bugün

taner akçam

anası gürcü, babası ermeni'dir. dedesi Ahalkeleki bölgesinde Valei köyünde yaşayan agop isimli bir toprak zenginidir menşevikler ile işbirliğine gitmiştir. anası ise, su katılmamış gürcü'dür. türklük ile uzaktan yakından alakası olmayan bir ''şahsiyet?''tir. minesota üniversitesi'nden clark üniversitesi'ne geçmiş, ermeni soykırımı ile alakalı bir departmanda çalışmaktadır.

edit: kendisi, safkan bir ahıska türk'ü olduğunu iddia eder. kimileri ise, kürt olduğunu söyler. anası, babası nereli olursa olsun, sıkıntı yok. ama ben şöyle türküm, böyle türküm diyerek koskoca bir milletin fertlerini zan altında bırakmak, zor durumda bırakmak ikiyüzlülüktür.

bakınız , Türk Milletine ve Türk Devletine Düşmanlıktan dolayı 9 yıl hapis cezasına çarptırılan bu adam için kendisini satın alan zoryan enstitüsü kurucusu Vahakn Dadrian şunları söylemiş,

"Taner Akçam Osmanlıca bilmez. Bu nedenle Ermeni davasının farklı bir gözden incelemesi amacıyla işsiz bir şekilde ortalıkta dolaşırken kendisine iş buldum, hem de Amerika da. Osmanlıcayı da öğrenmesi için çok çalıştım ama olmadı. Her şeye rağmen ondan çok memnunum, çünkü dediklerimi harfiyen yapıyor. Daha da önemlisi hiç itiraz etmiyor, beni ve savunduğum fikirleri sorgulamıyor. Bu nedenle kendisine ilgilendiğimiz konu ile ilgili dokümanlar verdim. Oldukça sığ olarak nitelendirdiğim bilgilerini kaleme dökmekte zorlandığı için yazılarında kendisine yardımcı oldum.
Hatta bazı zamanlar oldu ki, bazı konferanslarda kullanmadığım tebliğ metinlerinin altında yer alan Prof.Dr.Vahakn Dadrian imzasını çıkararak Taner Akçam imzasıyla yayınlatılmasını sağladım.
Yazılanların objektif olarak algılanması açısından bu gerekliydi, sonuçta o, düşündüklerimizi insanlara aktarmamız için özveri ile çalışıyordu."
şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Gelinen bu noktada, halen Türkiye de yayınlanan AGOS gazetesinde köşesi bulunan Taner Akçam ın, yazılarını kendisinin kaleme almadığı anlaşılıyor. Ancak akıllardaki şu soru açıkta kalıyor: Sözde Ermeni soykırımının önde gelen savunucularından biri olan Vahakn Dadrian neden bu açıklamayı şimdi yapma gereği hissetti ? Ayrıca, Taner Akçam gibi fanatik Ermeni ırkçılığına angaje olmuş, gerçek tarih ve Türkiye düşmanının, Bilirkişi hüviyetinin büyük ölçüde zedelenmesine hatta yıkılmasına neden imkan yaratıldı?

Bize göre, tarihi gerçeklerle yüzleşmekten köşe bucak kaçan T.Akçam gibi sözde bilim adamları, Türkiye deki hassas araştırmalardan son derece rahatsız olmaktadırlar. Ermeni bilim adamlarının Viyana'da gerçekleştirilmesi planlanan ve arşiv belgelerinin tartışılacağı Viyana Türk-Ermeni Platformu na son anda katılmaktan vazgeçmesinin ise bunun en son örneğini oluşturduğu da göz önüne alındığında, Taner Akçam ın asılsız iddialara hizmet süresinin dolduğu ve artık bu iddiaları destekleyen çevreler tarafından finanse edilmeyeceği fikri ağırlık kazanıyor''.