bugün

leviathan

Leviathan 1995 sonbaharında Onur Önok ve Devrim Devran tarafından izmir'de kuruldu. Çalışmalara başlandığı yıllarda birçok eleman değişikliği oldu ve 1 yıllık bir çalışma sonunda 24 dakikalık ilk demo FOREST OF THE FALLEN 1996 yılının Eylül ayında piyasaya sürüldü. Demonun türü Atmosferik Black Metal olarak değerlendirilebilir.
Piyasaya sürüldüğü tarihte oldukça ilgi çeken demo Türkiye için iyi bir rakam olan 2450 kopyalık bir satışa ulaştı (20 Aralık 1999 tarihine kadar). Demo sadece Türkiye'de 2 ilde dağıtıldı. Demo sonraki zamanlarda yurt içi ve yurt dışında da oldukça olumlu tepkiler aldı.

ilk demodan sonra grup bir dinlenme dönemine girdi. Birçok kadro sıkıntısı yaşandı çalışmalar buna bağlı olarak yavaşladı. 1998 de ilk konser izmir de verildi. Yerel bir konser olmasına rağmen, konseri 1200 kişilik bir seyirci kitlesi izledi.Konserden sonrada süren kadro problemleri daha da büyüdü ve grubun kurucularından Devrim Devran gruptan ayrıldı. Grup elemanları dağıldı.

Onur Önok: All vocals

Eski kadrodan sadece Onur ÖNOK(Vocal) kalmıştı.Yeni kadro ile çalışmalar Eylül 98’de başladı. Yeni gelen elemanların değişik müzikal alt yapılarının olmasından dolayı grubun müzik karakterinde değişiklikler oldu.

Yeni kadro ile aralık 98’de Bursa’da yaklaşık 800 kişiye konser verildi. Konser sonunda grup kayıt çalışmalarına başladı. Kayıtlarda stüdyodan kaynaklanan problemlerden dolayı gecikmeler yaşandı ve Ağustos 99’da izmir Anadolu stüdyolarında tamamlandı. Albüm, COLD CARESS, 7 parçadan oluşuyor ve toplam süre 33 dakika.