bugün

esenyurt

evet ilk yarleşenlerin ve ilk belediye baskanının -karslı- 15 yıl boyunca kars hakimiyeti kurdugu için esenyurt denince akla ilkin kars gelir. ancak bugun 500 bin nüfuslu esenyurt'ta tokat'lıların sayısı karslıları gecmiştir. ayrıca azımsanmayacak sayıda 3. çoğunluk olan göçmenler vardır.

evet beylikdüzü, bahçeşehirli ve avcılarlılar pek sevmezler esenyurtluları ancak nedeni esenyurtluların öcü, suçlu, cahil, kro, esmer vs olması değildir. bu bölgede oturanların esenyurtu hala köy olarak görmeleridir, esenyurtlularıda köylü. yoksa beylikdüzü ve bahçeşehirde oturan doğulu sayısı oran olarak esenyurttan hayli hayli fazladır. avcıların sevmeme nedeni ise esenyurta en yakın mahallesi olan firuzköyde nerdeyse tamamen göçmenlerin oturması ve sarışın mavi gözlü güzel göçmen kızlarının kavruk ve doğalından yanık tenli esenyurtlu gençleri pek beğenmemesidir.

nufus büyüklüğü açısından istanbulun yanılmıyorsam ilk 3 yada 5inci ilçesi arasındadır.
rant olarakta istanbulun en verimli rantına sahip olan ilçesidir. bu yüzdendirki tayyip erdoğan belediye baskanlıgı zamanında iştirakler daire başkanı olan necmi kadıoğlu arkadaşını parlemento dışında tutup esenyurtun iştiraklerini yemesi için yollamıştır ve başarılı olmuştur. Necmi kadıoğlu ayrıca R.T.E'nin akbil yolsuzlugundan yargılanan kader arkadaşıdır.

yapılan 40 tane yorumun çoğu abartı ve kulaktan dolmadır. entry yazan sözlük yazarlarından hangi birisi acaba esenyurtta kıstırılmış, tartaklanmış, dolandırımış, sövülmüştür. ya da esenyutun suç oranı bi bağcılar, bi küçükçekmece ve hatta avcılar kadar yogunmudur değilmidir hangi birisi bunu araştırmıştır.

sözün özü; adıyla özdeş püfür püfür esen yerdir, yurttur...

eleştirilere katılabileceğim tek nokta esenyurt minibüslerinin namıdır. ancak onların çoğuda gümüşhaneli ve karadenizlilerin elindedir ve tabi karslıların...

ha ayrıca nihat doğan'ın yurdudur. Esenyurt Lisesi mezunudur. Esenyurt minibüslerinde muavincilikten yetişmiştir.