bugün

lebblebi

(bkz: orduevlerinin kapatılması/#9193968)

burada fena dağıtmış yazardır. eşinin ateş hattında görevli bir subay olmasından mütevellit "orduevleri kapatılmalı" dediğimizden ötürü hepimize giydirmiştir kendileri.

dağlarda görev yapan subaylarla orduevleri arasında bir bağlantı kuramadım ben pek. orduevlerinden yararlananlar sadece dağda görev yapanlar değil ayrıca. hayatında dağ görmemiş nice asker var ki herşeyini oralardan idame ettiriyor. şimdi asgari ücrete talim herşeyi ateş pahası elde eden adama siz hiçbir şekilde bu denli ucuz yaşamanın mantığını anlatamazsınız. adam orduya düşman olur. yani akıl alır şey değil, bazı yerlerde kumsal çevrilmiş halk askerin denize girdiği yere giremiyor. böyle mantık olur mu? tsk'ya göre herkes potansiyel tehdit, nasıl kazanacak o zaman psikolojik savaşı?

dağda görevli subay kadar tehlikeli başka işler yapanlar da var üstelik. madenciler de bıçak sırtı yaşıyor ama onlara kimse çayı 30 kuruşa içirmiyor. bizim subayımız halktan kopuk tutulduğu müddetçe tsk psikolojik saldırıya uğrayacak ve kendisini savunamayacaktır. maalesef üzüntülerimi iletiyorum kendisine. durum budur. tsk, personelini halkla kaynaştırmak zorundadır.
© copyright 2005 - 2026