bugün
- pişt bi baksanıza buraya kankalarım7
- nohut yaptım nası olmuş12
- ölü bir sineği kafanızda canlandırabilir misiniz5
- özel güvenlik görevlisi sınavını kazanmak5
- hakkımda bilmeniz gerekenler18
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası9
- mavi götlü küçük ibneler şafağında karşılıksız aşk5
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak16
- yoğurt mayalayan kızı üzmek11
- malatya5
- ioçk10
- nervio burak demirbilek evliliği13
- bey biraderler5
- arkadaşlar5
- dünyaya çocuk getirmek3
- yorgun mermi vs nervio12
- 45 bin liraya alınabilecek en iyi araba4
- kadın biraderlere ne deniyor sorusu4
- filenin sultanları5
- arkadaşlar çabuk bakın8
- birader ne demek11
- black hawk down2
- uludağ sözlük discord grubu10
- yazarların nickleri nereden geliyor11
- arkadaşlar bir şey soracağım15
- abdülhamid kayıhan osmanoğlu4
- koala'nın bu hayatı yaşamaması5
- uludağ sözlük partisi8
- kabataş görüntülerinin bu cuma yayınlanacak olması4
- bond james bond2
- limonlu makarna9
- diamond bosphorus16
- süzme yoğurt3
- yeni parti46
- tuvaletten 80 cm boyunda fare çıkması2
- börekitas3
- muşlettin bey caddesi2
- gammazı ispiyoncu sanmak15
- tai lung18
- ben gidiyorum4
- giden gider5
- ismet gürbüz10
- arabayı yavaş süren tipler16
- merfulu gitmesin kampanyası15
- traktörü olan yazarlar7
- kitap önerir misiniz7
- peynir gemisi2
- kız nick altı meriçleri12
- aykolik'in hiç yaşlanmaması4
- gammazların tarafsız olması gerekliliği13
entry'ler (30)
Ya neresini sıksaydım? (Ecevit'in elini sıktığı zaman gazetecilerin sorularına karşılık.)
Türkiye'de kontrgerilla var mı? Yarın güneş doğacak mı onu da sorun.
Türkiye'de petrol vardı da, tankerlerin hortumuna ağzımızı dayayarak biz mi içtik ?
Çağımızın en büyük sorunlarından olan küresel ısınma ve buzul çağının yaklaşması, mevsimlerin sıcaklık değerlerini etkiler.Bu sözcük, "yaz mevsiminde sıcaklıkların düşerek yağmur yağması" anlamına gelmektedir.
Son bölümün son dakikalarını izlerken annemin ağlamasını sağlayan finali olan dizidir.
Cüneyt Ergün - Bilinmeyen saati uygulması.
islam dini diğer ilahi dinleri tamamlanması için gönderilmiştir.islam dininin diğer ilahi dinlere benzemesi doğaldır.Ama islam dini dışındaki ilahi dinler doğruluklarını kaybetmiş olabildiklerinden dolayı böyle durumun doğruluğu söz konusu olabilir.ilahi dinlerinin değiştiğini düşünen diğer din adamları yüce kitabımızdan alıntı (ya da kopya çekme) yapmış olabilirler.Sonuç olarak tam tersi diyorum ben.
Çeşitli yaşlardaki insanların, tren istasyonlarında, tren vb. gibi bekleme durumunda, geçici veya sürekli olmak koşuluyla, vakit geçmesi sebebi ile ettikleri sohbetlere denir.
Çeşitli kuruluşlarda, çalışanlanların azim ve iyi şekilde çalışmaları amacıyla yapılmış bir sıfattır.
tembel insana iş ver sana akıl buyursun.
taşa çıkan keçinin ağaca çıkan oğlağı olurmuş.
fakirin düşkünü (yani fakir olmayı seven) beyaz giyer kışgünü.
Ağaca balta vurmuşlar, "sapı bedenimden" demiş.
awake 2007 yapımı bir drama filmidir.Türkiye'de "anestezi" adı altında sunulmuştur.Konusu "anestezik farkındalık"dır.izlenildiğinde insanlara "ameliyat korkusu" salar.
Çeşitli dini görüşü olan insanların, "cinlerin çarpması" olayından korkmuş olmaları gerek, cin yerine "üç harfli" kelimesini kullanması durumudur.Cin çarpması olayı her zaman gerçekleşecek diye bir kayıt da yoktur.
Evrim teorisini, dininin (islam) gerektirdiği şekilde (ki bizleri -yaratan yüce rabb'imiz Allah- Kuran-ı Kerim'de belirttiği gibi çamurdan yarattı.) karşılayan zihniyettir.
Öncelikle evlilik (ya da nikah) kavramını ele almamız gerekecek.(dinimize göre)
Evlilik : Birbirlerini seven iki şahsın, birbirleriyle aynı evi payalaşacaklarını, allah'ın bize buyurmuş olduğu bir evlat yapmayı gerçekleştirmek istedikleri, birbirlerine eş olacaklarını "diğer insanlara bildirmek için" yapılan olaydır.Nikahında (ya da evliliğin) temel sebebi budur."diğer insanlara duyurmak"
Ancak, zina ise, tamamen farklı olup bir hata niteliğindedir.Bundan dolayıdır ki çok hatırı sayılır ceza verilmeli (örn. parmak kesmek, taşlamak gibi), ölüm cezası verilmemelidir.
Evlilik : Birbirlerini seven iki şahsın, birbirleriyle aynı evi payalaşacaklarını, allah'ın bize buyurmuş olduğu bir evlat yapmayı gerçekleştirmek istedikleri, birbirlerine eş olacaklarını "diğer insanlara bildirmek için" yapılan olaydır.Nikahında (ya da evliliğin) temel sebebi budur."diğer insanlara duyurmak"
Ancak, zina ise, tamamen farklı olup bir hata niteliğindedir.Bundan dolayıdır ki çok hatırı sayılır ceza verilmeli (örn. parmak kesmek, taşlamak gibi), ölüm cezası verilmemelidir.
ferdi özbeğen - ağla halime
Kim bilir, kaçıncı arayışım bu
Benden kaçan mutluluğumu
Nerede belli değil
Kaybettim her bulduğumu
Kader Bana dost değil
Ağla ağla halime
Gülme kapat gözlerini
görme tek bir şey söyleme
Yok mu bir soru sormayan
Yarını olmayan güneşi olmayan
Bir yolun yolcusuyum dokunma
Sanki bir yangın içinde
Küllenip savrulan
Yakılıp yıkılan bir dünyada
Yer yok sana
Ağla ağla halime
Gülme kapat gözlerini
Benden kaçan mutluluğumu
Nerede belli değil
Kaybettim her bulduğumu
Kader Bana dost değil
Ağla ağla halime
Gülme kapat gözlerini
Yok mu bir soru sormayan
Yarını olmayan güneşi olmayan
Bir yolun yolcusuyum dokunma
Sanki bir yangın içinde
Küllenip savrulan
Yakılıp yıkılan bir dünyada
Yer yok sana
Ağla ağla halime
Gülme kapat gözlerini
Aziz Yıldırım'ın ortaokulda olduğu dönem sanırsam.(Bu söz doğruluğu kanıtlanmayan, espri mayetnde bir sözdür.)
Dinine önem vermesi gerektiğini anlayan, yanlışlara düşmemesi gerektiğini kavrayan kişidir.