bugün

sıralama turları yaklaşık 30 dakika sonra başlayacak olan gp. yarış pazar günü saat 15:00 ' da.

italya gp öncesi sürücüler klasmanı şöyle:

alonso : 164
vettel : 140
webber : 132
raikkonen : 131
hamilton : 117
button : 101
ferrari nin kazanacagi yaris. mclaren den korkuyorum.
sıralama turları sonuçları şu şekildedir:
görsel

fernando alonso'nun büyük hayal kırıklığı ile 10. başlayacağı yarıştır aynı zamanda.
sıralamalarda dördüncü sırayı elde eden paul di resta'nın 5, on ikinci sırayı elde eden maldonado'nun 10 sıra cezalarının olduğu gp. ayrıca ispanyol pilot fernando alonso q3 de yaşadığı aracın arka tarafındaki viraj denge çubuğu problemi nedeniyle yetersiz tur attı. kendisinin q1 ve q2 performansına bakacak olursak problem yaşamasa 1 veya 2. sıradan başlaması muhtemeldi. yarın 15:00 da başlayacak yarışta başta desteklediğim pilot jenson button olmak üzere diğer pilotlara başarılar.
formasyon turu an itibarıyla başlamış olan yarıştır.

monza gibi geniş düzlüklere sahip olan bir pistte koşulacak olması geçişlerin çokluğunu ve her zamanki gibi stratejilerin önemini vurgulamaktadır. bütün pilotlara başarılar.*
34. turda yarışı ikinci sırada götüren jenson button'ın mekanik problem sebebiyle aracını kenara çektiği yarış. bu duruma en çok alonso ve ferrari ekibi sevinecektir şüphesiz.
heyecanın üst düzeyde olduğu yarış. sergio perez en hızlı zamanları atarak önce massa'yı sonra alonso'yu geçti. hamilton'a da uyarı gitti perez geliyor diye o derece hızlı adam.

fedit: vettel alonso'yu pist dışına attığı için pitten geçme cezası almıştı, şimdi de aracını start-finish düzlüğünde aracını durdurmak zorunda kaldı.
sergio perez'e geride kalan 5 turun yetmeyeceği yarış. 5 tur değil de 7-8 tur kalsaydı çok şey değişebilirdi.
lewis hamilton'un birinciliğiyle sonuçlanan yarış.

diğer sonuçlar ise şu şekilde:
görsel
perez 10,alonso ise 7 sıra yükselerek iyi bir iş çıkarmıştır. redbullun çöküşleri yaşadığı ve alonsonun motorunu saklamak adına çok bastırmadığını düşünüyorum nasılsa puan farkı açılacak 3 puan için fazla zorlamadı aracı.*
mclaren'ın, ferrari'nin evinde kazandığı bir başka yarış.. allah'tan button yarışı bitiremedi yoksa monza semalarında temizinden bir mclaren dublesi daha izleyecektik. tebrikler lewis!
fernando alonso'nun arayı açtığı yarış olmuştur. götü kalkan red bulllar yarış dışı kaldı. çok da iyi oldu.
Bir rbr ci olarak sonuna kadar izlemediğim yarıştır. Utandım vallaha.
mclaren mercedes'in talihsiz bir şekilde dubleyi kaçırdığı ve lewis hamilton'ın kazandığı yarıştır. alonso harika bir yükseliş gerçekleştirmiş ve bunun yanında şans ile rakiplerinin yarış dışı kalmasıyla genel klasman liderliğinde bir süre rahat kalmıştır.

bir büyük parantez sergio perez için. büyük takımlarla, özellikle de ferrari ile, adı geçen perez, bu performansıyla farları yakmış geliyor diyebiliriz efendim. taptaze bir yıldız adayımız var gözümüz aydın.