bugün

tim duncan

enterasan bir biçimde yanlış oyuncular ile karşılaştırılan oyuncudur. hele ki dirk nowitzki ile karşılaştırılması çok daha enterasandır. sokakta beraber oynayan arkadaşları da bilirlerki, basketbol sadece tek yönlü bir oyun değildir. sadece şut ile bu oyunu oynamazsınız. bu işin birde oyunu bilme ve savunma kısmı vardır.
ayrıca nowitzki'nin bir videosunu yapsanız bol bol el üstünden ve üçlüğün gerisinden attığı şutları görürsünüz. arada birde göğsüne vurduğu yumruklar; amma velakin işte o kadar. tim duncan'ın videosunda ise, post-up hareketleri, doğru zamanda doğru kişiye verilen paslar, ayak oyunları, içeri drive eden oyuncunun nerede karşılanacağı, hakeem'i hatırlatan fakeler, bire bir savunma, box out vs vs vs... görürsünüz ki, kendisi bu sebeplerden dolayı basketbolu bıraktığında hall of fame olmama ihtimali yoktur. nowitzki'nin hall of fame olma ihtimali bile şaibelidir.

etrafında ki oyuncular konusu ise çok daha enteresandır. hadi coach desek neyse ama takım arkadaşları? dirk nowitzki michael finley, steve nash ve antawn jamison ile beraber oynamıştır. ki bu oyuncular dirk ile beraber oynadıklarında kendi oyunlarının zirvesindelerdi. unutmadan bu oyunculardan michael finley 2007 senesinde* spurs ile duncanla beraber şampiyonluk yaşamıştır.