bugün

entry'ler (25)

görmediği birine aşık olan insan

Görmediyse, karşısındaki kişinin mizacına aşık olmuş insandır.

sözlük yazarlarının nicklerinin anlamı

arapça, olgun insan demektir.

sadece türklerin yapabilecekleri

annem doğum sancısı çekerken, dedemin, 'bugün pazar, hastaneler kapalı olur, dur da yarın doğum yap demesi.'

dolu otobüste ayakta duran hatun

ara sıra çaktırmadan boşalan koltuk var mı diye sağa sola bakmayı ihmal etmeyen kadındır.

serbest zaman

okulöncesi eğitim kurumlarında, sabahın ilk saatlerinde uygulanan etkinlik saati, serbest zaman etkinliği olarak adlandırılır.

seni ben ellerin olsun diye mi sevdim

aklıma özer atik'in şarkısını getiren cümledir.
''sen ellerin ol sevdiğim, ben ellerin olmadan da yaşarım.''

maddi karşılığı olmayan şeyler

kalpte hissedilen huzur. Nice insanlar var maddiyatı olup da, mutlu olamayan, huzursuz olan.

ev arkadaşına hitap şekilleri

burcu diye bir ev arkadaşınız varsa, burciiiiiiiiiiiii diye seslenmeniz olasıdır.

tipik anne lafları

''ben demiştim.''

mutasyona uğramış isimler

mesela müsamettin isminin müssük diye kısaltılmasıdır. kendisi bizim akrabamız olur.

virgülün önemi

oku oku da baban gibi, eşek olma sözünü yanlış anlamaktan kurtaran noktalama işaretidir.

can bonomo

yol kenarına işerken, kameraların yakaladığı insan.

kalın kaş

kimisine yakışır, kimisine yakışmaz. şayet kaşlar alınmazsa, tek kaş olma durumu da vardır.

erkeklerin hayalindeki kadın tipi

erkeklerin bekarken bir sürü kızla çıkmaları ve evlenmeye gelince kimseyle çıkmamış olsun, abdestli, namazlı olsun dedikleri kız tipidir.

sevgilisi olan kişinin kızlara yavşama durumu

bu kişiyi kısaca 'abaza' olarak da adlandırabiliriz.

mutlu bir hayat için gerekenler

meslek, hayırlı bir eş, sonra da tatlı bir bebiş. Bunlar mutlu bir hayatın gereçleridir.

günah cereyanına kapılıp gitmek

Allah hidayete erdirsin diyebileceğimiz insanlardır.

sebepsiz yere terk eden kız

sebep belirtmeden ayrılan kızdan hızla uzaklaşmak gerekir. çünkü, sakladığı, açıklamadığı bir şeyler vardır mutlaka.

karısına patron diyen adam

doğru söyleyen adamdır. Her ne kadar evi baba yönetiyormuş gibi gözükse de, alttan alttan evi yöneten bayanlardır. bu da demektir ki, evin patronu aslında bayanlardır.

en çok söylenen yalanlar

''öğretmenim elektrikler gitti, ödevimi yapamadım'' yalanı, öğrenciler tarafından en çok söylenen yalandır.
© copyright 2005 - 2026