bugün

almanya

hep abd' nin bayrağı sallanır ama dünyanın başını derde sokmakta ondan geri kalmayan ülkedir almanya. yaklaşık yirmi sene arayla iki kere dünyanın patronluğuna soyunup on milyonlarca insanın ölümüne yol açmışlardır. bu rakama gaz odalarında topluca katlettikleri yahudiler, çingeneler,homoseksüeller dahil değildir. peşine takılıp gittikleri kanlı zibididen pek utanır görünürler şimdilerde. kuşkunuz olmasın, şartların oluştuğuna kanaat getirdiklerinde aynı herzeyi yemeye üçüncü kez kalkışmakta tereddüt etmezler.

yakın geçmişte balkanların kan gölüne dönmesinin bir numaralı perde arkası aktörüdür almanya. eski yugoslavya'yı parça pinçik etmişler, çok sevdikleri ab'nin abisi, hamisi rolünü bu sefer üstlenmemişlerdir. bu arada bosna'da tüm dünyanın gözü önünde adeta naklen yayınla soykırım gerçekleşmiş, binlerce kadın- genç kız tecavüze uğramış, almanya başta olmak üzere aleme insanlık ve uygarlık dersi veren avrupa üç maymunları oynamıştır. ama aynı almanya türkiye'ye sattığı silahların pkk' ya karşı kullanılması konusunda çok hassastır, men eder.sanki o silahlar çelik çomak oynamak için alınmış gibi.

son gelişmeler ön görünümde pek hissettirmese de arka planda almanya'nın politik arenada elinin güçlendiğini gösteriyor. bu hoş değil. bilim,sanat,teknoloji konusunda insanlığın emrine sundukları bir yana bu dünya için her daim potansiyel tehlikedir bu ülke. bunu bilir bunu söylerim.