bugün

eğer birgün ibadete açılması gibi bir şey söz konusu olacaksa ayasofya tüm dinler için ibadete açılmalıdır.
sonunda müslümanlar için ibadete açılmasını sağlayacak kampanya.
ayasofya ibadete açılacaksa orjinal haliyle, yani kilise olarak açılmalıdır.

hayır binlerce dert varken bununla uğraşmak da akıl sır erdirilecek iş değil.

imzalayanların kaç tanesi gidip namaz kılacak merak ediyorum?
köşe başına 2 cami düşen ülkede gereksiz uygulamadır. zaten yeterince ibadet edecek yerleri olan müslümanlar yüzsüzlüğün sınırlarını zorluyorlar.
ülkede gerektiğinden çok fazla cami var, kaldı ki ayasofya türkiye'nin gezilmesi en hoş müzelerinden biri. beden yana imza falan yok. ama benden şöyle bir roma kartalı var;

görsel
mesele namaz kılma meselesi değildir. bu şehrin türk ve müslüman şehri olduğunun en büyük simgesidir. yunanistan buradaki elçilerine hala ayasofyanın cami olmasına karşı lobi yapsınlar diye uyarı gönderiyor. bir de bu zevzekler çıktı. kilise olmalıymış. neden canım? bir zevzekte tüm dinlere açılsın diyor. hadi hristiyanlık bağı var da yapının diğer tüm dinlerle ne bağı var?
mesele namaz kılma meselesi değil. sorun cumhuriyetle arkadaşlar kendinizi kandırmayın.

eğer dediğin gibi mesele namaz kılma değil de simgeyse, dinden haberin yok.

din böyle saçmalıkları kesinlikle yasaklar.
imza toplama işi bile rahatsız etmeye yetti.demek ki doğru yapıyoruz.
adım başı cami var onlar size yetmiyor mu süper cemaat-i müsliminler? tarihi camilerin size ekstra sevap points kazandıracağını sanmıyorum.

--spoiler--
epey eksi gelmiş. sanırım müminlerin cihadına maruz kalıyorum, ateyizler kurtarın beni.
--spoiler--
facebook sayfasına baktım. osmanlı'yı yeniden kuruyormuş arkadaşlar.

vallahi helal.
bu şehre türk olarak bu şehri fetheden adam sayesinde sahipsen ona saygı gösterecek ve yaptığını bozmayacaksın. sen ise gittin ve "müzeye" çevirdin. Neden? bir kişi açıklasın bu saçma kararın nedenini? kanunla da değil bakanlar kurulu kararıyla yapıldı bu şer eylem.

edit: beğenmeyenler yok adamların ibadethanesini cami yaptınız diyenler arasında istanbul'da yaşayıp rum olmayan varsa siktirsin gitsin.
ayasofya ya hiç namaza gitmeyecek olanları neden bu kadar geriyor bu konu anlamıyorum.
sen hem adamların ibadethanelerini al cami yap, sonra yok fatihin mirasıymışmış. sanki fatihin babası yapmış ayasofya yı.
içimiz de yaşayan bizans torunlarını üzmüş imza kampanyasıdır.bir de bunu insan hakları kisvesi altında yapıyorlar ya rezillik diz boyu.
bir yerleri fethetmek, savaşarak topraklarını almak tarihte sadece müslümanların ya da türklerin yaptığı bir şey değil. güçlüysen fetih haktır. devlet kuruyorsun, dünyayı yönetiyorsun. ama fatih istanbulu fethettikten sonra ayasofya gibi muazzam, çok önemli ve değerli bir yapıyı yıkmadığı için, ki hristiyanlar olsa öyle önemli bir caminin iki taşını üstüste bırakmazlardı, suçlu öyle mi? o zamanlar istanbulu almak cihanı yönetmek demekti, ayasofya ise istanbulun gözbebeği, en önemli simgesiydi. ayasofya yeryüzünün hakimi olan bir sultan için gökkubbenin de hakimiyetini almak anlamına gelirdi. ama yine fatih ayasofyayı neden cami yaptı ki bir güzel yıkmak yerine...

görünen o ki bu gidişle ayasofyanın tekrar cami olması onun kaçınılmaz sonu. isteyen gider cami olarak gezer, istemeyen uzaktan bakar müze olduğu günleri yad eder.
dini bütün bir mümin olarak desteklemediğim bir kampanya. ayasofya müzedir doğrusu da budur. sen elin kilisesini cami yap sonra çık vay efendim ayasofya yı müze yapana dil uzat. siktirin lan.
o doksanlı yıllardan kalma site ile biraz zor olması. midem bulandı siteye girince direkt ctrl+w yaptım amk.