bedelli askerlik

olmalıdır.

bu ülkeyi sevmenin, vatan borcunun askerlik yapmak olduğunu sanan zavallılar ile okuyarak çalışarak bu ülkeye faydası dokunan kişiler arasında bir fark olacaktır elbet.

askere gidersin, yat kalk sürün, ona buna devrecilik yap, sivil hayatta bi bok olamayacak kişilerin karşınıza geçip ahkam kesmesi, devletin boş yere sizi beslemesi, onca ziyan olan yemekler, boşa size harcanan bir bütçe.

bu hayata verecek hiç bir şeyin olmadığından 15 ayını askerde hem ailenin parasını yiyerek, hem de devletin parasını yiyerek geçirirsin.

ve sonra askerlik yaptık biz, vatan borcunu ödedik der bık bık ötersin.

askerlik bu değildir dostum, hiç de böyle birşey değildir, hele ki vatan borcu ordu evinde nöbet tutup komutanların karısını gezdirip onlara hizmet edip, ezik tiplerin yalakası olup sadece insanların bir birine emir verdiği bir düzende boş vaktini öldürmesi hiç değildir.

bu işi profesyonel yaparsın, gönül veren kişilere bu işi yapmasını sağlarsın, boşuna yapılan masrafı kısarsın, bununla geleceğe yönelik teknoloji üzerine yatırım yaparsın, askerine daha iyi para verirsin, daha iyi hizmet alırsın.

artık öyle süngüyle, tüfekle savaşma devri nerede kaldı? hele ki ülkeler nükleer peşindeyken?

peki neden bedelli askerlik?

insanlara verimli olduğu bir çağda bütün çabalarının boşa gitmemesi için koşulları dahilinde olanakların tanınması şarttır.

hiç bir boka yaramayan zengin bir züppe ile okumuş, çabalamış, hayalleri için yıllara meydan okuyup başarıyı yakalamış bir kişi arasında nasıl bir fark var ise bedelli askerlikte de konumu doğrultusunda hakkı olanların seçilebileceği kriterlerin olması gerekli aslında.

yani bas parayı tezkereyi koy cebine olayı olmamalı!

peki doğuda zor şartlar altında askerlik yaparak, kıbrısta güneşin altında kamuflaj bile giymeyen yediği önünde yemediği arkasında olan bir kişinin yaptıkları askerlik eşitlik midir?

kimse hikaye falan okumasın!

verilen şehitlere bir bakın.
doğuda neden profesyonel bir ordu kurulup orada terörle mücadele edilmiyor, göz göre göre şehitler veriliyor?

daha 20 yaşına yeni basmış, kalem tutup okuması gereken birini sen askere alıp 3-5 ay eğitimden sonra terörist avına çıkartırsan bu senin hatandır!

bırakın da askerlikle boşuna vakti kaybolup bir amacı doğrultusunda adım adım hedeflerine ilerleyen birisine en azından bedelli de olsa böyle bir hak tanınsın.

emin olun o kişinin askerde yatıp kalkmasından ziyade gerçek hayatta ülkeye daha da çok faydası dokunacaktır.

biz 15 ay yaptık, ya da 5,5 ay yaptık, herkes bunu yapmalı mantığı ile olaya bakıp bencil olmanın kimseye faydası yoktur.