bugün

hükümetin, sıçılan bunca bokun üstüne tüy dikmesidir. gencecik insanları nasıl olur da odun haline getiririm projesinin uygulanmasıdır.
Boyu değil işlevi cümlesini anlayamamış bir hükümetin ürünüdür.
yakın zamanda zorunlu üniversite eğitimi, zorunlu doçentlik gibi uzatılacağını düşündüğümüz gerzekçe uygulama. tabii o zaman kadar hala bir ülkemiz kalırsa.
ciddi anlamda saçmalık olan saçmalıktır. üstüne de 4. sınıfa giden çocuğa meslek seçimi yaptırılır. yahu daha 18 yaşında karar veremeyen insanların olduğu bir gerçeklik varken ortalıkta, tahminen 9 10 yaşlarındaki çocuğun seçeceği meslek ne olur. annesi, babası seçer o mesleği. geneli de doktor, öğretmen ya da avukat olur zaten.
okumanın yaşı yoktur deyip gencecik insanları okullara mahkum bırakarak hayattan nasiplerini alamamasını sağlayan düzenleme. tamamen saçmalık.
üniversite mezunu işsizlerin olduğu bir ülkede saçmalığın ötesi bir uygulamadır.herkes lise mezunu olunca sanki ülke gelişecek.
tek olumlu tarafı ilk kademe ve orta kademe öğrencilerinin ayrılması olan uygulama.

parmak kadar birinci sınıf çocuğu ike sigara içen küfreden sekizinci sınıf çocğun aynı helada işi ne kardeşim?
Eğer eğitim sistemi düzgün olsaydı mantıklı bir hede diyebilirdik.
Belçika'da mı ne 16 yıl zaten zorunlu eğitim.
Onu da geçtim, ortaöğretim okumadan ne bok yapılıcak? Okunsun işte.
zorunlu olmasından dolayı birilerine milyonlarca dolar kazandıracak uygulama. iyi de gençliğimizi mahvetmeye ne hakkınız var ?
işin tuhafı kimse sesini çıkarmıyor. aloooo! ülke elden kayıyor! birileri bir hesap kitap yapsın. bütçe 5 sene içerisinde çökmezse kendimi taksimde asarım.
öğretmenlik mesleğini bitirmek için gelmiş eğitim modelidir. görev yaptığım okulda tüm öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı. bu saçmalığın sonunda saygısızlık ve derse olan ilgi sıfıra inmiştir.
eğitim sisteminde köklü bir reforma gitmedikçe istersen 20 yl zorunlu eğitim yap bir faydasını göremezsin. olay bu kadar net. bugün hangimiz sevdiği işi yapıyor? hangimiz yeteneklerine göre yönlendirildi? hangimiz sevdiğimiz bölümleri okuduk üniversitede? ben lisans mezunuyum da ne oldu? çok mu mutluyuz soruyorum mezun arkadaşlara? sistem de köklü değişime gitmediğiniz sürece insanların hayatında değişimi sağlayamazsınız. okuma oranı yüksek mutsuz bireyler yetiştirmekten başka bir halta yaramaz.
belçikada 18 yaşına kadar zorunlu eğitim vardır. zorunlu eğitim 6 yaşında başlar ve başlığında önerdiği gibi 12 yıllıktır.
okumaktan kime zarar gelmiş? sorarlar beyler, öyle ortaya laf atmakla olmuyor bu işler.
içi boş kalacağı için karşı olunması gereken harekettir. 12 yılın sonunda hem eğitimli hem de bir meslek erbabı biri olarak mezun olacaksa ne ala. malesef hayır. ite kaka bitirilecek ve o yaşa gelindiğinden ötürü kişinin yapacağı tek meslek market elemanlığı.* halbuki kişinin gidişatına göre yönlendirilse; 12 yılın sonunda kimi yüksek öğrenime kimi de iş hayatına atılabilse... bizde boştur o yüzden bu işin içi.
(bkz: 13 yıl zorunlu eğitim)
yirmi milyon öğrenci, beş milyonda öğretmenle sonuçlanacak iş. devlet zoru ile yapacaksanız arap petrolü gibi kaynağınız. amerikan okulları gibi eğitiminiz olmalı. var mı ? yok.
ama mal halkımız eğitim şart der!
şikayet ettiğiniz şeyleri yapanlar eğitimsizlikten yapmıyor. kötü eğitimden dolayı bunlar böyle.
kalitenin dibinde dibini görmesi ile ayyuka çıkacaktır.
ayrıca eğitim kurtarsaydı, moğolları kurtarırdı. dünyanın en yüksek okumuşluk oranlarından birine sahipler ama hala bok içinde yaşıyorlar.
madem iyi bir şey idi. 8 yıl eğitim çıktığında kıçını yırtanlar bugünkü iktidar değil miydi ?
amaç gençliğin vaktini katledip, ülke kaynaklarını hunharca tüketmek.
amerika'da 6 yaşında ki çocuk limonata satar, mc donalds'ta çalışır. ülke ekonomisine ve kendi gelişimine katkıda bulunur.
türkiyede üniversite bitirdim işsizim diye zırlar.
e koduklarım şimdi soralım: şu anda 2 üniversite bitirip 2 yabancı dil bilenler işsizken, milyonlarca kişi aynı kategoriye gelince ne bok yiyeceksiniz ?
bu iş türkiye'yi çökertecek kadar ciddidir.
(bkz: okumak iyidir iyi)

ne oluyorsa cehaletten.
tek tip insan yetiştirildiği tezi üzerine kurulu gülay göktürk benzeri yarı aydınların savunduğu yeni argüman. bu arkadaşlar ilkokul dördüncü sınıftan itibaren din eğitimini savunur fakat temel eğitimin 12 yıl olmasını kabul etmek istemez.
12 yıl önemli mi, değil bence. bu kalitede bir eğitimle istersen 25 yıl yap ne fark eder.
daha düzgün bir eğitim sistemimiz olsaydı mantıklı olurdu. okumaktan kimseye zarar gelmez evet ama bu eğitim ve sınav sistemiyle zor. öğrencilerin yeteneklerini 1-2 dandik sınavla ölçüp üniversiteye sokan bir eğitimin parçasıyız maalesef. okumanın zorunlu olması iyidir evet, ülkedeki eğitim daha üst seviyeye taşınabilir. ama şahsen okuduğum bölümden örnek verecek olursak; yabancı diller , sadece grammer'e dayalı bir eğitim görüyoruz ve zorunlu. ama sokaktan bi yabancı dil öğrencisini çevirsen diyeceği ancak "I go you go we go" olur. eğitim sistemi işe yaramadıktan sonra isterse 30 yıl olsun. tam bir sonuca ulaşılamaz.
mecburi olarak 12 yıl okula gitmektir..
okumak iyidir, cehaleti alır fakat zorlama da olmaması gerekir. adam öğrenmek istemiyosa gider gider, gelir fakat yine de bir b.k öğrenmez.

--spoiler--
mey biter, saki kalır.
her aşk biter, baki kalır.
okumak cehaleti alsa da.
hamurunda varsa eşeklik, baki kalır.
--spoiler--
zorla eğitim olmaz. saçmalıktır. okullarda (ilköğretimde) 100 öğrenciden 20 si adam gibi çalışır en fazla eğer özel okul vs. değilse. diğerleri ise okula gelip vakit öldürür devletin verdiği yemeği yer, devletin sırasında oturur ama sonradan devlete bi katkısı olmaz. adam olmak için okumak şart değildir. zaten okumayanların çoğu okuyanlardan daha iyi iş durumuna sahiptir.
4+4+4 gibi bir şey olacaktır ve imam hatip merkezli bir düzenlemedir. görürsünüz ne demek istediğimi yakında.
okumaya niyeti olmayan milyonlarca kişiyi zorla okumaya niyeti olacak kişilerin arasına katacak uygulama. okumaya niyeti olmayanlar yüzünden, gerçekten okumak isteyenlerde daha kötü şartlara sahip olacak ve onmilyonlarca vasatımız olacak.
lanet olsun bu tür saçmalıkları onaylayan beyinsiz kafalara.
heee eğitim şart amına koyayım.
gidin bir kaç okul gezin lan. gidin bir kaç öğretmenle, müdürle konuşun.
şu anki yeni mezun öğretmenlerin bile yarıdan fazlası ıskarta. ne eğitiminden bahsediyorsunuz ?
bu gerzekçe kanunu çıkaranlara söyleyelim o zaman. mesela her vatandaş memur olsun.
75 milyon tane memur olsun ülkede . geçim sıkıntısı biter di mi ?
küfretmemek için zor duruyorum.
4+4+4 olarak işleve alınacak eğitim saçmalığıdır. amaç eğitim seviyesini yükseltmek değil, ilk 4'ü bitiren çocukların aklı henüz ermediği için direk imam hatip'e gönderme isteğidir çünkü o yaşta ki bir bebenin beynini ele geçirmek daha kolaydır. aksi halde orta okulu bitiren bir çocuğu imam hatip'e yollamak kendi rızası olmadığı sürece zordur. işte sevgili başbakanımızın "tinerci değil, dindar bir nesil istiyoruz"dan kastı budur. yani düz lise ya da diğer mesleki liseleri bitirenlerin bir çoğundan tinerci çıktığını düşünmektedir.

sen eğitimde ki eksiklikleri giderme, insanlar hala zorunlu gösterilmeyen ama çocuklardan zorunlu olarak istenilen aidat paralarını ödesinler bir de bunu zorunlu 12 yıllık eğitimle pekiştir. hee pardon şaşırdım. zorla değil mecburi.