi demektir. bu da pilotluğun azalması fakat yeni bir meslek grubunun ortaya çıkması demektir. pilot değilsen üzülme yani...
işçi sınıfı giderse zenginler aç kalır beynine attırdığım.

bir sıçmık tezi.
gazetecilik kimsenin haber toplamak için adliye koridorlarında beklemesine yahut olay yerine gitmesine gerek kalmadı. hepimizin cebindeki bir telefonla anında haber, görüntü ve video paylaşımı yapılıyor. ne gerek ar o kadar gidip haber toplamaya falan.
Her dönemde emeğin karşılıgı olduğunu söyleyen yazarları ve bilim insanlarının öngördüğü şeylere asosyallik diyen yazarları görmemizi sağlayan başlık olmuştur. tabi bunu diyenler at eşşege binip yolcukluk edeceğine arabaya binerler, sevgilisine mektup yollayıp postacıların işsiz kalmasını engellemek yerine mesaj atarlar böylece postacılığın can çekiştiğini bilmezler.
Ramazan davulcuları artık pek göremez olduk zaten, 15 yıl sonra tamamen yok olurlar herhalde.
2030 u görmüş gibi algılamaya yol açan, dil bilgisinden yoksun şekilde açılmış başlık beyanı.
Başbakanlık. Her halde kalkacak gibi. Evet. Yani. Sanırsam.
Türkiye cumhuriyeti devlet yöneticiliği.
yukarda bir arkadaş işçi sınıfının devam etmesi gerekliliğinden bahsetmiş. sonuna kadar haklı tespit.zenginlerin rahat bir yaşam sürmesi için işçi sınıfının önce üretmesi sonra tüketmesi gerekir.

işin aslına bakarsanız bir meslek gider bir meslek gelir.

2030 da belki marsta taş toplayıcılığı çok saygın bir meslek olacak. taş topluyorlan adam bildiğin taş.
beyin cerrahlığı.

anladın sen.

saygılar sunuyorum azizim...
internet cafe işletmeciliği. şimdi bile kalktı sayılır da yine oyun ve bilgisayar tamiri ile iş yapıyorlar. ha bir de flaş verip çıktı alıyorsun.
Şoferlik kesin De. .
hackerlık ortadan kalkmayacağına göre bunlar tamamen ortadan kalkmaz. şuraya bi de güvenlik görevlisi de yazardım ama yok işte tamamen ortadan kalkmaz.
Gittin geldin herhalde adın gibi biliyorsun.
avukat ihtiyacı ortadan kalkabilir veya avukatlar işlev gereği dava amelelerine dönüşebilirler.
güncel Önemli Başlıklar