bugün

insanlarımızın hâlâ akıllanmadığının yüzdelere vurarak belgelenmiş sonuçlarıdır.rahmetli aziz nesin'i mâlum cümlesinden dolayı bir kez daha saygıyla anıyorum...allah bize bir 5 sene daha sabrı çok görmez umarım...
(bkz: gobegini kasiyan adamin zaferi)

demokrasiyi,her dusunceye,her ideolojiye saygiyi,kisacasi birlikte yasamanin getirdigi temel problemleri dahi hala cozememis olan vatandaslarimizi -ki bunlarin bir kismi yukarida agizlarindan salyalar sacarak 'aptallar,geri zekalilar,malsiniz hepiniz %60 iniz aptal' diyerek kendilerini belli etmislerdir- huzune bogan sonuclardir.normal olarak bu zihniyet huzne bogulmaya mahkumdur her daim.

ayrica yukaridaki 'gitmek istiyorum bu ulkeden,aptalsiniz hepiniz mallar,hanim topla valizimi' icerikli entryler bana 'basortusu ile okumak isteyen bassin suudi arabistan a gitsin kardesim' diyenleri hatirlartti bana.demek ki neymis bu arkadaslarin demokrasi olgusu?

-arkadasim benimle ayni fikre sahip degilsen basar gidersin.hadi iran a arabistan a hadi?
(kisi ulkenin yarisinin kendi gibi dusunmedigini farkeder)
-ay bu ulkede yasayamam ben.gidiyorum off ne kadar banalsiniz aptallar moronsunuz hepiniz.

farkli goruslere saygiyi,herkesin kendisi gibi dusunmeyebildigini hala kavrayamamis bu ilkel zaman yaratiklarina hayirli yolculukler dileriz. *
tsk ve anayasa mahkemesi barajı aşamamış, chp'de oylarını büyük oranda arttırmıştır.*

fakaaaaaaaat şunu da gördükkiii:

tsk+anayasa mahkemesi+chp ne yazıkki ve hala < akp *

(bkz: terbiyesiz yazarlar)

(bkz: ahlaksız yazarlar)
sözlükte oy verme yaşını doldurmamış chp'li yazarların çocukça yorumlar yapmalarına sebep olan sonuçtur. miting diye boşuboşuna feryat ednlere cevap (kapak) olacak sonuçtur. istikrarı seçen halkın yarısının karar vermiş olduğu sonuçtur. artık konuşmak yersizdir. 5 sene daha miting olmayacağını da gösteren sonuçtur.
akp örgütünün açık ara farkla kazanması sonucuyla biten seçim. yobaz insanların kına yakma merasimiyle dewam eden seçim diye de anlandırılabilir...
sosyal yapımıza çok farklı bakmam gerektiğini bana gösteren sonuçlardır.

-demek ki aynı fikirde insanların sadece kendi aralarında laflamamaları, aralarına sızan farklı fikirdeki birini sindirmeden ikna etmeleri gerekiyormuş.
-demek ki aydınlatma amaçlı insanları bilgilendirmekten, polemiğe girmekten uzak durmamak gerekiyormuş.
-demek ki, olan bitene şaşırmak yerine, şaşırtıcı biçimde gerçekleşen olayların nasıl devamlılık arz ettiğine kafa yormak gerekiyormuş.
-demek ki, hiç kimse, görmek istemeyen birinden daha kör olamıyormuş.
-demek ki, istikrar olmadan, gereken yerde sesini çıkarmadan bu iş olmuyormuş.
chp 4 il, mhp 2 il ve bağımsızların 5 ilde birinci olduğu, a.k. partininse geriye kalan tüm illerde birinci olduğu sonuçlardır. argoda "koymuşlar çocuğu" durumu.
4 buçuk yıllık bir yağma, talan, peşkeş ve halka sövme döneminin, halk tarafından fazlasıyla ödüllendirildiği ve ülkesini zifiri karanlıklara doğru sürüklediği seçim.
yüksek öğretim kurulu(yök)'nun bilim yerine siyasetle uğraşmasına, değerli akademisyenlerimizin ikide birde cübbeleriyle anıtkabir'de gövde gösterisi yapmalarına, cumhurbaşkanı'nın ana muhalefet partisi gibi çalışmasına, chp'nin belden aşağı vuran siyasetine, genelkurmay'ın gece yarısı e-muhtıralarına halkın cevabı olmuş seçim sonuçlarıdır.
cumhuriyet mitingine katılan, sayıları ifade edilemeyecek kadar çok olan insanların nerde olduğunu merak ettiren sonuçlardır. ayrıca doğu ile batı arasında gerçekten çok fark olduğunu gösteren, hayretler içinde bırakan sonuclardır. vatana millete hayırlı olsundur, bereketini görelimdir efendim...
45 kadin milletvekili meclise girmiştir.
bürokratik elitin feci bir gol yediği seçim sonuçlarıdır. halk atanmışlara akıllı ol demiştir.
TBMM tv'de yayınlanması düşünülen ibo show'un şimdilik iptal edilmesine sebebiyet vermiş sonuçlardır.
ışık hızıyla belirlenen sonuçlardır. hangi ara saydınız lan o kadar oyu. *
(#1989494)
(bkz: akp yuzde 48 e dayandi)
dalga geçenler mor ve ötesi renklere büründüler.
(bkz: akp yuzde 48 i dayadi)
aynı tas, aynı hamam. 80 darbesinin amacına tam olarak ulastıgının gostergesidir.
bu halkın adam olmayacağını, tek yolun elitizm olduğunu bir kez daha göstermiş sonuçlardır.
söyle bir ülke düşünün ki demokrasi demokrasi diye yırtınan insanlar, seçim sonuclarından sonra bile hala turkiyenin %50 si aptaldır diyebilsin. aynı ülkeyi düşünün ki aynı partiye oy veren %50 cogunluk nedense diğer insanlar bize ne derler, asagılarlar diye sectigi partinin adını soylemezler. böyle demokrasi mi olur. biraz daha ugrasalım monarşik düzen gelsin isterseniz. bazı şeyleri artık kabullenmemiz gerekiyor. demokrasi de çeşitlilik varsa kimse kimsenin düşüncesine laf soylememeli. hele ki her iki kişinin birinin oyunu almıs bi partiyi kendine yakın bulan ya da oy verme sebebi her ne olursa olsun, o insanlara aptal demek, bir insanın ne kadar aptal oldugunun kanıtıdır.bu ülkeyi kimse iran a çeviremez bundan kimsenin şüphesi olmasın. ama sağ görüşlü partiymiş, yok eşinin başı kapalıymış gibi gercekten incir cekirdegini doldurmayan seylerden muhalefet yapılırsa ve karsı gorusteki insanlara sen yanlıs dusunuyorsun diye dayatma olup, fikirler empoze edilmeye calısılırsa biz nasıl bir demokrasiden bahsediyoruz. bizim milletimiz akp ye oy verdigi için aptal degil. bizim milletimiz akp ye neden oy veriyorsunuz diye salak bir tartısma yarattıgı için aptal. o zaman tek bir dogru bulursun, demokrasinin gereksinimi olan çok partili düzeni bir kenara kaldırırsın monarşik bi şekilde ülkeyi yönetmeye başlarsın. karşı çıkan herkesi de ya sürersin ya öldürürsün. eger demokrasi denilecekse kimse kimseye sen suna oy verdin ya da vermedin diye suclama getirmemelidir. hele aptaldır denmesine kesinlikle karsıyım. insanların birbirine saygı duymaları gerekir. siyasi ideolojileri her ne olursa olsun. akp yi bende muthiş bir şekilde desteklemiyorum ama durup dusunmek lazım. bir tarafta butun partiler bir tarafta tek bir parti. ve bundan sonra da o partiye oy verenlere laf soylememek lazım. yazık, bizim ülkemize gercekten cok yazık.bu zihniyetle biz asla ilerleyemeyiz.
kanal d haberin diğer kanalların hepsi reklamdayken çakallık yapıp ilk önce yayınladıkları sonuçlardır. ama zannediyorum ceza yicekler.
once;

(bkz: 2007 erken genel secimi tahminleri/#1813723)

sonra;

(#1971026)

ve tanim: sicim olmus secimin sonuclaridir. sicim-sonuc iliskisi diyoruz biz buna.
baykalın ders çıkarması gereken sonuçlardır. akp gibi bölücü bir partiye uyup milleti saf tutmaya çağırmaktan başka hiç bir şey yapmayan, oyunun kurbanı olmuş bir partinin lideri olarak artık istifasını vermelidir. bu sonuçlar onun gerçekten pek çok şeyi yüzüne gözüne bulaştırdığının göstergesidir.
(bkz: sivil darbe)
halkın seçtiklerine gece yarıları titreşim gönderenlere ve onların şakşakçılarına halkın cevapsız çağrı bıraktığı seçim sonuçlarıdır.
biz vaktiyle ne demişiz bir bakalım...

(#1823690)