bugün
- acil iş fikri lazım arkadaşlar14
- afrika nasıl kalkınabilir12
- kpss sınav ücretinin 800 tl olması4
- arkadaşlar bakar mısınız17
- kayıp uygarlıklar4
- akp'nin türkiye'ye verdiği zararın kalıcı olması7
- kadınların piç erkek tercihi5
- bayan kelimesi neden rahatsız edici27
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz14
- enel hak2
- imamoğlu'nun tutukluluğunun 100 günü16
- ayetleri eğip büken kitle6
- anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az3
- dead internet teorisi3
- honda civic2
- yazarların en son bitirdiği kitap13
- bir kızdan soğuma nedenleri3
- chp nin illuminati nin bir ayağı olduğu gerçeği6
- paralel evrenler3
- turşunun iyisi limonla mı sirkeyle mi11
- armut dibine düşer2
- 2028 de genel seçim olmazsa ne yaparsınız4
- avcı toplayıcıların harran etrafındaki t sütunları3
- bisikletçi pipisi6
- dünyadaki yerçekimi anomalileri2
- sabah kahvaltısı5
- uyku felci2
- kliması düzgün çalışmayan araba2
- ayhan ışık4
- ekonomi13
- kulak misafiri olduğunuz konuşmalar2
- kadın ve paradan başka bir şey düşünmeyen erkek6
- dünya 5 ten büyüktür5
- ismail tutti frutti seyrediyorum göremiyorum eğil3
- zamanın göreceliliği5
- mavi yolculuk2
- merkür den dünyaya elmas getirmek6
- neli dondurma seversiniz14
- kürtçe zorunlu ders olmalıdır15
- anın fotoğrafı16
- 3 ağustos 2026 aykolik gocu buluşması19
- nauru'nun adını değiştirmesi4
- zariyat suresi 22 ayet ve merkür gezegeni4
- 83 liradan mazot alıp çomar gibi gezen dingil2
- yapay zekanın yapay zeka üretmesi6
- avagadro sayısını 3 almak3
- katatespizartmasi14
- acil yardım isteği8
- yorgun mermi9
- arkadaşlar13
entry'ler (7)
değerli kardeşlerim
lut kavminin helak olmasının tek sebebi vardır oda eşcinsellik peki neden bu halk helak olmuyor derseniz cevabım şu olacak çünkü bizler hz muhammedin ümmetindeniz.
lut kavminin helak olmasının tek sebebi vardır oda eşcinsellik peki neden bu halk helak olmuyor derseniz cevabım şu olacak çünkü bizler hz muhammedin ümmetindeniz.
ben aşkım diye kaydediyorum....
aşkım 1
aşkım 2
aşkım 3
aşkım 1
aşkım 2
aşkım 3
diğer seslerden rahatsız olmanın aksine çok güçlü bir dini motif olması nedeniyle bazı insanların bu rahatsızlığı ezan sesine değil de dinin bizatihi kendisine duyulan bir tepki ya da düşmanlık olarak algıladığı eylem.
Bu konu hakkıknda size söyliyebileceğin en güzrl cavap kardeşlerim bu haber olacak umarım beğenirsiniz Niğde'de 9 yaşındayken nereden geldiği bilinmeyen bir kurşunun beline isabet etmesi sonucu felç olan 41 yaşındaki Fadime Soyer, 5 yıl yatalak annesine baktıktan sonra 3 yıldır da yine yatalak olan babasının bakımını tek başına yaparak, çevresindekileri şaşırtıyor.
Soyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul üçüncü sınıf öğrencisiyken okula gittiği sırada sokakta beline isabet eden bir mermi ile omiriliğinin parçalandığını söyledi.
Belinden aşağısını hissetmediği ve ayaklarını kullanamadığı için 32 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamak zorunda kaldığını anlatan Soyer, buna rağmen hayattan kopmayarak hem annesine hem de babasına baktığını vurguladı
Soyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul üçüncü sınıf öğrencisiyken okula gittiği sırada sokakta beline isabet eden bir mermi ile omiriliğinin parçalandığını söyledi.
Belinden aşağısını hissetmediği ve ayaklarını kullanamadığı için 32 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamak zorunda kaldığını anlatan Soyer, buna rağmen hayattan kopmayarak hem annesine hem de babasına baktığını vurguladı
ispanyol Prof. Ayala’nın en önemli özelliği, din ile evrim teorisi arasında sanıldığı gibi uzlaşmaz, birbirini inkar eden bir çatışma olmadığını söylemesi. Bu, onu orta yol arayan ılımlı bir bilim adamından çok mantıklı bir insan yapıyor. Çünkü ona göre din başka, evrim teorisi başka. Faraday Enstitüsü’nün düzenlediği Darwin’i Anma Sempozyumu için istanbul’a gelen Ayala’yla konuştuk.
? Yıllardır üniversite öğrencilerine evrim teorisi anlatıyorsunuz. Size gelip “Bunu okumak istemiyorum çünkü dini inancıma uymuyor” diyenler oldu mu?
-Ooo hem de çok. Kaliforniya Üniversitesi’nde birinci sınıf öğrencilerine Biyoloji’ye Giriş dersleri vermekle görevlendirilmiştim. E tabii ilk derste ne anlatırsınız, Darwin ve evrim teorisi. Dersin bitiminde mutlaka bir sürü öğrenci yanıma gelip “Prof. Ayala, sınavda ne gerekiyorsa onu yazacağım, yalnız şunu bilin ki kalbimde evrim teorisine inanmıyorum” derdi.
? Cevabınız ne oluyordu?
-Böyle söyleyen öğrencilerin çoğu ya Katolik ya da Evanjelik olurdu. Onlara “Pazar günü kiliseye gidin ve ayinden sonra rahibe evrim teorisi okumanın bir sakıncası olup olmadığını sorun” derdim. Bir sonraki hafta “Haklıymışsınız, rahip onay verdi” derlerdi. ABD’de birçok insan, dini inançla evrim teorisi arasında bir çatışma olduğunu zannediyor, halbuki köktenci olmayan hiçbir din adamının evrim teorisiyle problemi yok. Evrim teorisine inanıp aynı zamanda çok dindar da olabilirsiniz.
? Yıllardır üniversite öğrencilerine evrim teorisi anlatıyorsunuz. Size gelip “Bunu okumak istemiyorum çünkü dini inancıma uymuyor” diyenler oldu mu?
-Ooo hem de çok. Kaliforniya Üniversitesi’nde birinci sınıf öğrencilerine Biyoloji’ye Giriş dersleri vermekle görevlendirilmiştim. E tabii ilk derste ne anlatırsınız, Darwin ve evrim teorisi. Dersin bitiminde mutlaka bir sürü öğrenci yanıma gelip “Prof. Ayala, sınavda ne gerekiyorsa onu yazacağım, yalnız şunu bilin ki kalbimde evrim teorisine inanmıyorum” derdi.
? Cevabınız ne oluyordu?
-Böyle söyleyen öğrencilerin çoğu ya Katolik ya da Evanjelik olurdu. Onlara “Pazar günü kiliseye gidin ve ayinden sonra rahibe evrim teorisi okumanın bir sakıncası olup olmadığını sorun” derdim. Bir sonraki hafta “Haklıymışsınız, rahip onay verdi” derlerdi. ABD’de birçok insan, dini inançla evrim teorisi arasında bir çatışma olduğunu zannediyor, halbuki köktenci olmayan hiçbir din adamının evrim teorisiyle problemi yok. Evrim teorisine inanıp aynı zamanda çok dindar da olabilirsiniz.
(#)Şırnak’ın Silopi ilçesi’nde geçen cuma günü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için gittiği Başak ve Barbaros Mahallesi’nde polislere ateş açılmasıyla çıkan olaylarda, polis memuru Muhammet Onur Demir şehit olurken; Hamdi Ulaş, Kamuran Bilin ve Hıdır Tamboğa yaşamını yitirmişti.(#)
Devletten tek isteğimiz şehitleimizin kanını yerde bırakmamasıdır...
allah şehadetinizi kabul etsin...
Devletten tek isteğimiz şehitleimizin kanını yerde bırakmamasıdır...
allah şehadetinizi kabul etsin...