bugün

3 ocak 2010 manchester united leeds united maçı

futbolseverlere harika 2 saat yaşatan maç.

maça gelirsek, maç tamamiyle leeds united'ın hakkıydı. büyük takımlara karşı nasıl oynanılması gerekiyorsa leeds fazlasını bile yaptı. takım halinde kusursuz savunma, sakin oyun, etkili kontra ataklar. bunların hepsini uygulayan takımın şu maçı kaybetmesi de üzücü olurdu epey.

manchester united takımındaki fabio'ya olan hayranlığım gün geçtikçe artmakta. hamleleri oldukça yerinde. hızlı,zeki bir oyuncu. yanılmıyorsam sağ bek de oynayabiliyor. fabio ve evra ikilisi manchester'ın kanatlarına büyük güç sağlar. kanat demişken, ilk yarıda sağ açık oynayan obertan'ın iyi bir tekniğe sahip olduğu su götürmez bir gerçek. ancak topla fazla oynuyor.hem de çok fazla. fiziği de harika olmadığı için yaptığı top kayıpları oldukça çok. biraz pasa dayalı oyun ortaya koyup fiziğini geliştirirse adından sıkça söz ettirir. ancak bu haliyle zor gibi.

berbatov'un sahada olduğunu da 30.dakikada farkettim. tottenham'daki berbatov'u aramıyor değil insan.

he bu arada manchester united'ın son dakikalardaki klasik üstün baskısı bu sefer şans ile birleşmeyince gelmedi gol. yoksa atarlardı, bu maç 2 ay önce oynansa falan. hatta 2-1 bile yapabilirlerdi 90'dan sonra. iyi oldu yemin ederim.

leeds united taraftarları da şüphesiz günün en mutlu insanlarıdır dünya üzerinde. ilk dakikadan beri verdikleri müthiş destek, maç anında heyecandan ötürü yüzlerinde oluşan ifadeler, maç sonlarındaki sevinçleri görülmeye değerdi.