bugün

facebook

son zamanlarda iyice kötüleşmeye başladığını düşündüğüm social networking sitesi. bu kötüleşmeden kastım üyelerin kötüleşmesi falan değil, direk olarak facebook'un kötü yönetilmesi kaynaklı problemler. keza üyelerin bokluğu beni ilgilendirmiyor, tanımadığım insanlarla pek muhabbete girmediğimden. yönetimsel kötüleşme, bozulmadan kastımı birkaç örnekle açıklayayım.

ilk olarak elbette yeni facebook arayüzünü eleştirmek gerekiyor sanırım. facebook bu yeni sayfa düzeniyle sayfanın iki yanında çok büyük boşluklar bırakmış, ortayı sıkıştırmış resmen. sayfayı dolu dolu kullanmak varken neden böyle bişey yapılmış, anlamak mümkün değil. facebook'un yöneticileri dikkat etsin, türk kullanıcı büyük sever.

ikinci olarak sözüm elbette tanıyor olabileceğin kişilerle alakalı. tamam bize oradan ortak arkadaş sayımıza göre bazı insanları tanıyabileceğimizi söylüyor facebook falan, bunlar anlaşılır. gerçi son zamanlarda ortak arkadaşım olmayan birkaç insanı "eklesene bunları hacı be" şeklinde bana oradan önerdi ama umursamadım. uzuyor konu, o önerilerle ilgili asıl şikayetim ve gıcık olduğum kısım ise "bak şu ayşe ile en son ebenin tarihinde görüşmüşsünüz, şuna bi mesaj at, bi duvarına yaz, onunla iletişime geç" tarzı saçma sapan önerileri. sana mı soracam lan ne yapıp yapmayacağıma? facebook'un yöneticileri dikkat etsin, türk kullanıcı emir kipini sevmez.

son olarak patlama noktasına gelmem ise bunlarla alakalı değildi. etkinliklerde "x y'in doğum günü - bugün" yazısı gördükten sonra "aa bu herif kimmiş lan ne zaman eklemişim arkadaşlara?" diye düşünüp elemanın profiline bakmamla beraber bu x y şahsının arkadaşım olmadığını gördüm. 16 ortak arkadaşım varmış bilmemne. bana ne yahu? isterse milyon tane ortak arkadaşım olsun, benim arkadaşım olmayan bir adamın doğum gününü neden belirtiyorsun ki? facebook'un yöneticileri dikkat etsin, türk kullanıcı atarlıdır efendim.

bu sorunlar üzerine facebook'a bir şarkı göndermek istiyorum, ayşe özyılmazel - enerji*. facebook'un yöneticileri dikkat etsin, türk insanı güzel kadından şarkıcıyı dinler.
© copyright 2005 - 2026