bugün
- sözlük erkeklerinin bicepsleri79
- çok eşlilik büyük bir sapıklıktır6
- bir oturuşta yarım ekmek tost yiyen erkek10
- akplisin yani27
- ev içinde uludağ sözlüğe bakamamak5
- götü güzel cüzdanı zengin sözlük erkekleri9
- duanın bir şeye yaramaması27
- canım ıspartam3
- botoks yaptırmış sözlük üyeleri7
- sözlük erkeklerinin göğüs kasları12
- gönlü zengin kalbi güzel erkek12
- biberiye turşusu5
- her şeye neden diye sormak4
- fon vurgunu52
- 21 ekim 2026 lille galatasaray maçı24
- bicepsini çıkartıp sözlük kızlarına gösteren hain7
- 3 saat çalışan çamaşır makinesi9
- erzurum vs sivas3
- nickinde k harfi olan yazara olan aşkım6
- ay bayılazaam3
- lille galatasaray maçı saat 19 45 te trt 1 de5
- fatma betül sayan kaya22
- aykirikadin13
- 24 eylül 2017 sözlük erkekleri sözlük kızları maçı6
- ne yapıyorsun8
- ayak fetişizminin neresi sapıklık9
- akp li akp li bakan tip8
- neden 50 tane arap devleti var12
- çirkin ama fakir erkek7
- ona bir cümle bırak2
- ideal erkek vücudu nasıl olmalıdır5
- akşamki tantana15
- fransa da kısmi sokağa çıkma yasağının uzatılması9
- 21 ekim dünya diyarbakırlılar günü8
- izmirbeyefendisi'nin yakışıklı olması11
- geliyorum diyen erkek4
- galatasaray11
- 9 5 çalışan ipneler12
- galatasaray lille'i yenemesin tanga giyerim4
- kısa boylu ama kaba erkek3
- ben memeye meme demem halka arz edilmedikten sonra5
- terlikle döven anne13
- sözlük çok bozdu4
- at gözlüklü insanlar6
- bugün uyuyakalmışım11
- kürtaj hak mıdır sorunsalı7
- menuet4
- cenazende kötü bilirdik denmesi12
- fingirdeklerin kabuklarına çekilmesi7
- az kişinin bildiği müthiş lezzetler7
normal doğum olayında süreç şöyle işler. ilk olarak servix incelir ve genişleyerek kaybolur. buna servikal dilatasyon ve efasman denir. sonra bebek doğum kanalına yüzü sağ veya sola bakacak şekilde girer. (eğer yüzü aşağıya veya yukarıya bakarsa bebeğin başı annenin doğum kanalına giremeyeceğinden buna yüksekte düz duruş denir ve doğum gerçekleşemez, sezeryan yapılır. bunun sebebi annenin kalça genişliğinin transvers çapının geniş olması ve bebeğin başının da ön arka çapının genişliğine uyum göstermesidir. annenin pelvik kemikleri yukarda transvers çapı genişken aşağıda ön arka çap geniştir.) bebeğin bu hareketine angajman denir. sora çıkışa doğru ilerler ve buna descenses(iniş) denir. sonra bebek çenesini kendi göğsüne değdirir. bu hareketine fleksiyon denir. bebek aşağı indiğinde aşağıdaki pelvik yapıya uymak için başını ön arka çapa uyacak şekilde çevirmesi gerekir. buna iç rotasyon(çevirme) denir. (bunu yapmazsa alçak duruş denir ve forseps denen alet le bebeğin başı yüzü aşağı bakacak şekle getirilir.) bu hareket sonrası bebek yüzü aşağı bakacak şekile gelir. ilerler, baş dışarı çıkar ve ensesini annenin ön kısmında bulunan symfisis pubis kemiğine(anlayabilmeniz için klitorise doğru diyelim) dayar ve aşağıda çenesini göğsünden ayırarak yavaş yavaş yüzünü sıyırarak dışarı çıkartır. bu harekete extansiyon(gerilme) denir. yüzü annenin anüsüne bakarak doğar. sonra aynı hareketleri omuz kısmının yapması için omuzlar ön arka çapa uyacağından tekrar yüzünü sağa veya sola çevirir. buna dış rotasyon(dışarda çevirme) denir. omuz kısmı başın yaptığı hareketlerin aynını hızla yapar. önce sol kol üstte dışarı çıkar sonra sağ kol aşağı taraftan dışarı çıkar. bu hareketlerden sonra doğum hızlı bir şekilde tamamlanır. bu işleme expulsiyon yani atılma denir.
yani kısaca özetlersek bebek önce saat 3 yönüne, sonra 6 yönüne, dışarı baş tamamen çıktıktan sonra tekrar saat 3 yönüne döner.
yani kısaca özetlersek bebek önce saat 3 yönüne, sonra 6 yönüne, dışarı baş tamamen çıktıktan sonra tekrar saat 3 yönüne döner.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar