bugün

entry'ler (1)

rap yazmak

Rap yazmak için önce iyi bir dinleyici olmak gerek.Öyle sanıldığı kadar basit ve kolay değildir yazmak.ilk önce Türkiye'deki rapçileri iyice dinlemek gerek.Tarzlarını,flowlarını,rhymelarını,konularını çözmen lazım.Ki ona göre sende kendi tarzını konunu belirleyip yazman lazım.Diyelim ki dinledin çözdün.
Şimdi önce kendi tarzına göre ve konunu andıran melodide ve kendi flowuna göre bir beat yapmalısın(Yapmayı bilmiyorsan bir beatmakerdan beat satın alabilirsin ya da para vermek istemiyorsan Youtube'dan,Google'dan free beat bulabilirsin).
Beati bulduktan sonra beati iyice dinlemen lazım beate aşina olman lazım.Kafanda flowların ritimlerin oluşması lazım.Sonra konunu bulman lazım ve o konu dışına çıkmadan o konuyu anlamlı,göndermeli bir şekilde dinleyiciye anlatman lazım.Yani yazarken ''bugün kalktım gittim geldim'' rapi yapmamalısın.Devamlı yazmalısın.2 Verse ve 2 Hook tarzında bir beat olduğunu düşünürsek hooklarını ve verselerini tamamladıktan sonra hemen kayda girmemelisin.Kayıt almayacaksanda en iyisini yazmak için o şekilde bırakmamalısın.ilk yazdığını bir taslak olarak düşün.O yazdığının bazı kelimelerini,cümlelerini,dörtlüklerini hatta bazen tüm verse'ü değiştirmen gerektiğini başka bir gün okuduğunda fark ediceksin.Çünkü bugün yazdığın sana yarın saçma gelebilir.Çünkü yazdıkların her zaman bir anlık ruh haline göre yazılır.Sen o hissi çok vermelisin.Değiştire Değiştire en iyisini yazman gerek.

Bu arada bende yazıyorum ve aynı şekilde kayıtta alıyorum hatta Youtube Kanalımda var

isterseniz girip bakabilirsiniz.
© copyright 2005 - 2026