fethullah gülen nin sapkınlıkları

fethullah gülen ve bahailik üzerine

irandaki islamdışı mezheplerden birisdi olarak diğerlerinin ise; Mazdekle başlayarak sonra sırasıyla, Hürremiye Mezhebi, Babek, ismailiye ve hasan Sabbah, Hurufiler( yaşar nuri öztürk ), Cavidaniye, Babilik... bu mezhepler farklı isimler taşımalarına karşın aslında aynı mezhebir devamıdır. Çünkü, sık sık iran Devletine ve Halifeliğe karşı ayaklanan bu mezhepler, başarısız olunca yollarına devam edebilmek için isim değiştirmiştir. Yoksa eylemleri de inançları da farklı değildir.

Batıni tarikatlarının en önemli özelliği yasak kimliklerini saklayarak takiyye yapmalarıdır. Batıniler takiyye yaparak gerçek inançlarını gizlerler, Müslümanlarla kaynaşırlar ve devleti içten içe fethetmeye çalışırlar. Aynen Fethullahçılar gibi...

Batınilerin Kitabün Nuru ve Saidi Nursinin Risale-i Nuru üzerine devam edelim:

Batıniler, şeyhlerinin kitabını Kuran yerine kabul ederler. Cavidaniyeler, şeyhleri Fazlullahın Cavidannamesini, Babiler ise şeyhleri Muhammed Babın kitabı Kitabün Nuru Kuran kabul ederler. Ne hikmetse, Saidi Nursînin Risalei Nuru isim olarak ve cemaatin gösterdiği saygı bakımından, içerik olarak, Kitabün Nura çok benzemektedir!

Türkiyedeki Nurculara göre, Kuran anlaşılması zordur, bu nedenle şaritlere Nur Risaleleri önerilir. Risalelere adeta ikinci bir Kuran mualemesi gösteren Fethullah Müslümanlığa da aykırı hareket etmiş olmaktadır.

bu da böylece biline...